Dividend ASN Groenprojectenfonds in geld op uw rekening

U hebt uw dividend van het ASN Groenprojectenfonds in geld op uw rekening ontvangen. Normaal gesproken wordt het dividend opnieuw in het fonds belegd, maar op dit moment kan er tijdelijk niet worden aangekocht in het fonds. Daarom kan het dividend niet opnieuw worden belegd.

Waarom wordt het dividend van het ASN Groenprojectenfonds niet opnieuw belegd?

Normaal gesproken wordt het dividend van het ASN Groenprojectenfonds opnieuw in het fonds belegd. Dat betekent dat de fondsbeheerder met het uitgekeerde dividend participaties in het fonds koopt. Maar op dit moment kan er tijdelijk niet worden aangekocht in het fonds. Daarom kan het dividend niet opnieuw worden belegd.

Waarom kan er tijdelijk niet worden aangekocht in het ASN Groenprojectenfonds?

Het ASN Groenprojectenfonds belegt in groenprojecten. Het fonds kwalificeert zich hiermee als ‘groene instelling’. Op dit moment zijn er niet genoeg groenprojecten waarin het ASN Groenprojectenfonds kan investeren. Daarom kan er tijdelijk niet worden aangekocht in het fonds. Het fonds gaat naar verwachting in de loop van 2017 weer open voor beleggers. U kunt dan zelf alsnog uw dividend in het fonds beleggen.

Kan er geen uitzondering gemaakt worden voor het dividend van het ASN Groenprojectenfonds?

Nee, dat kan niet. Het fonds zou dan opengesteld moeten worden voor alle aankoopporders. Dus ook de aankooporders van verschillende financiële instellingen die het ASN Groenprojectenfonds aanbieden via de Euronext. Maar omdat er op dit moment te weinig groenprojecten zijn, wil de beheerder niet dat er nu nieuw geld instroomt.

Terug naar boven