De browsers die u gebruikt wordt niet meer ondersteund.
Toegang via Windows XP met Internet Explorer 8 of lager wordt per 10 mei 2015 beëindigd.

Kijk hier voor meer informatie.

tekst browser
SNS Bank

Geef je mening

 

Zilvervloot Sparen

* Voor ieder jaar dat je hebt gespaard, krijgt je kind 1% over de inleg die nog op de rekening staat als je kind 18 jaar wordt. De bonus kan oplopen tot 10%.

Zo werkt het

Kleine spaarders worden groot

Als je kind later wil studeren of zijn of haar rijbewijs halen, is het lekker als je gespaard hebt. Met Zilvervloot Sparen levert sparen écht wat op.

Geef een cadeau voor later

Met Zilvervloot Sparen spaar je op een gemakkelijke manier. Je kunt elk jaar maximaal € 600 storten en krijgt een variabele rente van 0,7%* per kalenderjaar. Als je kind 18 jaar wordt, krijgt hij of zij een mooie bonus.

* Variabele rente op jaarbasis per 14-12-2016. Rentewijzigingen voorbehouden.

Hoe hoog is de bonus?

Op zijn of haar 18e verjaardag krijgt je kind een bonus. Voor ieder jaar dat je hebt gespaard, krijgt je kind 1% over de inleg die dan nog op de rekening staat. De bonus kan oplopen tot 10%**.

** Je kind krijgt op zijn of haar 18e verjaardag 1% bonus per volgemaakt spaarjaar, met een maximum van 10% over de inleg die dan nog op de rekening staat.

Hoeveel kun je sparen?

  • Per jaar kun je maximaal € 600 sparen. Dat kan in 1 keer of verdeeld over het jaar. Gewoon wanneer het jou uitkomt.
  • Maak je meer over? Dan boeken we het bedrag boven de € 600 automatisch terug.
  • Ook als je geld opneemt kun je per jaar niet meer dan € 600 sparen.
    Je kunt dus niet aanvullen.

Opnemen

Tussendoor geld opnemen kan. Maar let op: je kunt per jaar niet méér dan € 600 overmaken. Je kunt je spaarsaldo later dus niet meer aanvullen. Maximaal sparen met je Zilvervlootrekening kan dus alleen als je tussendoor geen geld opneemt. Een voorbeeld:
In februari maak je € 400 over naar Zilvervloot Sparen. In mei van datzelfde jaar neem je € 100 van Zilvervloot Sparen op. Je mag dan nog maar € 200 overmaken naar je rekening. Kortom: dat jaar spaar je dus € 500. Want je hebt al € 400 overgemaakt ( € 400 + € 200 = € 600). Het maakt dus niet uit hoeveel je opneemt, maar het maximaal over te maken bedrag blijft € 600.

Sparen en de belasting

Als (groot)ouder kun je belastingvrij geld schenken aan je (klein)kinderen.
Lees hoe het precies zit.

Na de 18e verjaardag

Op de 18e verjaardag van je kind wordt Zilvervloot Sparen automatisch omgezet in SNS Internet Sparen. Dit is een internetspaarrekening met een aantrekkelijke variabele spaarrente: 0,45%***. De rekening staat dan op naam van je kind.

*** Variabele rente op jaarbasis per 14-12-2016. Rentewijzigingen voorbehouden.

Zilvervloot Sparen voor je kleinkind?

Wil je Zilvervloot Sparen voor je kleinkind openen? Dat kan natuurlijk! Wel belangrijk dat de ouder(s) of verzorger(s) dat doen op snsbank.nl. Daarna kun je er geld op storten wanneer je maar wilt. Let op: je kleinkind kan per jaar maximaal € 600 sparen op Zilvervloot Sparen. Je kunt dat bedrag er in 1 keer op storten. Of verspreid over het jaar.

 

Tip: je kunt de spaarrekening ook samen met de ouders of verzorgers openen in de SNS Winkel. Laat ze dan wel hun identiteitsbewijzen meenemen!


Rente

Rente + 1% premie per jaar

Zilvervloot Sparen kent een variabele rente van 0,7%* per jaar. Daarbovenop krijg je nog een extra premie over de hele inleg als je de rekening tot de 18e verjaardag laat doorlopen. Je krijgt 1% premie per volgemaakt spaarjaar, met een maximum van 10%.

Rekenvoorbeeld:

Je spaart 18 jaar lang de maximale € 600 per jaar. Na 18 jaar heb je 18 x € 600 = € 10.800 ingelegd. Je krijgt hierover 10%** bonus. Dit is € 1.080.

Open je een rekening als je kind 10 jaar is en spaar je 7 jaar, dan is je bonus 7%. Je hebt dan 7 x € 600 = € 4.200 ingelegd. Hierover krijg je 7% bonus. Dit is € 294.

* Variabele rente op jaarbasis per 14-12-2016. Rentewijzigingen voorbehouden.
** Je kind krijgt op zijn of haar 18e verjaardag 1% bonus per volgemaakt spaarjaar, met een maximum van 10% over de inleg die dan nog op de rekening staat.

Voorwaarden

Openen voor de 16e verjaardag

Je kunt Zilvervloot Sparen openen tot de 16e verjaardag van je kind. Voor elk kind mag je 1 Zilvervloot Sparen openen.

Zelfstandig gebruik

Zilvervloot Sparen staat op naam van je kind. Jij als ouder of voogd bent verantwoordelijk en krijgt de inloggegevens. Je kunt je kind ook toestemming geven om de rekening zelfstandig te gebruiken. Je kind kan dan naast geld storten ook opnemen.

Na de 18e verjaardag

Op de 18e verjaardag van je kind wordt Zilvervloot Sparen automatisch omgezet in SNS Internet Sparen. Dit is een internetspaarrekening met een aantrekkelijke variabele spaarrente: 0,45%*. De rekening staat dan op naam van je kind.

* Variabele rente op jaarbasis per 14-12-2016. Rentewijzigingen voorbehouden.

Complete voorwaarden en informatie over deze rekening

Om volledig inzicht in dit product te krijgen, is het belangrijk dat je de voorwaarden van dit product doorleest. Hieronder vind je de voorwaarden en andere belangrijke informatie bij Zilvervloot Sparen. Na het openen van Zilvervloot Sparen ontvang je deze informatie ook per e-mail.

Je opent onderstaande bestanden met Adobe Reader. Heb je dit gratis programma niet? Download het nu.

logo-pdf Voorwaarden Mijn SNS (PDF, 229,02 KB)

Andere belangrijke informatie

Deze rekening valt onder het depositogarantiestelsel. Lees onze informatie daarover en bekijk het Informatieblad Depositogarantiestelsel. Informatie over onder meer het recht van bedenktijd en onze klachtenprocedure staat in de SNS Dienstenwijzer.


logo-pdf SNS Dienstenwijzer (PDF, 83,71 KB)