Laat je lijfrente uitkeren met SNS Lijfrentenieren

Komt je lijfrentekapitaal binnenkort vrij? Laat het uitkeren met SNS Lijfrentenieren en vul zo je pensioen en/of AOW aan. SNS Lijfrentenieren is een geblokkeerde rekening waarmee je je geld maandelijks laat uitkeren. Over het bedrag dat nog niet is uitgekeerd, krijg je een vaste rente.

Storten

Je stort (een deel van) je opgebouwde lijfrentekapitaal op SNS Lijfrentenieren. Je kunt bedragen storten die je hebt opgebouwd met een lijfrente-opbouwproduct. Het maakt niet uit of je dat bij SNS of bij een andere bank of verzekeraar hebt gedaan. Je kunt ook je jaarruimte en/of reserveringsruimte inleggen in je SNS Lijfrentenieren. Ben je ondernemer? Dan kun je ook je stakingswinst of fiscale oudedagsreserve (FOR) inleggen.

Overstappen van een andere aanbieder

Stort je vrijgekomen lijfrentekapitaal dat je hebt opgebouwd bij een andere aanbieder in SNS Lijfrentenieren? Dat noemen we een kapitaaloverdracht. Vraag naar de voorwaarden bij je oude aanbieder.

Goed om te weten

Komt het geld dat je laat overboeken naar je SNS Lijfrentenieren van een lijfrenteverzekering? Dan is het belangrijk een goede afweging te maken of kapitaaloverdracht voor jou interessant is.

  • Vraag aan de aanbieder van deze verzekering of er voorwaarden zitten aan het overstappen.
  • Is het een lijfrenteverzekering waarvoor je premie betaalde die is afgesloten voor 16 oktober 1990 en sindsdien niet meer is aangepast? Of is het een verzekering waarbij je voor 1 januari 1992 1 keer een bedrag hebt ingelegd en die niet meer hebt verhoogd? Dan zijn er bepaalde rechten van deze verzekering die niet meer gelden. Bijvoorbeeld:
    • de uitkeringen kun je in laten gaan wanneer je wilt
    • de uitkeringen of het tegoed kun je schenken aan bijvoorbeeld je kinderen
    • het tegoed kun je zonder fiscale boete in 1 keer laten uitkeren
    • de hoogte en de looptijd van de uitkeringen kun je zelf bepalen

Kapitaaloverdrachten

Om kapitaaloverdracht soepel te laten verlopen hebben banken, verzekeraars en beleggingsinstellingen afspraken gemaakt in het Protocol Stroomlijning Kapitaaloverdrachten (PSK). Zij houden rekening met juridische en fiscale spelregels, zodat je geen belasting betaalt over het overgedragen kapitaal. 

Meer over het Protocol Stroomlijning Kapitaaloverdrachten

Maandelijkse bruto uitkering

Je krijgt de hele looptijd maandelijks hetzelfde vaste bruto bedrag uitgekeerd. Je kunt de hoogte van die bruto uitkeringen dus niet tussentijds aanpassen. De hoogte van je uitkering hangt af van de inleg, de looptijd en de rente.

Op je uitkeringen houdt SNS loonheffingen in en draagt die af aan de Belastingdienst. Het netto maandbedrag dat je zelf krijgt, kan hierdoor verschillen.

Let op: Bij de loonheffingen is nog geen rekening gehouden met je persoonlijke situatie, zoals andere inkomsten. Het zou dus kunnen dat er te weinig loonheffingen zijn ingehouden. Als dat zo is, moet je na het invullen van je belastingaangifte nog inkomstenbelasting bijbetalen. Je krijgt van ons een jaaropgave met de gegevens voor het invullen van je belastingaangifte.

Rente SNS Lijfrentenieren

Bij SNS Lijfrentenieren staat de rente vast tijdens de looptijd. Bekijk hier alle rentes.

Wanneer maken we de uitkering over?

Als je volledige inleg voor de 22e van de maand binnen is, begint je uitkering een maand later. Als je volledige inleg na de 22e binnenkomt, dan start je uitkering 2 maanden later. Je vindt de dagen waarop we de uitkering overboeken in dit overzicht.

Kosten en aanvragen SNS Lijfrentenieren

Je betaalt kosten voor (deel)advies en het afsluiten van vermogensproducten. Je kunt SNS Lijfrentenieren ook zonder advies afsluiten.

Hoe kun SNS Lijfrentenieren aanvragen? Omschrijving Kosten
Met volledig advies Weet je niks of niet genoeg van producten zoals SNS Lijfrentenieren? Dan kun je dit product alleen afsluiten als je een volledig advies van een SNS Adviseur hebt gekregen. Die kijkt dan goed naar je financiële situatie nu en je wensen voor de toekomst. € 150 per uur
Met deeladvies Deeladvies is een verkort advies. De adviseur bespreekt je wensen en berekent welk bedrag je per maand uitgekeerd krijgt. En tot wanneer. € 450
Zonder advies Je krijgt informatie van ons over het product en hulp bij je aanvraag. Je krijgt geen advies en daarom moet je slagen voor een kennis- en ervaringstoets. € 250

De voorwaarden

In de voorwaarden lees je wat je van ons kunt verwachten. Maar ook wat wij van jou verwachten. Lees ze goed door.

SNS Lijfrentenieren aanvragen

SNS Lijfrentenieren aanvragen

Meer weten of SNS Lijfrentenieren aanvragen?