ASN Duurzaam Obligatiefonds

Het ASN Duurzaam Obligatiefonds spreidt beleggingen in obligaties van overheden met een gezonde financiële huishouding. Lees er hier meer over.

Met beleggen loop je risico en maak je kosten. Je kunt je inleg (deels) verliezen.

Nettorendement 3 jaar*: -3,41%
Nettorendement 5 jaar*: -1,88%

Koers 24-04-2024 € 24,42

Dit is de laatste bekende afgiftekoers van het fonds. Zodra er een nieuwe afgiftekoers beschikbaar is (rond 10:30 op beursdagen) wordt deze koers geactualiseerd.

* Gemiddeld nettorendement per jaar t/m 31 maart 2024, na aftrek van de kosten van het fonds.

Beleg in ASN Duurzaam Obligatiefonds

Rendement en risico

Je loopt met dit fonds minder risico dan met een gemiddelde wereldwijde obligatieportefeuille. Dat komt onder andere omdat we overheden beoordelen op basis van de terugbetaalcapaciteit. De terugbetaalcapaciteit is de verhouding tussen de belastinginkomsten en de renteverplichtingen van een land. Je belegt daardoor niet veel in obligaties van landen met relatief veel schulden.

Step 1

Rendementsontwikkeling (groei per €100)

Koersverloop

Bron: Infront Financial Technology

Nettorendement na aftrek van de kosten van het fonds t/m 31 maart 2024
Vanaf de start 10 jaar* 5 jaar* 3 jaar* Dit jaar
Fonds 2,39% 0,34% -1,88% -3,41% -0,77%
Benchmark 3,28% 0,86% -1,26% -3,07% -0,46%
* Gemiddeld per jaar ** Benchmark: iBoxx € Eurozone 1-10 Index (TR)

De waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

De fondsbeheerder probeert op middellange termijn (langer dan 3 jaar) een rendement te behalen dat vergelijkbaar is met de niet-duurzame benchmark. Op de kortere termijn kan het rendement afwijken van de benchmark, zowel positief als negatief. Dat komt omdat onze fondsen alleen in overheden beleggen die voldoen aan strenge duurzaamheidseisen. Daardoor is de samenstelling van de portefeuille soms anders dan die van de benchmark.

Keuze uit een overzichtelijk aantal fondsen

Liever een ander fonds? Je kunt met de SNS Beleggingsrekening kiezen uit een overzichtelijk aantal fondsen. Je stelt zelf je combinatie van fondsen samen. Bekijk de andere beleggingsfondsen.

Waarom kiezen voor ASN Duurzaam Obligatiefonds?

Je kiest voor ASN Duurzaam Obligatiefonds als je wilt beleggen in een obligatiefonds voor spreiding van je risico en balans in je portefeuille. Je belegt in obligaties van overheden die op een duurzame manier zorgen voor basisbehoeften als wonen, schoon water en gezondheidszorg. Voldoen de overheden niet aan de criteria, dan worden die uitgesloten van deelname aan het fonds. Je verbetert de verhouding tussen risico en rendement. De staatsobligaties kiezen we van overheden die goed zorgen voor de natuur, die de overgang stimuleren naar duurzame energie en die werken aan een goede leefomgeving.

Kosten

De kosten van je belegging in het fonds bestaan uit de kosten van het fonds zelf en de servicekosten die je aan SNS Bank betaalt.
Bekijk alle kosten

Fondsmanagement

Dit fonds is een subfonds van ASN Beleggingsfondsen UCITS N.V. Dit fonds wordt beheerd door ASN Beleggingsinstellingen Beheer B.V. (“ABB”). Lees ook de prospectus en bekijk de fondsinformatie op de website van ABB

Goed om te weten: De koers van het ASN Duurzaam Obligatiefonds is afhankelijk van de waarde van de beleggingen binnen het fonds. Daardoor kan je belegging meer, maar ook minder waard worden.

Belangrijke documenten

Lees de belangrijke documenten voor je gaat beleggen. Als je de risico’s per fonds wilt vergelijken, lees dan in elk geval het Essentiële-informatiedocument van de fondsen die je overweegt te kopen.

Maandbericht ASN Duurzaam Obligatiefonds

Voorwaarden SNS Beleggingsrekening

Wil je beleggen in ASN Duurzaam Obligatiefonds? Open dan een SNS Beleggingsrekening. Lees dan eerst de voorwaarden.

Beleggen voor de lange termijn

Beleggen voor de lange termijn

Lees meer over de kracht van beleggen voor de lange termijn.
SNS Beleggingsrekening openen

SNS Beleggingsrekening openen

Kies uit een overzichtelijk aantal beleggingsfondsen, elk met een eigen thema.