SNS Bespaarhypotheek

Met de SNS Bespaarhypotheek bespaar je op je hypotheekrente. Want hoe beter je energielabel, hoe lager je rente. Ook kunnen we je helpen met het financieren van een energiezuinig huis of je duurzaamheidsplannen. Zo kun je ook besparen op je energiekosten.

De bespaarhypotheek in het kort

 • Je rente daalt automatisch als je aflost en je hypotheek daardoor in een lagere tariefgroep valt.

 • Ook als je je huis energiezuiniger maakt met als resultaat energielabel B of beter.

 • Met het Energiebespaarplan Plus krijg je meteen de lagere rente bij de Bespaarhypotheek die hoort bij het toekomstige energielabel van je huis

Bereken je hypotheek

De bespaarhypotheek, iets voor jou?

In deze situaties kan de SNS Bespaarhypotheek geschikt voor je zijn:

 • Je koopt een energiezuinig huis met energielabel B of beter. Dat kan een nieuwbouwhuis of een bestaand huis zijn.
 • Je hebt al een energiezuinig huis met energielabel B of beter en je sluit je hypotheek over.
 • Je koopt een huis met een slecht energielabel en maakt dit huis energiezuiniger voor energielabel B of beter.
 • Je wil je bespaarhypotheek verhogen om je huis te verbouwen of energiezuiniger te maken.
 • Je wil (regelmatig) aflossen op je hypotheek, zodat je hypotheek in een lagere tariefgroep komt. We passen je rente automatisch aan, daar hoef je zelf niets voor te doen.

Wist je dat...

... je met de bespaarhypotheek meer kunt lenen tegen een lagere rente als je je huis gaat verduurzamen: tot 106% van de waarde van je huis.

Vraag ’t een adviseur

De bespaarhypotheek sluit je af via een SNS Adviseur. Je hoort van tevoren wat de kosten zijn voor het advies en het afsluiten van de hypotheek.

De adviseur kan je ook meer vertellen over de hypotheekregels van 2024. Het is handig om daar iets over te weten, want die kunnen in je voordeel zijn als je een studieschuld hebt, in je eentje een huis wil kopen of je (nieuwe) huis wil verduurzamen.

Maak een afspraak

Of toch niet?

De SNS Bespaarhypotheek is misschien niet zo geschikt voor je in deze situaties:

 • Als je huis energielabel C of lager heeft en je niet wil verduurzamen. Goed om te weten: Je kunt met de bespaarhypotheek misschien wel profiteren van een lagere rente als je aflost en je hypotheek daardoor in een lagere tariefgroep komt.
 • Als je een hypotheek hebt die je niet meer nieuw kunt afsluiten. Zoals een spaar- of beleggingshypotheek.
 • Als je een hypotheek met variabele rente wil. De bespaarhypotheek heeft alleen vaste rente.
 • Als je meer mogelijkheden wil om je hypotheek tijdens de rentevaste periode aan te passen. Bijvoorbeeld een nieuwe woningwaarde doorgeven, de aflosvorm omzetten of de looptijd inkorten.
 • Als je een restschuldfinanciering bij ons wil afsluiten.

  Meteen een lagere rente met het Energiebespaarplan Plus

  Wil je geld lenen om je huis energiezuiniger te maken voor een beter energielabel? Met het handige Energiebespaarplan Plus krijg je meteen de lagere rente die hoort bij dat betere label bij je SNS Bespaarhypotheek. Je krijgt daar dan 2 jaar de tijd voor.

  Zo werkt het Energiebespaarplan Plus

  Zo werkt het met de rente

  Hoeveel rente je betaalt hangt af van een paar dingen. Bijvoorbeeld de waarde van je huis, je energielabel en de rentevaste periode die je met ons afspreekt.

  Bekijk de actuele rentes van de SNS Bespaarhypotheek

  Een lagere rente met een beter energielabel

  Maak je je huis energiezuiniger en registreert je energieadviseur een beter energielabel bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)? Dan gaat je rente misschien omlaag. Als dat zo is, passen we je hypotheekrente automatisch aan naar de lagere rente die hoort bij het nieuwe energielabel van je huis.

  Automatisch een lagere rente als je aflost

  In Mijn SNS en je hypotheekofferte zie je vooraf wat je nieuwe rente wordt als je aflost of je huis energiezuiniger maakt. Daar staat je rente van dit moment en de rentes die horen bij de andere tarief- en energiegroepen van jouw hypotheek.

  Je rente hangt ook af van de hoogte van je hypotheek in verhouding tot de marktwaarde van je huis. Die schuld-marktwaardeverhouding bepaalt de tariefgroep van je hypotheek. Daalt je schuld omdat je (elke maand) aflost? Dan verandert de verhouding en kan je hypotheek in een lagere tariefgroep terechtkomen. Hoort daar een lagere rente bij? Dan verlagen we je rente automatisch.

  Je rente zelf aanpassen?

  Tijdens je rentevaste periode kun je je rente laten aanpassen. Daarvoor moet je wel je contract openbreken en je rente opnieuw vastzetten. En misschien betaal je dan een vergoeding voor ons renteverlies.

  Je hypotheekrente eerder aanpassen

  Goed om te weten: Je kunt je rente niet verlagen door rentemiddeling. En tijdens je rentevaste periode kun je geen hogere waarde van je huis doorgeven voor een lagere rente. Dat kan alleen als je rentevaste periode afloopt.
  Deeladvies

  Een goede start

  Wil je graag een energiezuiniger huis, maar weet je niet waar je moet beginnen? Tijdens het gratis en vrijblijvende duurzaamheidsgesprek ontdek je wat er kan, wie je kunnen helpen en hoe je de aanpassingen zou kunnen financieren.

  Het duurzaamheidsgesprek

  Deze hypotheekvormen kun je kiezen

  Je kunt kiezen uit de hypotheekvormen hieronder.

  Je kunt ook kiezen voor een combinatie:

  Je kunt de bespaarhypotheek afsluiten met Nationale Hypotheekgarantie (NHG) of zonder.

  Een huis kopen met NHG

  Goed om te weten:

  • Wil je een hypotheek met NHG? Dan daalt je rente niet meer als je aflost. En heeft je huis label A of beter? Dan gaat je rente ook niet meer omlaag als je je huis energiezuiniger maakt.
  • Heb je al een hypotheek. Dan moet je die helemaal oversluiten als je een bespaarhypotheek wil.

  Belangrijke informatie en voorwaarden

  Alle kenmerken van de duurzame SNS Bespaarhypotheek vind je in de informatiewijzer. Alle belangrijke afspraken die we met je maken, staan in de hypotheekvoorwaarden.

  Onze hypotheekvoorwaarden

  Meer over de bespaarhypotheek

  Tariefgroepen

  Rentevaste periode verlengen

  Extra aflossen

  Woningwaarde aanpassen

  Icoon duurzame bespaarhypotheek

  Tariefgroepen bespaarhypotheek

  Bekijk alle tariefgroepen voor de SNS Bespaarhypotheek.
  Duurzaam wonen

  Duurzaam wonen

  Wil je ook duurzaam en energiezuinig wonen?