Je hypotheek oversluiten

Benieuwd of je hypotheek oversluiten voor jou gunstig is? Dat is bijvoorbeeld misschien het geval als de actuele hypotheekrente lager is dan de hypotheekrente die je nu betaalt. Check of je hypotheek oversluiten voor jou voordelig is en welke stappen je dan kunt zetten.

Loont je hypotheek oversluiten voor jou? Check ’t nu

Oversluittool
Overwaarde: Je hebt overwaarde als je huis meer waard is dan dat je nog aan hypotheekschuld hebt. Om een idee te krijgen van de marktwaarde van je huis kun je bijvoorbeeld kijken naar de WOZ-waarde die je gemeente elk jaar vaststelt.

Stappenplan hypotheek oversluiten


Wat komt er kijken bij het oversluiten van je hypotheek? We helpen je graag stap voor stap op weg. Onze adviseurs zijn er voor je als je ze nodig hebt.

 • Lagere hypotheekrente

  Is de rente op dit moment lager dan wat jij nu betaalt? Sluit je hypotheek voor het einde van je rentevaste periode over naar een andere aanbieder. Of pas de rente tussentijds aan bij je huidige hypotheekverstrekker. Dan profiteer je meteen iedere maand van lagere hypotheeklasten.

  Als je huis energielabel A of B heeft

  Heeft jouw huis label A of B? Dan krijg je met de SNS Bespaarhypotheek een scherpe rente.

  Zo werkt de SNS Bespaarhypotheek

  Andere hypotheek(vorm)

  Loopt je hypotheek al een tijd en is je situatie veranderd? Dan past een andere hypotheek(vorm) misschien beter. Dan sluit je je hypotheek over om bijvoorbeeld betere voorwaarden te krijgen of om meer af te lossen.

  Oversluiten om geld vrij te maken

  Is je huis meer waard geworden? Dan kan het interessant zijn om je hypotheek over te sluiten en tegelijk te verhogen. Het vrijgekomen geld gebruik je dan bijvoorbeeld voor een verbouwing.

  Doe de oversluitcheck
  Goed om te weten: of oversluiten voor jou gunstig is, hangt van jouw situatie af.

  Gratis oriëntatiegesprek
  Wil je weten hoeveel je ongeveer kunt besparen of wat je andere mogelijkheden zijn? Maak een afspraak voor een gratis oriëntatiegesprek. Vraag vooraf bij je hypotheekverstrekker na welke vergoeding je moet betalen voor het renteverlies.


 • Kosten hypotheek oversluiten

  Je hypotheek oversluiten betekent een nieuwe hypotheek afsluiten. Dat kost geld. Denk aan kosten voor de taxatie en notaris, het hypotheekadvies en misschien een vergoeding voor het renteverlies van de bank (boeterente). Deze kosten kun je onder voorwaarden aftrekken van de belasting. Vraag aan je adviseur hoe snel je de kosten terugverdient, zodat je straks echt beter uit bent met je nieuwe hypotheek.

  Hypotheekrentes vergelijken
  We vergelijken verschillende hypotheekaanbieders voor je. Zo hebben we altijd wel een scherpe rente en een hypotheek die bij je past .

 • Hypotheekadvies bij SNS

  Als oversluiten voordelig is, heb je een hypotheekadvies en een offerte nodig. Hiervoor lever je verschillende documenten aan bij je adviseur, zoals gegevens over je inkomsten en de waarde van je huis. Dit kun je eenvoudig en overzichtelijk delen in onze beveiligde online Huismap.

  Taxatie van je huis bij oversluiten
  Om de hoogte van je hypotheek te kunnen beoordelen als je je hypotheek oversluit, wil je adviseur weten hoeveel je huis momenteel waard is. Hiervoor heb je een taxatierapport nodig. Soms is de WOZ-waarde genoeg. Goed om te weten: de taxatiekosten kun je onder voorwaarden aftrekken van de belasting.


 • Maak een afspraak met een notaris


  Is je hypotheekaanvraag na ongeveer 3 dagen goedgekeurd? Maak dan een afspraak met een notaris om je oude hypotheek uit het Kadaster te laten halen en je nieuwe hypotheek in te schrijven. Hiervoor betaal je zogenaamde royementskosten. Die staan samen met de notariskosten en de vergoeding voor het renteverlies van de bank op de nota die je bij de notaris betaalt. Je kunt deze kosten onder voorwaarden aftrekken van de belasting.

  Tip: Gebruik de Notarisservice. Je SNS Adviseur helpt je dan bij het vinden van een betrouwbare notaris bij jou in de buurt. Meer weten? Neem gerust contact op je met SNS Adviseur.

 • We blijven betrokken bij je hypotheek

  Bij een SNS Hypotheek checken we elk jaar op een paar punten of je rente omlaag kan en nodigen we je eens in de 2 jaar uit voor een gratis onderhoudsgesprek. Dit hoort bij SNS Hypotheek Looptijdservice. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat je niet alleen nu een hypotheek hebt die bij je past, maar ook als je situatie verandert. En dat je niet te veel betaalt.

  Je lage rente meenemen als je verhuist
  Ga je later nog eens verhuizen? Dan kun je bij ons onder voorwaarden je hypotheek met de lage rente meenemen als dat gunstig is voor jou. Bekijk hoe het werkt.

Regel alles voor je koophuis onder 1 dak

Bij een koophuis hoort veel geregel. Misschien wil je wel verduurzamen. Of heb je een definitief energielabel nodig of hulp bij je belastingaangifte. Dit soort dingen kun je via ons regelen. 

Hoe we je kunnen helpen?

Bekijk de hypotheekrentes

We zijn de enige bank waar je kunt kiezen uit meerdere hypotheekaanbieders. Zo hebben we voor elke looptijd een scherpe rente.

Kijk en vergelijk

Besparen op je maandlasten

Is oversluiten voor jou niet interessant? Bekijk dan eens de andere mogelijkheden om te besparen op je maandlasten. Onze adviseurs helpen je graag.


Persoonlijk advies

Persoonlijk advies

Heb je vragen over je hypotheek en je huidige situatie?

Vragen?

Bel, app of mail en plan een afspraak in de winkel bij jou in de buurt.
06 - 13 19 22 66