Fonds­vergelijker

Als je bij ons belegt, kun je kiezen uit themafondsen en mixfondsen. Elk fonds heeft zijn eigen koersen, risico’s én mogelijk rendement. Benieuwd welk fonds bij jouw wensen en mogelijkheden past? Met onze fondsenvergelijker vergelijk je eenvoudig en snel de resultaten van verschillende fondsen met elkaar.

Vergelijk fondsen

Let op: met beleggen loop je risico en maak je kosten. Je kunt je inleg (deels) verliezen.

Uit welke beleggingsfondsen kan ik kiezen?

Welk beleggingsfonds je uiteindelijk kiest, hangt af van 2 dingen:

 1. Jouw wensen en mogelijkheden, bijvoorbeeld hoeveel risico je wilt nemen. 

 2. Je beleggingsproduct. Bij SNS Doelbeleggen horen andere fondsen dan bij SNS Beleggingsrekening. Hieronder lees je welke fondsen bij welk product horen.

Goed om te weten: De verhouding tussen risico en rendement kunnen per fonds verschillen. Dat geldt ook voor de strategie en het doel van een fonds.

Welke fondsen horen bij welk product?

Welk fonds past bij jouw wensen?

Uitleg over de resultaten

 • Bij beleggen neem je altijd een risico. Je kiest zelf hoe hoog dat risico voor jou mag zijn. Als uitgangspunt in de berekening gebruiken we de risiconiveaus van de duurzame mixfondsen van ASN:

  • dit is het verwacht resultaat bij een zeer slecht scenario. Je hebt ongeveer 2,5% kans op een nog lager eindbedrag.

  • dit is het verwacht resultaat bij een gemiddeld scenario. Je hebt ongeveer 50% kans op een hoger eindbedrag en ook ongeveer 50% kans op een lager eindbedrag.

   • dit is het verwacht resultaat bij een zeer goed scenario. Je hebt ongeveer 2,5% kans op een nog hoger eindbedrag.

  • De verschillende scenario’s in de grafiek zijn berekend door Ortec Finance. Deze internationale organisatie is gespecialiseerd in het meten en beheren van risico’s en rendementen op het gebied van vermogensbeheer. Bij berekeningen neemt Ortec Finance ook de historische rendementen mee. Daarnaast kijkt de organisatie naar de uitkomsten van verschillende economische scenario’s en schat daarmee toekomstige ontwikkelingen in.
  • Beleggen zonder risico bestaat niet. Ga je beleggen? Zorg er dan voor dat je eerst de risico’s goed begrijpt. Ook betaal je verschillende soorten kosten.

   Alle kosten op een rij

  • Deze tool is uitsluitend bedoeld als hulpmiddel en mag niet worden aangemerkt als een beleggingsadvies. Aan uitkomsten van de tool kunnen geen rechten worden ontleend. De waarde van beleggingen kan fluctueren, in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

  Keuzehulp beleggen: welk product past bij jou?

  Je hebt nu meer inzicht in onze fondsen, check. Twijfel je nog welk beleggingsproduct iets voor jou is? Met onze keuzehulp kom je er in 3 vragen achter welk beleggingsproduct van SNS goed bij jouw wensen zou kunnen passen.

  Doe de keuzehulp

  SNS Doelbeleggen openen

  SNS Doelbeleggen openen

  Ontdek hoe het is om zelf te beleggen. Open SNS Doelbeleggen en ga aan de slag.
  SNS Beleggingsrekening openen

  SNS Beleggingsrekening openen

  Kies uit een overzichtelijk aantal beleggingsfondsen, elk met een eigen thema.