Bieden met meer zekerheid met het biedcertificaat

Ben je van plan om op huizenjacht te gaan? Plan dan eerst een gratis oriëntatiegesprek met een groeicoach. Die helpt je op weg met handige informatie en slimme tips en laat je weten of je in jouw situatie een biedcertificaat kunt krijgen. Je coach maakt daarna het certificaat voor je op het moment dat jij het nodig hebt.

Het biedcertificaat in ’t kort

  • Ontdekken hoeveel je kunt lenen voor een koophuis
  • Meer zekerheid dan met een online berekening
  • Ook voor de verkoper

Ontdek jouw mogelijkheden in een gratis oriëntatiegesprek.

Gratis oriëntatiegesprek

Hoeveel zekerheid krijg je?

Het bedrag op het biedcertificaat, berekenen we op basis van veel van jouw gegevens. Het is dus een betrouwbare voorspelling van het bedrag dat je maximaal kunt lenen. Maar het is geen garantie. De hypotheekaanbieder bepaalt bij je aanvraag of en hoeveel hypotheek je krijgt. Het bedrag dat je uiteindelijk kunt lenen, kan dan lager of hoger zijn. Het certificaat vervangt ook de ontbindende voorwaarden niet.

Dit kost een biedcertificaat

Als je je 1e huis koopt: € 50
Als je je 2e of volgende huis koopt: € 100

Koop je je volgende huis? Dan heb je misschien overwaarde of je neemt een hypotheek mee. Daarom is het voor een groeicoach meer werk om het certificaat te maken en betaal je dus meer dan iemand die een 1e huis koopt.

Goed om te weten: Kies je binnen 1 jaar voor een hypotheekadvies en een hypotheek via ons? Dan trekken we de kosten voor het biedcertificaat af van je advieskosten.

Check de rente voor je gaat bieden

Check altijd, voor je gaat bieden, de actuele rente bij je groeicoach. Want een andere rente betekent vaak ook dat je meer of juist minder kunt lenen.

In dit voorbeeld zie je wat een rentewijziging kan betekenen voor hoeveel je kunt lenen:

Stel, je inkomen per jaar is € 35.000 en je partner verdient € 25.000. Op het moment dat je het biedcertificaat aanvraagt, is de rente 2,5%. Je kunt dan samen maximaal € 272.000 lenen. Stijgt de rente naar 2,9%, dan is dat € 270.000. Daalt de rente juist naar 2,3%, dan kun je juist meer lenen: € 279.000.

Is de rente veranderd? Dan kun je nog 3 maanden je certificaat aan laten passen. Zonder extra kosten. Verandert je persoonlijke situatie? Dan heb je een nieuw certificaat nodig. Daarvoor betaal je opnieuw.

Jij bepaalt je bod

Het certificaat is geen advies voor hoeveel je moet lenen of bieden. Jij bepaalt altijd zelf óf je wilt bieden en hoe hoog je bod is.

Nieuwsgierig naar je toekomstige maandlasten?

Wil je weten of je met jouw levensstijl genoeg overhoudt voor de maandlasten van je toekomstige huis? Maak dan eerst een woonkostenoverzicht. Dan weet je zeker of het verstandig is om het huis te kopen. Of dat je misschien ergens op moet bezuinigen.
Meer over het woonkostenoverzicht

Maak een afspraak

Maak een afspraak

Laat je gegevens achter en we bellen je om een afspraak te maken.
Ontdek onze  kansvergroters

Ontdek onze kansvergroters

Hoe vergroot jij je kans op een koophuis? Check al onze kansvergroters