Beleggen met de Doelplanner

Met de Doelplanner in Mijn SNS zie je wat aanpassingen kunnen betekenen voor je beleggingen. Zoals een ander maandbedrag of extra inleg. Je regelt het daarna eenvoudig in Mijn SNS.

Met beleggen loop je risico en maak je kosten. Je kunt je inleg of een deel daarvan verliezen.

Altijd toegang in Mijn SNS

Mijn SNS is je persoonlijke online bankomgeving. Je hebt altijd toegang tot je beleggingen via Mijn SNS. Hier kun je ook naar de Doelplanner om je eigen doelplan in te stellen.

Wil je weten hoe je beleggingen ervoor staan? Ga dan naar je SNS Doelbeleggen rekening en klik op de knop 'Doelplanner'.

Dit zie je in ‘Overzicht van je beleggingsrekeningen’

 • Je beleggingsrekening(en).
 • Hoeveel je beleggingen nu waard zijn.
 • Je doelbedrag (als je dat hebt gekozen in de Doelplanner): tot dit bedrag wil je je geld laten groeien.
 • Je doeldatum: op deze datum wil je het doelbedrag hebben.
 • Je fondskeuze: dit is het fonds dat je in de Doelplanner hebt gekozen.
 • Je maandbedrag: dit is het bedrag dat je elke maand wilt inleggen.
 • Hoeveel van het bedrag je spaart en hoeveel je belegt.

Maak je Doelplan

Heb je een concreet doelbedrag dat je wilt halen met SNS Doelbeleggen? Dan is het belangrijk dat je een Doelplan maakt.

Je Doelplan is de uitkomst van je doelbedrag en de periode waarin je dat wilt bereiken met (een combinatie van sparen en) beleggen. Je maakt je Doelplan met de Doelplanner in MijnSNS of in de app.

Heb je een Doelplan? Dan kun je steeds zien hoe je ervoor staat met je beleggingen. Handig: want dan kun je zelf besluiten om actief bij te sturen als dat nodig is. Kwestie van je Doelplan aanpassen en lekker aan de slag te gaan in de Doelplanner.

Zo maak je je Doelplan

1. Ga in Mijn SNS of de app naar SNS Doelbeleggen.

2. Klik op de knop 'Doelplanner'.

3. Als je het bedrag dat je wilt halen al weet, dan kies je voor 'doelbedrag realiseren'. De doelplanner rekent dan voor je uit wat je hiervoor maandelijks moet inleggen. Heb je geen doelbedrag, maar weet je wel precies wat je maandelijks kan inleggen? Kies dan voor 'Je inleg laten groeien'. De doelplanner rekent dan voor je uit welk vermogen je aan het einde van de looptijd mogelijk kan halen.

Automatisch aankopen

Heb je je Doelplan ingevuld en berekend? Dan krijg je de optie 'Automatisch aankopen' te zien. Deze staat standaard aan als je belegt met SNS Doelbeleggen, maar je kunt het ook uitzetten.

Staat ‘Automatisch aankopen’ aan? Dan worden van het bedrag dat je naar je beleggingsrekening overmaakt automatisch participaties gekocht van het fonds dat je hebt gekozen. Het maakt niet uit of dat nu je periodieke bedrag is dat je steeds overmaakt om te beleggen of een extra bedrag.

Goed om te weten: Als je ervoor hebt gekozen om een percentage van het geld dat je inlegt te sparen, dan wordt dat deel natuurlijk niet gebruikt om aankopen te doen.

Aan de slag met de Doelplanner

In de Doelplanner kies je wat je doelbedrag is en wanneer je dit wilt bereiken. Ook kies je het fonds waarin je wilt beleggen. En bepaal je hoeveel je van het bedrag wilt sparen en hoeveel je wilt beleggen.

Kies je aanpassingen

Pas je iets aan in de Doelplanner? Dan zie je meteen wat dat kan betekenen voor je beleggingen. Kies je bijvoorbeeld een ander fonds, dan zie je je nieuwe maandbedrag.

Sla je aanpassingen op

Ben je zeker over de aanpassingen die je hebt gekozen? Dan kies je voor ‘Doelplan instellen’ in je Doelplanner. Wil je het toch anders doen, dan blijf je in de doelplanner. Of liever alles bij het oude laten? Dan verlaat je de doelplanner.

Voer je acties uit in Mijn SNS

Wil je je nieuwe beleggingsdoel kunnen halen? Dan is het nu tijd om je acties uit de Doelplanner in Mijn SNS Beleggen door te voeren. Klik op je SNS Doelbeleggen rekening in het rekeningoverzicht.

Zo doe je dat in Mijn SNS

Overstappen naar een ander beleggingsfonds

 • Klik op de knop 'Aan- en verkopen'
 • Kies voor 'Fonds omwisselen’

Je maandbedrag aanpassen

 • Ga naar het tabblad ‘Orders’
 • Verwijder de order die je wilt aanpassen
 • Klik op de knop 'Aan- en verkopen' om een nieuwe periodieke order te plaatsen met het nieuwe maandbedrag

Een extra bedrag inleggen

 • Klik op de knop 'Aan- en verkopen'
 • Kies het beleggingsfonds dat je wilt bijkopen
 • Vul het bedrag in dat je extra wilt inleggen

Goed om te weten

Ga je beleggen in een ander fonds? Dan verkoop je in Mijn SNS je beleggingen en koop je met de opbrengst het andere fonds. Hiervoor maken de fondsen kosten. Die worden aan je doorberekend. Je betaalt ze via de koers van het fonds. Lees meer over de kosten van SNS Doelbeleggen.

Voordat je een ander fonds koopt, moet je zeker weten dat het fonds dat je hebt gekozen echt geschikt voor jou is. Je bepaalt dat namelijk helemaal zelf. Bekijk daarom alle informatie over het fonds, zoals de historische rendementen en het Essentiële-informatiedocument (Eid). Je kunt ook een SNS Beleggingsrekening openen, en dan kiezen uit 12 fondsen.

Ben je nieuw op het gebied van beleggen, lees dan onze tips voor beginnende beleggers.

Denken we dat je je beleggingsdoel niet haalt? Dan zie je dat in het overzicht van je SNS Doelbeleggen. Je ziet in de Doelplanner wat je kunt doen om je doel toch te halen.

Zo neem je geld op van je beleggingsrekening

 • Log in op Mijn SNS.
 • Kies de beleggingsrekening waarvan je saldo wilt opnemen.
 • Kies voor 'Geld opnemen'.
 • Selecteer je tegenrekening en vul het bedrag in.
 • Je ziet je overboeking meteen in Mijn SNS.

De voorwaarden

Wil je SNS Doelbeleggen aanvragen? Lees dan ook de voorwaarden van SNS Doelbeleggen.

Beleggen met weinig geld

Beleggen met weinig geld

Voor beleggen hoef je geen groot vermogen te hebben, als je het maar de tijd geeft om te groeien.