Bescherming van je beleggingen

Je beleggingen zijn beschermd als wij failliet gaan. Hiervoor gelden wettelijke regels. En SNS valt onder het beleggerscompensatiestelsel en depositogarantiestelsel.

Met beleggen loop je risico en maak je kosten. Je kunt je inleg (deels) verliezen.

Vermogensscheiding

Beleggingen in ASN fondsen die je via ons hebt gekocht, horen niet bij het vermogen van SNS. Ze worden gescheiden bewaard en blijven van de klant, wat er ook met SNS gebeurt. Daardoor zijn ze beschermd als wij failliet zouden gaan.

De regels voor vermogensscheiding staan in de Wet Giraal Effectenverkeer (Wge). De Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB) controleren of we ons aan de regels houden.

Beleggerscompensatiestelsel

Je beleggingen zijn ook beschermd door het beleggerscompensatiestelsel. Als wij ons niet aan de regels voor vermogensscheiding houden en failliet gaan, krijg je maximaal € 20.000 terug per persoon.

Het beleggerscompensatiestelsel geldt voor particuliere beleggers en kleine ondernemingen. Het stelsel vergoedt geen koersverliezen.

Depositogarantiestelsel

Beleg je even niet en heb je geld op je beleggingsrekening staan? Dan valt dit geld onder het depositogarantiestelsel.

Zo werkt het depositogarantiestelsel

Goed om te weten
SNS, BLG Wonen, ASN Bank en RegioBank zijn merken van de Volksbank N.V. Zij vallen onder de bankvergunning van de Volksbank N.V. Het geld dat je bij deze merken hebt belegd, wordt bij elkaar opgeteld voor het beleggingscompensatie- en depositogarantiestelsel.

Een voorbeeld

Stel je hebt een beleggingsrekening bij SNS en bij ASN Bank. Op elke rekening heb je € 20.000 aan beleggingen staan. Als allebei die banken zich niet aan de regels voor vermogensscheiding houden en failliet gaan, dan vergoedt het beleggerscompensatiestelsel maar € 20.000.

Meer over SNS Doelbeleggen

Meer over SNS Doelbeleggen

Je kunt uit 5 goed gespreide mixfondsen kiezen. Je kiest het risico dat bij je past. De Doelplanner kan je daarbij helpen.
Meer over de SNS Beleggingsrekening

Meer over de SNS Beleggingsrekening

Je kunt voor 1 of meer duurzame beleggingsfondsen kiezen. Zo stel je zelf je eigen portefeuille samen.