Kosten hypotheek-advies voor een nieuwe hypotheek

Een 1ᵉ oriëntatiegesprek is altijd gratis, de rest van het hypotheekadvies niet. Een goed advies levert je een passende hypotheek op. De SNS Adviseur steekt dan ook heel wat uren in het advies. Daarvoor betaal je een vaste vergoeding: wel zo duidelijk. Ontdek wat je in jouw situatie betaalt.

Kosten hypotheekadvies

Je situatie Je bent starter (1ᵉ hypotheek) Je wilt een andere hypotheek
Kosten oriëntatiegesprek € 0 € 0
Kosten hypotheekadvies 1 aanvrager € 1.650 € 2.100
Kosten hypotheekadvies 2 aanvragers € 1.950 € 2.500
2ᵉ hypotheek binnen een bestaande inschrijving, zonder notaris, voor 1 aanvrager nvt € 2.100
2ᵉ hypotheek binnen een bestaande inschrijving, zonder notaris, voor 2 aanvragers nvt € 2.500
Begeleiden en uitvoeren
hypotheek € 450 € 450
verzekering(en): overlijdensrisicoverzekering woonlastenverzekering € 250 € 250

Goed om te weten:

  • Ben je zelfstandig ondernemer? Dan betaal je € 575 extra advieskosten. En ben je een directeur-grootaandeelhouder (DGA)? Dan betaal je € 750. Laat je je inkomen zelf vaststellen via een Inkomensverklaring (IKV)? Dan betaal je een opslag van € 300, plus een vergoeding aan de partij die voor ons inkomens vaststelt. Deze kosten variëren meestal van € 225 tot € 585. Je adviseur kan je helpen om te bepalen wat het beste bij jouw situatie past.
  • Heb je samen een koophuis (gehad) en wil jij of je partner de hypotheek overnemen? Dan betaal je € 550 extra advieskosten, omdat een adviseur langer voor je aan de slag is.
  • Soms gelden er andere regels voor je. Dat hangt af van jouw situatie. We hebben dan extra berekeningen en een onderbouwing nodig. Als dat zo is, dan laten we je dat weten. Je betaalt hier wel extra kosten voor: € 300.

Dit betalen Remco en Anne

Remco en Anne kopen voor 't eerst een huis. Ze gaan naar de SNS Adviseur. Ze krijgen een adviesrapport waarin de best passende hypotheek staat. Remco en Anne vragen de adviseur om de hypotheek voor ze af te sluiten. Ze sluiten meteen een overlijdensrisicoverzekering af, om de hypotheek nog te kunnen betalen als een van hen overlijdt.

Kosten hypotheekadvies voor Remco en Anne:

  • Persoonlijk hypotheekadvies: € 1.950.
  • Begeleiden en uitvoeren hypotheek: € 450.
  • Begeleiden en uitvoeren verzekering: € 250.

Totale kosten: € 2.650.

Kosten hypotheekadvies oversluiten

Wil je alleen je hypotheek oversluiten? Ook dan betaal je kosten. Voor advies maar ook voor een taxateur en notaris. En soms betaal je ook kosten voor ons renteverlies.

Zo zit het

SNS Hypotheek wijzigen

Heb je al een SNS Hypotheek en wil je iets laten wijzigen, of heb je advies nodig? Kijk dan bij kosten wijzigen hypotheek.

Vrouw icoontje voor kosten hypotheekadvies

Andere kosten als je een huis koopt

Je betaalt niet alleen voor hypotheekadvies en de uitvoering daarvan. Je krijgt met nog meer kosten te maken als je een huis koopt. We hebben ze voor je op een rij gezet.

Dit zijn ze

Je hypotheek en de Belastingdienst

Je mag je hypotheekrente aftrekken in je belastingaangifte als je aan bepaalde voorwaarden voldoet. Zo moet je de hypotheek gebruiken voor aankoop, onderhoud of een verbouwing van je huis dat je gebruikt als je hoofdverblijf. Je moet er dus echt gaan wonen.

Lees meer over de hypotheekrenteaftrek

Vergelijkingskaart

In dit document lees je nog eens wat we voor je kunnen doen. En hoeveel dat kost. Andere financiële dienstverleners hebben ook zo’n document. Zo kun je ons vergelijken met anderen. En kun je ook onze kosten hypotheekadvies vergelijken. In de bijlage vind je informatie over hoe je ons kunt bereiken en over persoonlijk advies bij SNS.

Hypotheek afsluiten bij SNS

Hypotheek afsluiten bij SNS

Wat kun je verwachten en hoe helpen we je daarbij?