Beleggen bij SNS in de ASN Duurzame Mixfondsen

Bij SNS beleg je in 1 van de 5 ASN Duurzame Mixfondsen. Die zijn samengesteld uit duurzame beleggingen. Je kiest het fonds met het risico en verwachte rendement dat bij je past. Wel zo eenvoudig. Hier vind je de koersen en alle belangrijke informatie.

Koersen van de fondsen

Fonds Koers € Verschil Datum

Goed om te weten
De koers van de ASN Duurzame Mixfondsen hangt af van ontwikkelingen op de beurs. Je belegging kan meer waard worden, maar ook in waarde dalen. In de Essentiële Beleggersinformatie en maandelijkse factsheets lees je meer over de kenmerken en risico’s van de fondsen.

ASN Duurzaam Mixfonds Zeer Defensief

Je kiest voor een relatief laag risico en accepteert een relatief laag rendement. Je begrijpt dat je vooral in obligaties belegt en maar beperkt in aandelen. Je accepteert dat je beleggingen tot 4,4%* kunnen dalen in een slecht jaar.


ASN Duurzaam Mixfonds Defensief

Je kiest voor een matig risico en accepteert een matig rendement. Je begrijpt dat je voor een deel in aandelen belegt. Je accepteert dat je beleggingen tot 5,4%* kunnen dalen in een slecht jaar.


ASN Duurzaam Mixfonds Neutraal

Je streeft naar een gemiddeld rendement en begrijpt dat je hiervoor een gemiddeld risico loopt. Je begrijpt dat je ongeveer evenveel in aandelen als in obligaties belegt. Je accepteert dat je beleggingen tot 7,8%* kunnen dalen in een slecht jaar.

EBi ASN DM Neutraal

Factsheet ASN DM Neutraal
ASN Duurzaam Mixfonds Offensief

Je streeft naar een bovengemiddeld rendement en begrijpt dat je hiervoor meer risico loopt. Je begrijpt dat je voor een groot deel in aandelen belegt. Je accepteert dat je beleggingen tot 11,6%* kunnen dalen in een slecht jaar.

EBi ASN DM Offensief

Factsheet ASN DM OffensiefASN Duurzaam Mixfonds Zeer Offensief

Je streeft naar een hoog rendement en begrijpt dat je hiervoor een hoog risico loopt. Je begrijpt dat je een heel groot deel in aandelen belegt. Je accepteert dat je beleggingen tot 14,3%* kunnen dalen in een slecht jaar.

EBi ASN DM Zeer Offensief

Factsheet ASN DM Zeer Offensief*Dit is het mogelijke rendement in een slecht scenario gedurende 1 jaar. Je hebt ongeveer 90% kans op een hoger rendement en ongeveer 10% kans op een lager rendement.

Verwacht rendement

Omdat de ASN Duurzame Mixfondsen pas begin 2017 zijn gestart, kunnen we je geen resultaten uit het verleden laten zien. We kunnen je wel laten zien welke jaarrendementen we verwachten in een gemiddeld, goed en slecht beleggingsjaar.

Zo is de berekening gemaakt

Naam fonds Gemiddeld jaar Goed jaar Slecht jaar
ASN Duurzaam Mixfonds Zeer Defensief 2,6% 5,8% -4,4%
ASN Duurzaam Mixfonds Defensief 3,5% 9,4% -5,4%
ASN Duurzaam Mixfonds Neutraal 4,6% 15,1% -7,8%
ASN Duurzaam Mixfonds Offensief 5,9% 23% -11,6%
ASN Duurzaam Mixfonds Zeer Offensief 6,8% 29,6% -14,3%

Fondsmanagement

De ASN Duurzame Mixfondsen zijn subfondsen van ASN Beleggingsfondsen N.V. De beheerder van deze fondsen is ASN Beleggingsinstellingen Beheer B.V. (ABB). ABB en de fondsen van ASN Beleggingsfondsen N.V. zijn geregistreerd bij de AFM. De informatie op deze pagina is niet bedoeld als beleggingsadvies.

Lees ook de prospectus en bekijk de fondsinformatie op de website van ABB.

Prospectus ASN Beleggingsfondsen N.V.

Jaarverslag 2018 ASN Beleggingsfondsen

Kosten voor het beleggingsfonds

Je betaalt ook kosten aan het fonds waarin je belegt: fondskosten, portefeuilletransactiekosten en kosten voor het in- en uitstappen.

Fondskosten

Fondskosten zijn doorlopende kosten die je betaalt aan de fondsbeheerder om voor jou te beleggen. Deze kosten zijn verwerkt in de koers van het fonds.

Portefeuilletransactiekosten

Dit zijn kosten die de fondsbeheerder maakt voor het aan- en verkopen van beleggingen. Deze kosten zijn verwerkt in de koers van het fonds.

Kosten voor in- en uitstappen

Dit zijn kosten die het fonds maakt om beleggers in en uit te laten stappen. Je betaalt ze via een opslag of afslag van de koers. De koers wordt dan iets hoger of lager dan de werkelijke waarde van het fonds.

Naam fonds Fondskosten Portefeuille-transactiekosten Opslag Afslag
ASN Duurzaam Mixfonds Zeer Defensief 0,90% 0,04% 0,125% 0,100%
ASN Duurzaam Mixfonds Defensief 0,90% 0,06% 0,125% 0,100%
ASN Duurzaam Mixfonds Neutraal 0,90% 0,08% 0,175% 0,125%
ASN Duurzaam Mixfonds Offensief 0,90% 0,11% 0,200% 0,125%
ASN Duurzaam Mixfonds Zeer Offensief 0,90% 0,13% 0,225% 0,125%

Deze kosten gelden per 1 augustus 2019. Ze kunnen inmiddels veranderd zijn.

Voorwaarden

Wil je SNS Doelbeleggen aanvragen? Lees dan ook de voorwaarden.

SNS Doelbeleggen aanvragen

SNS Doelbeleggen aanvragen

Vul de Doelplanner in. Je kiest een van de duurzame ASN-fondsen. Daarna vraag je meteen SNS Doelbeleggen aan.