Alles onder 1 dak: Dat wat je moet regelen voor je koophuis

Een koophuis vinden is nu een flinke uitdaging. En is het je gelukt, dan ben je er nog niet. Er valt van alles te regelen met verschillende bedrijven. Bijvoorbeeld met een taxateur of notaris. Maak het jezelf gemakkelijk en regel ’t in 1 keer via ons. Je kiest wat je nodig hebt en dat betaal je. Niks meer en niks minder. Lekker duidelijk toch?

Hiermee kunnen we je helpen

 1. Een energielabel aanvragen
 2. Een bouwtechnisch expert inschakelen
 3. Een taxateur vinden
 4. Een notaris regelen
 5. Je woonverzekeringen afsluiten
 6. Je belastingaangifte
 7. Verduurzamen

Maak het jezelf gemakkelijk

 • Alles wat te maken heeft met je koophuis onder 1 dak
 • Via ons of een van onze partners
 • Zet je groeicoach aan de slag of doe het zelf

Maak een afspraak

 • Wil je je huis verkopen? Dan heb je een geldig definitief energielabel nodig. Als je die aanvraagt, dan komt een vakbekwame energieadviseur bij je langs om je huis te bekijken. En checkt de afmetingen, de isolatie van je dak, vloer en muren en de installaties die je hebt. Daarna krijg je je officiële energielabel. Laat je groeicoach weten dat je zo’n label nodig hebt. Dan krijg je vanzelf een belletje om een afspraak in te plannen.

  De kosten

  Definitief energielabel: huis tot 500 m3 € 350 inclusief btw

 • Als koper heb je altijd een zogenaamde ‘onderzoeksplicht’. Je moet zelf onderzoeken of de staat van het huis dat je wilt kopen, is wat je ervan verwacht en eist. Om te voorkomen dat je achteraf nog gebreken aan het huis ontdekt. Je regelt dit door een bouwtechnisch expert het huis te laten keuren. Je groeicoach kan dit voor je regelen tijdens je hypotheekadviesgesprek. Samen met het inschakelen van een notaris en taxateur. Maar los aanvragen kan ook.

  De kosten

  Bouwtechnische keuring tot 800 m3 € 400 inclusief btw

  Goed om te weten: Is je huis groter dan 800 m3? Dan geldt er een opslag van € 35 per 100 m3.

  Lees meer over de bouwtechnische keuring

 • Koop je een huis? Dan heb je een onafhankelijk taxatierapport nodig. Dat kun je regelen met een desktop of volledige taxatie. Met de SNS Taxatieservice vragen we de taxatie voor je aan bij een betrouwbare, onafhankelijke taxateur in de buurt. En je krijgt een taxatierapport dat aan alle wettelijke eisen voldoet.

  Je kunt de taxatieservice aanvragen tijdens je adviesgesprek over je hypotheek. Tegelijk met het regelen van een notaris en bouwtechnisch expert. Wel zo handig. Maar je kunt het ook los aanvragen. Meer weten? Vraag je groeicoach naar de mogelijkheden.

  SNS Taxatieservice: volledige taxatie € 700 inclusief btw
  SNS Taxatieservice: desktop taxatie € 159 inclusief btw

  Goed om te weten: Er is ook maatwerk mogelijk. Bijvoorbeeld als je gaat verbouwen of als je woont in een monument. Geef dat dan door aan je groeicoach.

  Meer weten over de verschillen tussen een online en volledige taxatie?

 • Is je hypotheekaanvraag goedgekeurd? Dan is het tijd om de overdracht op het afgesproken moment bij een notaris in te plannen. Die hoef je niet zelf te zoeken. Je kunt het ook aan je groeicoach vragen. We hebben namelijk een netwerk van betrouwbare notarissen waardoor je altijd in je buurt terechtkunt.

  Heb je ook een taxateur en bouwtechnisch expert nodig? Tijdens je adviesgesprek kan je groeicoach dit allemaal tegelijk voor je aanvragen. Bespreek samen wat je nodig hebt. Je krijgt daarna vanzelf een telefoontje om een afspraak in te plannen op de juiste locatie.

  Gebruik je onze Notarisservice? Houd dan rekening met kosten. Hoeveel je betaalt, zie je hieronder. Als je zelf een notaris regelt, dan kunnen je kosten anders zijn.

  De kosten

  Akte van levering € 835
  Hypotheekakte (oversluiten hypotheek) € 940
  Hypotheekakte (nieuwe hypotheek of 1e verhoging) € 785
  Akte van levering en hypotheekakte € 1410

  Alle prijzen zijn inclusief btw.

 • Je nieuwe koophuis wil je natuurlijk goed verzekeren. Dat doe je met een opstal-, inboedelverzekering en een aansprakelijkheidsverzekering. Die verzekeringen kun je natuurlijk zelf aanvragen. Maar je groeicoach kan dat ook voor je doen tijdens je hypotheekadviesgesprek. Of op een ander moment. Zonder daarvoor extra kosten te rekenen. Dan hoef je daar niet meer aan te denken.

  Regel meteen je woonverzekering

 • We maken je belastingaangifte graag een beetje makkelijker voor je. Want in het jaar nadat je een huis hebt gekocht, is die net wat ingewikkelder. Plus: je mag meer kosten aftrekken in je aangifte. In een uurtje kijken we met je mee of je geen geld laat liggen en krijg je handige tips voor de volgende keer. Maak meteen een afspraak of vraag het je groeicoach.

  De kosten

  Hulp bij belastingaangifte € 75 inclusief btw

  Maak meteen een afspraak

 • Als je een huis koopt dat niet energiezuinig is, dan wil je het misschien meteen duurzamer maken. Dat is slim, want dan bespaar je op je energierekening. En je verhoogt je wooncomfort. Ook handig: je kunt meteen je hypotheek erop aanpassen. Maar ook als je al langer in je huis woont, kun je nog aan de slag met duurzame maatregelen. Met de online huisscan ontdek je de mogelijkheden. Wil je liever dat er iemand bij je langskomt om jouw opties in kaart te brengen? Ga dan voor het SNS Energiebespaarplan.

  Check hoe je jouw huis duurzamer maakt

Afspraken met partners

We werken samen met verschillende bedrijven om jou te helpen bij al je regelwerk. Met die bedrijven hebben we afspraken gemaakt. Van sommige krijgen we een bedrag als we hen met jou in contact brengen.

Gratis oriëntatiegesprek

Gratis oriëntatiegesprek

Maak een afspraak voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek. Het gesprek vindt plaats in de winkel of via beeldbellen vanuit huis.

Vragen?

Bel, app of mail en plan een afspraak in de winkel bij jou in de buurt.
06 - 13 19 22 66