Hypotheek oversluiten: dit moet je weten

Nu de hypotheekrente zo laag is, kan het gunstig zijn om je hypotheek voor het einde van je rentevaste periode over te sluiten naar een andere aanbieder.

Maar er zijn meer redenen waarom oversluiten verstandig zou kunnen zijn. Die redenen en andere weetjes over je hypotheek oversluiten vind je hier.

1. Waarom je hypotheek oversluiten?

Lagere hypotheekrente
Is de rente op dit moment lager dan wat jij nu betaalt? Door je hypotheek voor het einde van je rentevaste periode over te sluiten naar een andere aanbieder of de rente tussentijds aan te passen bij je huidige hypotheekverstrekker, profiteer je meteen iedere maand van lagere hypotheeklasten.

Andere hypotheek(vorm)
Je hypotheek loopt al een tijd en je situatie is veranderd, waardoor je hypotheek misschien niet meer bij je past. Dan sluit je je hypotheek over om bijvoorbeeld betere voorwaarden te krijgen of om meer af te lossen.

Om geld vrij te maken
Is je huis meer waard geworden? Dan kan het interessant zijn om je hypotheek over te sluiten en tegelijk te verhogen. Het vrijgekomen geld gebruik je dan bijvoorbeeld voor een verbouwing.

Zij sloten hun hypotheek over

Mascha en Kris Leuzinger Barton hebben hun hypotheek overgesloten. “Zo hebben we deze afgelost als we met pensioen gaan.” Lees hun verhaal.

2. Kosten hypotheek oversluiten

Als je je hypotheek oversluit, sluit je een nieuwe hypotheek af. Dat kost geld. Denk aan advieskosten, notariskosten en, als je rentevaste periode nog niet voorbij is, eventueel een vergoeding voor het renteverlies van de bank.

Die vergoeding kan flink in de papieren lopen, daarom is het goed om uit te (laten) rekenen hoe snel je die terugverdient. Lees meer over de kosten van oversluiten

3. Check of oversluiten gunstig kan zijn voor jou

Met de SNS Oversluitcheck weet je binnen 1 minuut of je mogelijk kunt besparen op je hypotheeklasten als je je hypotheek oversluit. En of het een goed moment is om een afspraak te maken voor een gratis oriëntatiegesprek. Om de check te kunnen doen, maakt het niet uit waar je hypotheek nu loopt.

Doe de OversluitCheck

4. 55-plus en oversluiten

Bijna of al met pensioen? Goed om te weten: De hypotheekregels zijn verruimd. Er kan daardoor misschien meer dan je denkt! Maak een afspraak voor een hypotheekadvies op maat.


Lees de verhalen van klanten die hun hypotheek op latere leeftijd oversloten

5. Het voordeel van oversluiten via SNS

Bij een hypotheek oversluiten kijken we niet alleen naar hypotheekrentes en -voorwaarden van onszelf, maar ook naar die van de andere hypotheekverstrekkers die we in ons assortiment hebben.

Daardoor weet je zeker dat we een hypotheek hebben die past bij je persoonlijke situatie en wensen. En tegen een scherpe rente.

Oversluiten hypotheek interessant voor jou?

Oversluiten hypotheek interessant voor jou?

Ontdek wat er in jouw situatie kan. Een oriëntatiegesprek is gratis.