Je volgende huis kopen

Als je een ander huis wilt kopen, valt er veel uit te zoeken. Welk huis kun je kopen? Wat doe je met overwaarde of een restschuld? Hoe regel je het met de verkoop en je hypotheek? We helpen je op weg. Ontdek je mogelijkheden.

 • Verbouwen of verhuizen?

  Groei je uit je huis, bijvoorbeeld omdat er een kindje op komst is? Of ben je gewoon toe aan iets nieuws? Weeg dan af of je wilt verhuizen of verbouwen.

 • Scherpe rente voor een huis met energielabel A of B

  Ga je je nieuwe koophuis verbouwen om het energielabel te verbeteren naar A of B? Dan krijg je met de SNS Bespaarhypotheek een scherpe rente. Ook als je een huis koopt dat al energielabel A of B heeft.

  Woonkostenoverzicht

  Met het woonkostenoverzicht breng je je huidige financiële plaatje in kaart. En zie je je toekomstige maandlasten. Zo ontdek je of de kosten van een koophuis passen bij je levensstijl.

  Overwaarde gebruiken

  Heb je overwaarde op je huis? Dan kun je dit gebruiken voor de aankoop van je nieuwe huis. Voor een verbouwing of andere uitgaven kan ook.

  Verhuizen met een restschuld

  Levert je huis minder op dan je nog aan hypotheek hebt, dan heb je een restschuld. Met de SNS Restschuld Financiering kun je misschien toch verhuizen.

  Rentes vergelijken

  We vergelijken meerdere hypotheekaanbieders voor je. Daardoor hebben we altijd een scherpe rente.

  Overdrachtsbelasting
  Ben je tussen de 18 en 35 jaar? Dan hoef je geen overdrachtsbelasting te betalen als je zelf in het huis gaat wonen en nog niet eerder gebruik hebt gemaakt van de vrijstelling. De vrijstelling geldt voor alle woningen tot € 510.000.

 • Eerst kopen of verkopen?

  Ga je eerst verkopen of kopen? Maak een afweging met de voor- en nadelen. En doe je voordeel met handige tips voor snelle verkoop.

  Dubbele hypotheek

  Heb je tijdelijk 2 huizen en dubbele hypotheeklasten? Check dan of je je lasten kunt verlagen.

  Zelf je huis verkopen in 7 stappen

  Als je zelf je huis verkoopt, scheelt dat makelaarskosten. Maar er komt ook veel bij kijken. Bereid je daarom goed voor.

 • Bieden met meer zekerheid

  Wil je meer zekerheid over hoeveel je kunt lenen voor een koophuis? Dan is er het biedcertificaat. We kijken naar jouw specifieke situatie en rekenen uit hoeveel hypotheek je kunt krijgen met de huidige rente.

  Taxatie van je huis

  Voor je hypotheek hebben we vaak een waardebepaling van je nieuwe huis nodig. Dat kan bijvoorbeeld door het huis te laten taxeren.

  Alles wat je moet regelen onder 1 dak

  Je moet van alles regelen als je naar een ander koophuis gaat. Je hebt bijvoorbeeld een definitief energielabel nodig. En een notaris en misschien een bouwkundig expert. Al dat soort dingen kun je via ons regelen. Alles wat je nodig hebt onder 1 dak dus. Wel zo makkelijk.

 • Hypotheekadvies

  Welke rente en hypotheek kun je nu krijgen? Kun je je hypotheek meenemen en verhogen? Waar moet je allemaal aan denken? Een SNS Adviseur beantwoordt al je vragen.

Hoeveel kun je lenen?

Je maximale hypotheek berekenen

Actuele hypotheekrente SNS Hypotheek

Ben je op zoek naar de actuele hypotheekrente bij SNS, benieuwd welke kortingen er zijn of hoe het werkt met de verschillende tariefgroepen?

Actuele hypotheekrente SNS bekijken

Persoonlijk advies

Persoonlijk advies

Heb je vragen over je hypotheek en je huidige situatie?

Vragen?

Bel, app of mail en plan een afspraak in de winkel bij jou in de buurt.
06 - 13 19 22 66