Check je hypotheekrente

Hier zie je de actuele hypotheekrentes. Dat kan de rente van de SNS Hypotheek zijn, maar ook van een van onze andere hypotheekaanbieders.

Belangrijk om te weten:

 • De rentes van de hypotheekaanbieders in deze tool hebben we gebaseerd op de gegevens die je hebt ingevuld.
 • Ze zijn onder voorbehoud van wijzigingen en tikfouten.
 • Aan deze rentetarieven kun je geen rechten ontlenen. Want we hebben meer gegevens van je nodig om jouw persoonlijke rente te kunnen berekenen.
 • Hoeveel rente je betaalt voor je hypotheek hangt onder andere af van je hypotheek en de waarde van je huis. Dat bepaalt namelijk in welke tariefgroep je valt.
 • Je ziet hierboven de laagst mogelijke rente. Daar kunnen wel extra voorwaarden bij horen. Bijvoorbeeld dat je ook een betaalrekening moet openen bij je hypotheek en die regelmatig moet gebruiken. Vraag je adviseur naar de voorwaarden.

 • In ons overzicht zie je de actuele rentes van de hypotheken die je via ons kunt afsluiten. Dat kunnen dus ook andere aanbieders dan SNS zijn. Met de knoppen ‘Hypotheekvorm’, ‘Rentevaste periode’, ‘Energielabel’ en ‘Rentetarief’ pas je de resultaten aan. Ook kun je kiezen voor NHG of het energielabel aanpassen van het huis dat je op het oog hebt aanpassen. Je ziet in deze rentelijst alle hypotheken die we aanbieden en aan jouw wensen voldoen.
 • Ons overzicht met actuele hypotheekrentes passen we elke dag aan. Zo weet je precies hoe recent de percentages zijn.
 • Op onze website lees je meer over de hypotheken die je via ons kunt afsluiten. Je vind er ook de meest actuele voorwaarden.

  Kies uit meerdere hypotheekaanbieders

 • Er zijn meer hypotheekvormen. Maar die kun je nog niet kiezen in deze tool. Heb je een SNS Beleggingshypotheek, SNS Rendementhypotheek of SNS Hypotheek met ASN Duurzame Fondsen? Kies hier dan voor de aflossingsvrije hypotheek. De rente is hetzelfde. Heb je een SNS Spaarhypotheek of een SNS Spaarrekeninghypotheek? Dan kies je hier ook voor de aflossingsvrije hypotheek en tel je 0,2% op bij de rentes die je ziet bij de resultaten.
 • De hoogte van je rente hangt onder andere af van de actuele rente en hoe lang je die vastzet. Dit kan voor 1 jaar, maar bijvoorbeeld ook voor 5 jaar of zelf 30 jaar.
 • Je energielabel heeft invloed op de hypotheekrente. In de rekentool kun je het energielabel van je huis invullen: van label G (laag) naar A++++ (hoog). Weet je niet wat je energielabel is? Dan vul je ‘onbekend’ in.
 • De verhouding tussen je hypotheek en de marktwaarde van je huis bepaalt in welke tariefgroep je lening valt. En dus ook de rente die je betaalt. Wil je je tariefgroep weten? Deel je hypotheek door de waarde van je huis en vermenigvuldig dit met 100.
 • Totale kredietbedrag € 300.000
  Duur van de overeenkomst 30 jaar
  Aantal termijnen 360
  Vaste debetrentevoet 4,16%
  Jaarlijkse kostenpercentage 4,50%
  Kredietbedrag per maand € 1.4560,06
  Totale bedrag € 537.000

  In dit voorbeeld zie je hoeveel een SNS Annuïteitenhypotheek met NHG (marktwaarde >90% ) je ongeveer gaat kosten, bij een rente voor 10 jaar vast. Omdat we niet weten wat de rente daarna is, rekenen we hier met dezelfde rente voor de hele periode van 30 jaar. Het is dus een schatting van het totale bedrag dat je betaalt. Hiervan kun je de rente onder voorwaarden nog aftrekken van de belasting. Je betaalt de rente achteraf per maand en niet per jaar.

  Goed om te weten: Het jaarlijkse kostenpercentage (JKP) is het totaal aan kosten van het hypothecair krediet, uitgedrukt in een percentage op jaarbasis van het totale kredietbedrag. Als je alles optelt, dan loopt de hypotheekrente van 4,16%, op naar 4,50%.

  De kosten die hierin opgenomen zijn naast de hypotheekrente, de eenmalige advies- en bemiddelingskosten van € 2.250,-, de eenmalige NHG Premie van € 1800,-, de maandelijkse kosten voor de betaalrekening van € 2,25, de maandelijkse ORV premie van € 15,-, de eenmalige taxatiekosten van € 575 en eenmalige bankgarantiekosten van € 250. Afhankelijk van individuele omstandigheden kunnen er nog andere kosten van toepassing zijn. Of kunnen de genoemde kosten afwijken.

 • De hypotheekrentes van deze producten vind je bij de overige rentetarieven

  • SNS Overbruggingskrediet
  • Niet meer af te sluiten: SNS Extra Ruimte Hypotheek, Stabielrente, Ideaalrente, Plafondrente
 • Wil je weten wat de actuele hypotheekrentes van SNS zijn of hoe hoog onze hypotheekrente de afgelopen maanden was?

  Bekijk de tarieven in het rentearchief

  Maak een afspraak

  Maak een afspraak

  Laat je gegevens achter en we bellen je om een afspraak te maken.
  Wat kun je lenen?

  Wat kun je lenen?

  Bereken in een paar stappen je maximale hypotheek.