ASN Duurzaam Obligatiefonds

3 redenen om in dit fonds te beleggen:

  • Je wilt balans in je portefeuille.
  • Je spreidt je beleggingen in obligaties van overheden met een gezonde financiële huishouding.
  • Je neemt bewust gematigd kredietrisico.

Nettorendement 3 jaar*: 1,11%
Nettorendement 5 jaar*: -0,01%

Beleg in ASN Duurzaam Obligatiefonds

* Gemiddeld nettorendement per jaar t/m 31 augustus 2021, na aftrek van de kosten van het fonds.

Rendement en risico

Je loopt met dit fonds minder risico dan met een gemiddelde wereldwijde obligatieportefeuille. Dat komt onder andere omdat we overheden beoordelen op basis van de terugbetaalcapaciteit. De terugbetaalcapaciteit is de verhouding tussen de belastinginkomsten en de renteverplichtingen van een land. Je belegt daardoor niet veel in obligaties van landen met relatief veel schulden.

.

Nettorendement na aftrek van de kosten van het fonds t/m 31 augustus 2021
Vanaf de start 10 jaar* 5 jaar* 3 jaar* Dit jaar
Fonds 3,23% 2,48% -0,01% 1,11% -0,81%
Benchmark 4,18% 3,56% 0,41% 1,98% -0,48%
* Gemiddeld per jaar ** Benchmark: iBoxx € Eurozone 1-10 Index (TR)

We proberen op middellange termijn (langer dan 3 jaar) een rendement te behalen dat vergelijkbaar is met de niet-duurzame benchmark. Op de kortere termijn kan het rendement afwijken van de benchmark, zowel positief als negatief. Dat komt omdat onze fondsen alleen in overheden beleggen die voldoen aan strenge duurzaamheidseisen. Daardoor is de samenstelling van de portefeuille soms anders dan die van de benchmark.

Keuze uit 11 fondsen

Liever een ander fonds? Je kunt met de SNS Beleggingsrekening kiezen uit 11 fondsen. Je stelt zelf je combinatie van fondsen samen. Bekijk de andere beleggingsfondsen.

Waarom kiezen voor ASN Duurzaam Obligatiefonds?

Je kiest voor ASN Duurzaam Obligatiefonds als je wilt beleggen in een obligatiefonds voor spreiding van je risico en balans in je portefeuille. Je belegt in obligaties van overheden die op een duurzame manier zorgen voor basisbehoeften als wonen, schoon water en gezondheidszorg. Voldoen de overheden niet aan de criteria, dan worden die uitgesloten van deelname aan het fonds. Je verbetert de verhouding tussen risico en rendement. De staatsobligaties kiezen we van overheden die goed zorgen voor de natuur, die de overgang stimuleren naar duurzame energie en die werken aan een goede leefomgeving.

Kosten

De kosten van je belegging in het fonds bestaan uit de kosten van het fonds zelf en de servicekosten die je aan SNS Bank betaalt.
Bekijk alle kosten

Fondsmanagement

Dit fonds is een subfonds van ASN Beleggingsfondsen UCITS N.V. Dit fonds wordt beheerd door ASN Beleggingsinstellingen Beheer B.V. (“ABB”). Lees ook de prospectus en bekijk de fondsinformatie op de website van ABB

Goed om te weten: De koers van het ASN Duurzaam Obligatiefonds is afhankelijk van de waarde van de beleggingen binnen het fonds. Daardoor kan je belegging meer, maar ook minder waard worden.

Belangrijke documenten

Lees de belangrijke documenten voor je gaat beleggen. Als je de risico’s per fonds wilt vergelijken, lees dan in elk geval de Essentiële Beleggersinformatie van de fondsen die je overweegt te kopen. Essentiële beleggersinformatie

Voorwaarden SNS Beleggingsrekening

Wil je beleggen in ASN Duurzaam Obligatiefonds? Open dan een SNS Beleggingsrekening. Lees dan eerst de voorwaarden.

Meer over de SNS Beleggingsrekening

Meer over de SNS Beleggingsrekening

Je kunt 1 of meer fondsen kiezen uit 11 duurzame beleggingsfondsen. Zo stel je zelf je eigen portefeuille samen.
Alle beleggingsfondsen op een rij

Alle beleggingsfondsen op een rij

Bekijk het overzicht en de koersen van de 11 duurzame beleggingsfondsen.
Terug naar boven