Beleid bewaren telefoongesprekken

Bel je ons om een beleggingsorder te plaatsen? Dan moeten we het gesprek opnemen en 5 jaar bewaren. Lees meer over ons beleid voor het bewaren van telefoongesprekken bij telefonische orders.

Beleggingsorders plaatsen

Bij SNS kun je beleggen in duurzame ASN beleggingsfondsen die zijn genoteerd aan Euronext. Je plaatst eenvoudig orders in Mijn SNS of de SNS Mobiel Bankieren app. Heb je nog geen SNS? Vraag dan Mijn SNS aan. Kun je geen gebruik maken van Mijn SNS of de app? Dan kun je een order ook telefonisch plaatsen.

Wettelijke bewaarplicht bij telefonische orders

SNS is wettelijk verplicht om telefoongesprekken op te nemen die te maken hebben met het ontvangen, doorgeven en uitvoeren van beleggingsorders. Ook als die gesprekken niet tot een transactie leiden. De opnames bewaren we 5 jaar. Soms, als een bevoegde autoriteit erom vraagt, bewaren we ze 7 jaar. Daarna vernietigen we ze.

Uitgangspunten van dit beleid

  • Bel je ons om een telefonische order te plaatsen? Dan controleren we eerst je gegevens. Daarna geef je je order aan ons door.
  • Je kiest zelf hoeveel risico je wilt nemen, hoeveel je wilt beleggen en in welk beleggingsfonds je wilt beleggen.
  • We geven je geen beleggingsadvies. We beperken ons tot het ontvangen, doorgeven en/of uitvoeren van je orders.
  • We controleren alleen of je voldoende saldo op je rekening hebt. Mocht je saldo wijzigen voordat een order is uitgevoerd, dan ben je zelf verantwoordelijk voor eventuele tekorten.
  • Als je ons belt om een order te plaatsen, dan herhalen we je order altijd en vragen je om te bevestigen dat we de order goed hebben ontvangen.
  • Hebben we je order goed ontvangen? Dan plaatsen we die direct. Voor het uitvoeren van je order geldt een orderuitvoeringsbeleid .
  • Is je telefonische order niet uitgevoerd zoals je had gevraagd? Neem dan contact met ons op en vraag het telefoongesprek op. Dan kijken we samen hoe we ‘t kunnen oplossen.

We gaan ervan uit dat je instemt met het bewaren van telefoongesprekken bij telefonische orders als je van onze dienstverlening gebruik maakt.

Wijzigingen in het beleid

SNS publiceert de meest recente versie van dit beleid en het orderuitvoeringsbeleid op www.sns.nl. We kunnen het beleid aanpassen, bijvoorbeeld omdat de wet- en regelgeving verandert. Gepubliceerde wijzigingen treden vier weken na publicatie in werking.

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Neem dan contact met ons op. We helpen je graag.
Zo gaan we om met je data

Zo gaan we om met je data

Je moet erop kunnen vertrouwen dat we zorgvuldig omgaan met je data.