Depositosparen met SNS Keuzedeposito

Ben je al klant bij ons én heb je Mijn SNS? Dan kun je SNS Keuzedeposito aanvragen. Depositosparen is sparen met zekerheid. Je zet een bedrag 10 jaar vast op een spaardeposito bij SNS en je krijgt daarvoor ieder jaar een vaste rente.

Nu openen

Voor je een SNS Keuzedeposito opent: lees de informatie hieronder en de voorwaarden.

Looptijd en depositorente

De vaste rente voor het SNS Keuzedeposito met een looptijd van 10 jaar is 1,75%.

*Dit is een vaste rente op jaarbasis voor de looptijd van 10 jaar vanaf 15 december 2022. Rentewijzigingen voorbehouden.

Zekerheid

Door de vaste rente weet je vanaf het begin precies hoeveel rente je krijgt. Je hebt nooit te maken met renteschommelingen.

Veilig vastzetten

Met depositosparen weet je wanneer je geld vrijkomt. Handig als je bijvoorbeeld geld wilt schenken aan een kind.
Ben je van plan om je geld niet 10 jaar vast te zetten? Dan is SNS Internet Sparen op dit moment misschien een goede keuze voor jou.
Vergelijk onze rentes

De kosten van SNS Keuzedeposito

Je betaalt niets voor een spaardeposito. Alleen als je geld opneemt van je rekening voor het einde van de looptijd betaal je kosten. In sommige gevallen hoeft dat niet, bijvoorbeeld als je werkloos bent geworden. Hoeveel kosten je betaalt en in welke gevallen dat niet hoeft, lees je bij Tussentijds spaargeld opnemen.

Voor wie is het?

Je kunt SNS Keuzedeposito aanvragen als je al klant bent bij ons én kunt inloggen in Mijn SNS. Nog geen klant? Open dan eerst een betaalrekening of beleggingsrekening bij ons, dan kun je daarna ook een spaarrekening openen. En wil je je spaarrekening samen met iemand gebruiken? Deel je spaarrekening eenvoudig met een mederekeninghouder of gemachtigde

Goed om te weten
Je kunt SNS Keuzedeposito ook voor je kind openen
Tip: Hou het burgerservicenummer van je kind bij de hand.

Variabele of vaste rente?

Op een normale spaarrekening zoals SNS Internet Sparen geldt een variabele rente. Die rente kan stijgen of dalen. Kies je voor een SNS Keuzedeposito dan staat de rente vast tijdens de looptijd. Dat geeft zekerheid. En beschermt je bij een dalende variabele rente. Maar zorgt er ook voor dat je niet profiteert van stijgende variabele rentes. Maak voor jezelf een goede afweging. Lees daarom goed de informatie op deze pagina en vergelijk onze huidige variabele en vaste rentes.

Zo werkt depositosparen

  • Je opent de depositorekening makkelijk online.

  • Je kunt ervoor kiezen de vaste rente bij te laten schrijven op je SNS Keuzesparen rekening of in je SNS Keuzedeposito. Als je de rente niet opneemt, krijg je dus rente op rente.
  • Je stort eenmalig het bedrag dat je kunt missen. De minimale inleg is €500.
  • Dat bedrag boek je over op SNS Keuzesparen, de rekening die je bij je deposito krijgt.
  • In de SNS Mobiel Bankieren app en in Mijn SNS houd je je spaardeposito in de gaten.
  • Je kunt tijdens de looptijd niet meer bijstorten.
  • Voor opnames tijdens de looptijd betaal je meestal kosten. Je leest daar meer over in de voorwaarden.

SNS Keuzesparen bij SNS Keuzedeposito

Als je SNS Keuzedeposito opent, krijg je SNS Keuzesparen erbij. Alle overboekingen van en naar SNS Keuzedeposito gaan via SNS Keuzesparen. Je krijgt een variabele rente op SNS Keuzesparen. Deze rente is op jaarbasis en wordt maandelijks verrekend. Bekijk de actuele rente voor SNS Keuzesparen.

Kosten SNS Keuzesparen

SNS Keuzesparen hoort vanaf 1 juli 2022 bij Basis Bankieren. Basis Bankieren bestaat uit 1 betaal- en spaarrekening voor een vast tarief per maand. Je precieze maandelijkse tarief hangt af van welke producten je gebruikt. Zolang je SNS Keuzedeposito loopt betaal je geen apart tarief voor SNS Keuzesparen. Lees meer over Basis Bankieren en de tarieven.

Sparen en de belasting

Als je spaargeld hebt, betaal je over een deel van je vermogen belasting. Dat heet ook wel vermogensrendementsheffing. Lees meer over sparen en de belasting.

Voorwaarden

In de voorwaarden lees je wat je van ons kunt verwachten. Maar ook wat wij van jou verwachten. Bijvoorbeeld wanneer je opnamekosten betaalt bij tussentijdse opnames. Lees de voorwaarden van SNS Keuzedeposito goed door.

Open SNS Keuzedeposito

Open SNS Keuzedeposito

Kies voor een spaarrekening met een vaste rente.