Extra rekeninghouder toevoegen of verwijderen

Wil je iemand anders toegang geven tot je rekening? Dan kun je een rekeninghouder, gevolmachtigde of 2e wettelijk vertegenwoordiger toevoegen. Je kunt ook iemand verwijderen.
Goed om te weten
Je kunt dit formulier alleen gebruiken als de persoon die je wilt toevoegen al klant bij ons is. Is hij of zij nog geen klant? Kom dan samen naar een SNS Winkel en neem allebei je identiteitsbewijs mee. Gaat het om beleggen? Neem dan jullie paspoorten mee. Er zijn nog meer situaties waarin je dit online formulier niet kunt gebruiken. Bekijk alle uitzonderingen

Dit heb je nodig

  • Toegang tot Mijn SNS. Heb je dat niet? Vraag dan eerst Mijn SNS aan of regel het bij een SNS Winkel. Neem allebei een identiteitsbewijs mee.
  • Het rekeningnummer bij SNS en BSN (burgerservicenummer) van de persoon die je wilt toevoegen.

Goed om te weten

  • Je kunt een 2e wettelijk vertegenwoordiger alleen toevoegen aan de rekening van een minderjarige. De wettelijk vertegenwoordiger die al gemachtigd is, ondertekent dit formulier voor de minderjarige.
  • Krijg je je afschriften per post en voeg je iemand toe die Mijn SNS heeft? Dan krijg je geen papieren afschriften meer. Wil je wel afschriften per post blijven ontvangen? Dan geef je dat online aan ons door.
  • Voeg je een rekeninghouder toe? Dan kunnen jullie allebei bij het geld en zijn jullie samen verantwoordelijk als jullie rood staan. Wordt een rekeninghouder verwijderd? Dan is de achterblijver verantwoordelijk voor een schuld.
  • Gaan jullie uit elkaar en is er een echtscheidingsconvenant? Dan moeten jullie het formulier toch allebei ondertekenen.

Nu een rekeninghouder toevoegen of verwijderen

Wat vragen we van jou

Je krijgt een pdf van het ingevulde formulier in je mailbox.

  • Print het formulier, onderteken het zelf en laat het ondertekenen door degene die je wilt toevoegen of verwijderen. Goed om te weten: Een gevolmachtigde hoeft het formulier niet te tekenen.
  • Stuur het getekende formulier met een kopie van je identiteitsbewijs en dat van de persoon die je wilt toevoegen of verwijderen naar ons op. Dat kan digitaal of met de post. Gaat het om beleggen? Stuur dan een kopie van jullie paspoorten mee.

Is het identiteitsbewijs een pasje? Maak dan een kopie van de voor- en de achterkant.

Extra rekeninghouder, gevolmachtigde of wettelijk vertegenwoordiger?


Je kunt de volgende rollen aan je rekeningen toevoegen.

Rekeninghouder Gevolmachtigde Vertegen- woordiger
SNS Compleet Ja Ja Ja
SNS Basis Ja Ja Ja
SNS Betalen Ja Ja Ja
SNS Jongerenrekening Nee Ja * Ja *
SNS Studentenrekening Nee Ja * Ja *
SNS Jeugd Betalen Nee Nee Ja
SNS Internet Sparen Ja Ja Ja
SNS Maxisparen Ja Ja Ja
SNS Jeugd Sparen Nee Nee Ja
SNS Zilvervloot Sparen Nee Nee Ja
SNS Doelbeleggen Ja Ja Ja

* Als de rekeninghouder 18 jaar of ouder is

Inloggen


Log in op Mijn SNS om een extra rekeninghouder, gevolmachtigde of 2e wettelijk vertegenwoordiger toe te voegen. Kun je niet inloggen? Vraag dan Mijn SNS aan.

Mijn SNS nu aanvragen

Mijn SNS nu aanvragen

Kun je nog niet internetbankieren? Vraag dan Mijn SNS aan.
Mederekeninghouder of gevolmachtigde wijzigen

Mederekeninghouder of gevolmachtigde wijzigen

Voeg zelf een mederekeninghouder, gevolmachtigde of wettelijk vertegenwoordiger toe. Of verwijder personen.