Koophuis tijdelijk verhuren

Je hebt een nieuw huis gekocht, maar je vorige huis staat langer te koop dan verwacht. Soms kun je je huis verhuren, om te voorkomen dat je in financiële problemen komt door de dubbele lasten.

Koophuis tijdelijk verhuren, iets voor jou?

Als je je huis tijdelijk verhuurt, kun je met de inkomsten (een deel van) de vaste lasten betalen. Dat is heel gunstig. Maar verhuren heeft ook een nadeel.

  • Extra inkomsten met de opbrengst van de verhuur
  • Je betaalt geen belasting over de huurinkomsten

Bereken dus altijd of verhuren voor jou interessant is.

Regels huis tijdelijk verhuren

De hypotheekrente van een koophuis dat leeg staat mag je maximaal 4 jaar aftrekken. Als je in die periode je huis verhuurt, mag je in die tijd de hypotheekrente niet aftrekken. Vanaf het moment dat je huis weer leeg staat, mag je de rente weer aftrekken als je nog binnen die 4 jaar zit. Je kan je huis maximaal 5 jaar verhuren.

Hoe gebruik je de regels voor tijdelijk verhuren?

Stel, je vorige koophuis staat sinds 1 mei 2017 leeg en te koop. Vanaf 1 juli 2018 verhuur je het huis. Vanaf deze datum valt het huis inclusief de hypotheek in box 3 en mag je geen rente aftrekken. De verhuur stopt op 30 juni 2019. Met ingang van 1 juli 2019 mag je de rente weer aftrekken, tot maximaal 31 december 2020.

Toestemming voor huis tijdelijk verhuren

Heb je een hypotheek bij SNS en ben je van plan je huis te verhuren? Dan heb je vooraf toestemming nodig van de gemeente en van ons. Een van de voorwaarden bij SNS is dat je je huis verhuurt via:

Je mag je huis niet verhuren als je niet bij een van deze organisaties bent aangemeld.

Afspraak maken?

Afspraak maken?

Maak een oriëntatieafspraak met een SNS Adviseur.
Terug naar boven