ASN Duurzaam Small & Midcapfonds

Ben je benieuwd naar het ASN Duurzaam Small & Midcapfonds? Dit fonds belegt in kleine, specialistische bedrijven die doorgaans flexibeler zijn dan grote bedrijven. Bekijk hier het verwachte rendement, de risico's en de fondsdocumenten.

Beleg in dit fonds

Met beleggen loop je risico en maak je kosten. Je kunt je inleg of een deel daarvan verliezen.

Het ASN Duurzaam Small- en Midcapfonds in 't kort

  • Je streeft naar een hoog rendement en begrijpt dat je hiermee een bovengemiddeld risico loopt.

  • Je belegt in Europese kleine en middelgrote ondernemingen met een duurzame visie.

  • De bedrijven in het fonds zijn over het algemeen wendbaarder dan grote bedrijven.

Wanneer kiezen voor ASN Duurzaam Small- en Midcapfonds?

Wil je beleggen in bedrijven die onder meer werken aan de duurzaamheid in de samenleving? Dan kun je kiezen voor het ASN Duurzaam Small- en Midcapfonds. Door de duurzame visie zijn de ondernemingen goed voorbereid op de toekomst en dat biedt financiële kansen. Je streeft met dit fonds dan ook naar een hoog rendement. Maar: vergeleken met een fonds dat belegt in grote bedrijven, neem je wel een bovengemiddeld risico.

Beleg in dit fonds Bekijk fondsdocumenten

Koers 14-06-2024 € 47,52*

*Dit is de meest recente afgiftekoers van het fonds die bij ons bekend is. Is er een nieuwe afgiftekoers beschikbaar? Dan updaten we de koers hier ook.  Dat is elke beursdag rond 10.30 uur.  

Rendement, risico en kosten

Step 1

Rendementsontwikkeling (groei per €100)

Koersverloop

Bron: Infront Financial Technology

Rendement ASN Duurzaam Small- en Midcapfonds?

Nettorendement 3 jaar: -2,72%**
Nettorendement 5 jaar: 5,78%**

**Deze nettorendementen zijn de gemiddelde nettorendementen per jaar t/m 31 mei 2024, na aftrek van de kosten van het fonds.

De waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Nettorendement na aftrek van de kosten van het fonds t/m 31 mei 2024
Vanaf de start 10 jaar* 5 jaar* 3 jaar* Dit jaar
Fonds 5,33% 7,08% 5,78% -2,72% 1,28%
Benchmark 5,37% 7,45% 7,82% 0,41% 8,63%

Rendement

Het doel van het ASN Duurzaam Small- en Midcapfonds is om op lange termijn, dus na 5 jaar, een rendement te behalen dat vergelijkbaar is met niet-duurzame beleggingsfondsen. In de tabel zie je dat op de kortere termijn het verwachte rendement afwijkt van de benchmark, zowel positief als negatief. Maar op de lange termijn trekt het verwachte rendement naar elkaar toe.

Risico

Bij het ASN Small- en Midcapfonds hoort een bovengemiddeld risico. Het fonds belegt vooral in kleine en middelgrote Europese bedrijven. Vergeleken met een fonds dat belegt in grote bedrijven ga je voor een hoog rendement. Maar je neemt ook een bovengemiddeld risico.

Kosten

De kosten van je belegging in het fonds bestaan uit de kosten van het fonds zelf en de servicekosten die je aan ons betaalt.

Bekijk alle kosten

Hoe is het fonds opgebouwd?

Het fonds is een sectorfonds. Je belegt in ongeveer 30 duurzame kleine- en middelgrote Europese bedrijven. Je belegt dan met name in maakbedrijven en bedrijven die zich richten op vastgoed, zakelijke dienstverlening en IT. In het fonds worden alleen bedrijven opgenomen die het belang van hun medewerkers voorop zetten en zuiniger omgaan met grondstoffen en energie. Bijvoorbeeld door te recyclen. Een greep uit de bedrijven die zijn goedgekeurd voor het beleggingsuniversum van het ASN Duurzaam Small- en Midcapfonds:

  • Ipsos
  • Premier Foods
  • Basic-Fit

Fondsmanagement

Dit fonds is een subfonds van ASN Beleggingsfondsen AIF N.V. Dit fonds wordt beheerd door ASN Beleggingsinstellingen Beheer B.V. (ABB). Lees ook de prospectus en bekijk de fondsinformatie op de website van ASN Impact Investors.

Belangrijke documenten

Lees de belangrijke documenten voor je gaat beleggen. Als je de risico’s per fonds wilt vergelijken, lees dan in elk geval het Essentiële-informatiedocument van de fondsen die je overweegt te kopen.

Maandbericht ASN Duurzaam Small & Midcapfonds

Beleg in dit fonds

Bekijk en vergelijk alle themafondsen

Liever een fonds met een ander risiconiveau, thema of samenstelling? Bekijk al onze beleggingsfondsen. Of vergelijk al onze fondsen eenvoudig met de Fondsvergelijker. Met deze handige tool vergelijk je eenvoudig de verschillende duurzame beleggingsfondsen, de bijbehorende risico’s en mogelijke rendementen.

Fondsvergelijker

Fondsvergelijker

Vergelijk het mogelijke rendement en risico per fonds.
Overzicht beleggingsfondsen

Overzicht beleggingsfondsen

Benieuwd naar onze andere beleggingsfondsen?