ASN Duurzaam Mixfonds Zeer Defensief

Met het ASN Duurzaam Mixfonds Zeer Defensief kies je voor een zeer beperkt beleggingsrisico, maar je gaat hiermee ook voor een zeer gematigd verwacht rendement.

Beleg in dit fonds

Het ASN Duurzaam Mixfonds Zeer Defensief in ’t kort

  1. Je gaat voor een zeer gematigd rendement en neemt daarbij een zeer beperkt beleggingsrisico
  2. Je belegt vooral in obligaties, voor een klein deel in microkredieten en slechts in beperkte mate in aandelen
  3. Profiteer van de kennis en ervaring van de fondsbeheerders.

Wanneer kiezen voor ASN Duurzaam Mixfonds Zeer Defensief?

Met een zeer defensief fonds kies je voor een zeer beperkt beleggingsrisico en je accepteert dat je daarmee ook voor een zeer gematigd rendement gaat. Dus wil je vermogen opbouwen op de langere termijn, maar ben je niet bereid om daarvoor veel beleggingsrisico te lopen? Dan kun je kiezen voor het ASN Duurzaam Mixfonds Zeer Defensief.

Koers 12-07-2024 € 49,63*

Beleg in dit fonds Bekijk fondsdocumenten

Goed om te weten: Welk fonds je ook kiest, je geld wordt via SNS altijd duurzaam belegd. Het gaat dus niet naar bedrijven die handelen in bijvoorbeeld wapens of fossiele brandstoffen.

*Dit is de meest recente afgiftekoers van het fonds die bij ons bekend is. Is er een nieuwe afgiftekoers beschikbaar? Dan updaten we de koers hier ook. Dat is elke beursdag rond 10.30 uur.

Rendement, risico en kosten

Step 1

Rendementsontwikkeling (groei per €100)

Koersverloop

Bron: Infront Financial Technology

In de afbeelding ‘Mogelijke rendementen’ zie je de verhouding tussen de verwachte rendementen en risico’s bij een goed, gemiddeld en slecht jaar. Deze verwachte rendementen zijn berekend door Ortec Finance.

Het ASN Duurzaam Mixfonds Zeer Defensief is een goed gespreid mixfonds met een gematigd risico. Het mixfonds streeft naar een goede verdeling tussen rendement en risico en zorgt voor een afgewogen spreiding.

De kosten van je belegging in het fonds bestaan uit de kosten van het fonds zelf en de servicekosten die je aan ons betaalt.

Bekijk alle kosten

Beleggingsfondsrendementen

Nettorendement 3 jaar: -1,34%**

Nettorendement 5 jaar: -0,07%**

De getoonde nettorendementen zijn de gemiddelde rendementen per jaar per 31 mei 2024, na aftrek van de kosten van het fonds.

De waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Mogelijke rendementen

  • De rendementen uit de bovenstaande grafiek zijn de verwachte nettorendementen in een gemiddeld, goed of slecht jaar na aftrek van fondskosten. Verwacht, omdat het werkelijke rendement anders kan zijn. Je kunt een rendement niet met zekerheid voorspellen. De ondergrens en bovengrens zijn dus ook niet gegarandeerd.

    De risico’s en rendementen zijn berekend door Ortec Finance. Er is in een willekeurig jaar een grote kans (80%) dat het rendement uitkomt tussen de grenzen van een goed en een slecht jaar. Maar het kan ook dat het rendement lager is dan wat je bij het slechte jaar ziet (10% kans). Deze berekening is gemaakt met gegevens die kunnen veranderen. Beleg je over een langere periode, dan kun je er langer over doen om een slecht jaar te compenseren. Zo is de kans groter dat je dichter bij het verwachte rendement per jaar uitkomt.


Verhouding beleggingen binnen mixfonds

Hoe is het fonds opgebouwd?

Het mixfonds belegt vooral in obligaties, voor een klein deel in microkredieten en slechts in beperkte mate in aandelen. Hierbij worden bedrijven eerst geselecteerd op duurzaamheid en vervolgens op financiële vooruitzichten. Een greep uit de bedrijven die zijn goedgekeurd voor het beleggingsuniversum van het ASN Mixfonds Zeer Defensief:

  • Novo Nordisk
  • ASML
  • Beiersdorf

Fondsmanagement

Dit fonds is een subfonds van ASN Beleggingsfondsen AIF N.V. Dit fonds wordt beheerd door ASN Beleggingsinstellingen Beheer B.V. (ABB). Lees ook de prospectus en bekijk de fondsinformatie op de website van ASN Impact Investors.

De koers van het ASN Duurzaam Mixfonds Zeer Defensief is afhankelijk van de waarde van de beleggingen binnen het fonds. Daardoor kan je belegging meer, maar ook minder waard worden.

Belangrijke documenten

Lees de belangrijke documenten voor je gaat beleggen. Als je de risico’s per fonds wilt vergelijken, lees dan in elk geval het Essentiële-informatiedocument van de fondsen die je overweegt te kopen.

Kwartaalbericht ASN Duurzaam Mixfonds Zeer Defensief

Beleg in dit fonds

Bekijk en vergelijk alle mixfondsen

Liever een mixfonds met een ander risiconiveau of een themafonds? Bekijk al onze beleggingsfondsen. Of vergelijk al onze fondsen eenvoudig met de Fondsvergelijker. Met deze handige tool vergelijk je eenvoudig de verschillende duurzame beleggingsfondsen, de bijbehorende risico’s en mogelijke rendementen.

Fondsvergelijker

Fondsvergelijker

Vergelijk het mogelijke rendement en risico per fonds.
Overzicht beleggingsfondsen

Overzicht beleggingsfondsen

Benieuwd naar onze andere beleggingsfondsen?