In gesprek met de SNS Jongeren­board

SNS heeft begin 2022 de SNS Jongerenboard opgericht. Dit is een nieuw impact initiatief waarmee de bank aandacht geeft aan jongvolwassenen en hen actief betrekt. Dit doen we door met hen te spreken, te horen waar ze mee zitten en te luisteren wat hen inspireert en drijft. Met deze inzichten kunnen we samen op zoek naar oplossingen en eerlijke groeikansen.

In gesprek over thema’s die jongvolwassenen raken

Bij iedere Jongerenboard staat er één thema centraal, zo zijn thema’s als de loonkloof en wonen al aan bod gekomen. Charlotte Bosch, product owner Wonen SNS: 'De woningmarkt is natuurlijk al een tijd oververhit en we willen horen van de jongvolwassenen hoe zij dit ervaren en hoe we samen op te zoek kunnen gaan naar oplossingen. Wat kunnen wij (anders) doen, waarmee kunnen we helpen en wat verwacht deze doelgroep precies? Allemaal vragen waar we vervolgens concreet mee aan de slag gaan met elkaar.'

Een huis kopen lijkt ver weg

Nick (31) uit de Jongerenboard vertelt dat het in de huidige markt lang niet voor iedereen mogelijk is om een huis te kopen. Er is volgens hem hoop voor de toekomst: ‘Maar, niet nu. De situatie is nu dat er huizenbezitters zijn die op veel geld en overwaarde zitten waardoor de nieuwe groep kopers veel te veel geld moet neerleggen voor iets wat het niet waard is en waar zij ook de middelen niet voor hebben’. De Jongerenboard liet duidelijk weten hoe urgent dit probleem is en dat een huis kopen echt heel ver weg lijkt. Door hoge huurprijzen en de inflatie is een vermogen opbouwen lastig. En dat de studieschuld meetelt bij het berekenen van een hypotheek voelt ook oneerlijk. Michael (26) zegt hierover: ‘Omdat ik teveel heb doorgeleerd, kan ik nu nergens wonen’. 

Oeps! Geen video

Je kunt de video over dit onderwerp niet kijken omdat je een vereiste cookie hebt uitgeschakeld. Toch zien?
Kies een andere cookie-instelling
Of kijk deze video op youtube.com

Samen aan de slag

Het uiteindelijke doel van de SNS Jongerenboard is om drempels, plafonds en muren af te breken die in de weg staan tussen jonge mensen en hun doelen. We luisteren dus niet alleen naar wat er speelt, maar gaan er daadwerkelijk ook naar handelen. We gaan echt iets doen en willen met en voor hen - samen met andere betrokken partijen - het verschil maken.