1e huis kopen? Wij kijken naar je hele verhaal

Als starter is het niet makkelijk om een huis te kopen en genoeg hypotheek te krijgen. Helemaal als je in je eentje bent. En een studieschuld helpt ook niet mee. Toch kan er vaak meer dan je denkt. Want wij kijken niet alleen naar de cijfers, maar naar jouw hele persoonlijke situatie.

Bereken je hypotheek

Ontdek wat er voor jou kan

Begin je zoektocht met een vrijblijvende afspraak met een SNS Adviseur. Je hoort dan hoeveel je kunt lenen, wat je maandlasten dan zijn en wat er allemaal bij het kopen van een huis komt kijken. En vaak ontdek je dat er toch meer kan dan je denkt.

Goed om te weten: Het oriëntatiegesprek is gratis en verplicht je tot niets.

Maak een afspraak

Waarom SNS?

 • We adviseren niet alleen hypotheken van onszelf. Je kunt ook kiezen uit hypotheken van andere, speciaal geselecteerde aanbieders
 • We kunnen helpen bij alle stappen van het aankoopproces. Bijvoorbeeld met het vinden van een notaris. Alles onder 1 dak dus.
 • De deuren van onze winkels staan voor je open. Dat zijn er bijna 200 dus er is er altijd wel eentje in de buurt.

Typische startersvragen

We krijgen veel vragen van starters over het kopen van een huis. Zit jouw vraag erbij? Check meteen het antwoord.
 • Als je een studieschuld hebt, dan kun je als je aan de voorwaarden voldoet gewoon een hypotheek krijgen. Maar het bedrag dat je maximaal kunt lenen is wel lager.

  Zo zit dat

 • Het is fijn voor ons als je een vast contract hebt. Dat biedt meer zekerheid voor een bank. Maar gelukkig zijn er ook mogelijkheden als je dat niet hebt. Bijvoorbeeld als je zzp’er of uitzendkracht bent. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

  Dit kun je doen

 • Krijg je een hypotheek op je eigen inkomen niet helemaal rond? Dan kunnen je ouders je misschien helpen. Maar er zijn soms ook andere mogelijkheden. Check bijvoorbeeld eens in je gemeente of ze startersleningen verstrekken.

  Zo kun je hulp krijgen

 • Die hebben we! Wij zijn de enige bank die naast hypotheken van onszelf, ook hypotheken van andere, speciaal geselecteerde aanbieders in het assortiment heeft. Want misschien heeft een andere aanbieder wel een betere rente. Of voorwaarden die beter passen bij jouw persoonlijke situatie. Zo kies jij samen met je adviseur de hypotheek die het beste bij je past.

  Uit deze hypotheken kun je kiezen

 • Een huis kopen is leuk, maar ook een hoop geregel. We kunnen je in alle stappen helpen: van het vinden van een taxateur of notaris tot en met je hypotheek en je woonverzekeringen.

  Hiermee kunnen we je helpen

Verhalen van succesvolle starters

Vaak lukt het starters wel om een eigen huis te kopen. Lees de verhalen en tips van Willie en Anne die we hielpen aan een hypotheek.

Starter Anne voor haar huis

De adviseur keek goed naar Annes situatie

Daardoor kon ze toch haar droomhuis kopen.

Lees Annes verhaal

Dewi gebruikte SNS biedcertificaat om bod uit te brengen

Dewi stapte wanhopig de SNS Winkel binnen

En liep als een gelukkig mens 2 uur later weer naar buiten.

Naar Dewi's verhaal

Starter Willie koopt woning

Single én een hypotheek leek onmogelijk voor Willie

Lees hoe het haar lukte om een huis te kopen.

Check hoe 't kan

Gratis oriëntatiegesprek

Gratis oriëntatiegesprek

Maak een afspraak voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek. Het gesprek vindt plaats in de winkel of via beeldbellen vanuit huis.
Maximale hypotheek berekenen

Maximale hypotheek berekenen

Goed voorbereiden? Maak online alvast een berekening van wat je kunt lenen.