Tegenrekening wijzigen

Je kunt de tegenrekening (of incassorekening) van je spaarrekening, beleggingsrekening of SNS Doorlopend Krediet wijzigen.
Goed om te weten: voor je hypotheek werkt ’t anders. Je hypotheek schrijven we automatisch van je SNS betaalrekening af. Wil je dat veranderen in een rekening bij een andere bank? Dan heb je een formulier nodig.

Inloggen met je digipas

Log je in met je digipas? Dan kun je je tegenrekening meteen wijzigen. Je ondertekent het formulier met je digipas en je wijziging is meteen verwerkt.

Inloggen met je digicode

Log je in met je digicode en heb je geen digipas? Dan print je het formulier en stuur je het samen met een kopie van een geldig identiteitsbewijs naar ons op.

Ondertekenen met iDIN
Heb je alleen een digicode en geen digipas? Dan kun je het formulier ook ondertekenen met iDIN. Dat is de nieuwe online identificatiedienst van Nederlandse banken.

Met iDIN kun je je veilig online door ons laten identificeren, zodat we zeker weten dat jij het bent. Wel zo handig, want je hoeft het formulier dan niet te printen en op te sturen.

Goed om te weten
Heb je iDIN nog niet eerder gebruikt bij SNS? Geen probleem. Je regelt dat in een paar stappen tijdens het invullen van het formulier Tegenrekening wijzigen. Je gebruikt daarvoor je inloggegevens van een andere bank waar je ook klant bent.

Tegenrekening wijzigen voor een kind

Geef je een wijziging door voor een kind? Dan print je het formulier en stuur je het samen met een kopie van een geldig identiteitsbewijs op.

Ben je nog geen 18 jaar?
Een tegenrekening wijzigen mag alleen als je meerderjarig bent. Ben je jonger dan 18? Vraag dan aan je wettelijk vertegenwoordiger om dat te doen.

Alleen tegenrekening in SEPA-land

De tegenrekening moet een betaalrekening zijn bij een bank in een SEPA-land.

Tegenrekening van je hypotheek wijzigen

Je hypotheek schrijven we automatisch van je SNS betaalrekening af. Wil je dat veranderen in een rekening bij een andere bank? Gebruik dan het machtigingsformulier.

Staat je rekening niet in Mijn SNS, heb je geen Mijn SNS of wil je dat we je helpen? Ga dan met een geldig identiteitsbewijs naar een SNS Winkel. Dan wijzigen we daar je tegenrekening en is het meteen goed geregeld.

Rekening toevoegen aan mijn SNS

Staat je rekening niet in Mijn SNS en wil je graag je bankzaken online gaan regelen, zoals je tegenrekening wijzigen? Dan kun je je rekening ook eerst toevoegen aan Mijn SNS

Tegenrekening nu wijzigen

Tegenrekening nu wijzigen

Staat de rekening waarvan je de tegenrekening wilt wijzigen in Mijn SNS? Dan kun je nu je tegenrekening wijzigen.
Tegenrekening Hypotheek

Tegenrekening Hypotheek

Als je de tegenrekening voor je hypotheek wilt veranderen in een rekening bij een andere bank, heb je een formulier nodig.