Laat je lijfrente uitkeren met SNS Lijfrentenieren

Komt je lijfrentekapitaal binnenkort vrij? Laat het uitkeren met SNS Lijfrentenieren en vul zo je pensioen en/of AOW aan. SNS Lijfrentenieren is een geblokkeerde rekening waarmee je je geld maandelijks laat uitkeren. Over het bedrag dat nog niet is uitgekeerd, krijg je een vaste rente.

Storten

Je stort (een deel van) je opgebouwde lijfrentekapitaal op SNS Lijfrentenieren. Je kunt bedragen storten die je hebt opgebouwd met een lijfrente-opbouwproduct. Het maakt niet uit of je dat bij SNS of bij een andere bank of verzekeraar hebt gedaan. Je kunt ook je jaarruimte en/of reserveringsruimte inleggen in je SNS Lijfrentenieren. Ben je ondernemer? Dan kun je ook je stakingswinst of fiscale oudedagsreserve (FOR) inleggen.

Goed om te weten

Komt het geld dat je laat overboeken naar je SNS Lijfrentenieren van een lijfrenteverzekering? Dan is het belangrijk een goede afweging te maken of kapitaaloverdracht voor jou interessant is.

  • Vraag aan je bank of verzekeraar van deze verzekering of er voorwaarden zitten aan het overstappen.
  • Is het een lijfrenteverzekering waarvoor je premie betaalde die is afgesloten voor 16 oktober 1990 en sindsdien niet meer is aangepast? Of is het een verzekering waarbij je voor 1 januari 1992 1 keer een bedrag hebt ingelegd en die niet meer hebt verhoogd? Dan zijn er bepaalde rechten van deze verzekering die niet meer gelden. Bijvoorbeeld:
    • de uitkeringen kun je in laten gaan wanneer je wilt
    • de uitkeringen of het tegoed kun je schenken aan bijvoorbeeld je kinderen
    • het tegoed kun je zonder fiscale boete in 1 keer laten uitkeren
    • de hoogte en de looptijd van de uitkeringen kun je zelf bepalen

Overstappen van een andere aanbieder

Stort je vrijgekomen lijfrentekapitaal dat je hebt opgebouwd bij een andere aanbieder in SNS Lijfrentenieren? Vraag dan naar de voorwaarden bij je oude aanbieder.

Protocol Stroomlijning Kapitaaloverdrachten

Het overdragen van geld van de ene naar de andere financiële instelling kan ingewikkeld zijn en duurt vaak lang. Partijen die het Protocol Stroomlijning Kapitaaloverdrachten hebben ondertekend, zetten zich in om dit soepeler te laten verlopen. SNS heeft dit protocol ondertekend.

Meer over het Protocol Stroomlijning Kapitaaloverdrachten

Maandelijkse bruto uitkering

Je krijgt de hele looptijd maandelijks hetzelfde vaste bruto bedrag uitgekeerd. Je kunt de hoogte van die bruto uitkeringen dus niet tussentijds aanpassen. De hoogte van je uitkering hangt af van de inleg, de looptijd en de rente.

Op je uitkeringen houdt SNS loonheffingen in en draagt die af aan de Belastingdienst. Het netto maandbedrag dat je zelf krijgt, kan hierdoor verschillen.

Wanneer maken we de uitkering over?

Je vindt de dagen waarop we de uitkering overboeken in dit overzicht

Kosten en aanvragen SNS Lijfrentenieren?

Je betaalt kosten voor advies en het afsluiten van vermogensproducten. Je kunt SNS Lijfrentenieren ook zonder advies afsluiten. Je moet dan wel slagen voor een kennis- en ervaringstoets.

Lees meer over de kosten en het aanvragen met en zonder advies

De voorwaarden

In de voorwaarden lees je wat je van ons kunt verwachten. Maar ook wat wij van jou verwachten. Lees ze goed door.

Andere informatie

Zo werkt SNS Lijfrentenieren

Zo werkt SNS Lijfrentenieren

Lees meer over de looptijd en uitkering van SNS Lijfrentenieren.
SNS Lijfrentenieren aanvragen

SNS Lijfrentenieren aanvragen

Meer weten of SNS Lijfrentenieren aanvragen?