ASN Duurzaam Small & Midcapfonds

3 redenen om in dit fonds te beleggen:

  • Je gaat voor bovengemiddeld rendement.
  • Je accepteert dat je hiervoor een hoog risico loopt.
  • Je belegt in kleine, specialistische bedrijven die doorgaans flexibeler zijn dan grote bedrijven.

Nettorendement 3 jaar*: 14,95%
Nettorendement 5 jaar*: 11,67%

Beleg in ASN Duurzaam Small & Midcapfonds

* Gemiddeld nettorendement per jaar t/m 30 september 2021, na aftrek van de kosten van het fonds.

Rendement en risico

Vergeleken met een fonds dat belegt in grote bedrijven streef je naar een hoger rendement. Je loopt daardoor ook hoger risico .

Door de duurzame visie zijn de bedrijven in dit fonds goed voorbereid op de toekomst. Dit biedt ook financiële kansen.

Deze belegging brengt spreiding aan in je aandelenportefeuille. Want van kleinere bedrijven verwachten we een hoger rendement tegen een hoger risico. De bedrijven in dit fonds zijn bovendien meer actief op binnenlandse markten dan wereldwijd, zoals grote ondernemingen.

Nettorendement na aftrek van de kosten van het fonds t/m 30 september 2021
Vanaf de start 10 jaar* 5 jaar* 3 jaar* Dit jaar
Fonds 6,96% 12,96% 11,67% 14,95% 20,99%
Benchmark 6,38% 14,30% 11,34% 11,07% 18,37%
* Gemiddeld per jaar ** Benchmark: MSCI Small Cap Total Return Net Index

We proberen op lange termijn (langer dan 5 jaar) een rendement te behalen dat vergelijkbaar is met de niet-duurzame benchmark. Op de kortere termijn kan het rendement afwijken van de benchmark, zowel positief als negatief. Dat komt omdat onze fondsen alleen in bedrijven beleggen die voldoen aan strenge duurzaamheidseisen. Daardoor is de samenstelling van de portefeuille soms anders dan die van de benchmark.

Keuze uit 11 fondsen

Liever een ander fonds? Je kunt met de SNS Beleggingsrekening kiezen uit 11 fondsen. Je stelt zelf je combinatie van fondsen samen. Bekijk de andere beleggingsfondsen.

Waarom kiezen voor ASN Duurzaam Small & Midcapfonds?

Je belegt in ongeveer 35 duurzame kleine en middelgrote Europese bedrijven die zich vooral bezighouden met vastgoed, zakelijke dienstverlening en IT. Vaak zijn de bedrijven meer binnenlands actief dan wereldwijd.

De bedrijven hebben een duurzame toekomstvisie die zorgt voor financiële gezondheid. Ze besparen kosten en spelen in op het feit dat grondstoffen steeds schaarser worden. De duurzame toekomstvisie van bedrijven draagt op termijn positief bij aan de financiële resultaten én niet-financiële resultaten..

Kosten

De kosten van je belegging in het fonds bestaan uit de kosten van het fonds zelf en de servicekosten die je aan SNS Bank betaalt.
Bekijk alle kosten

Fondsmanagement

Dit fonds is een subfonds van ASN Beleggingsfondsen UCITS N.V. Dit fonds wordt beheerd door ASN Beleggingsinstellingen Beheer B.V. (“ABB”). Lees ook de prospectus en bekijk de fondsinformatie op de website van ABB

Goed om te weten: De koers van het ASN Duurzaam Small & Midcapfonds is afhankelijk van de waarde van de beleggingen binnen het fonds. Daardoor kan je belegging meer, maar ook minder waard worden.

Belangrijke documenten

Lees de belangrijke documenten voor je gaat beleggen. Als je de risico’s per fonds wilt vergelijken, lees dan in elk geval de Essentiële Beleggersinformatie van de fondsen die je overweegt te kopen. Essentiële beleggersinformatie

Voorwaarden SNS Beleggingsrekening

Wil je beleggen in ASN Duurzaam Small & Midcapfonds? Open dan een SNS Beleggingsrekening. Lees dan eerst de voorwaarden.

Meer over de SNS Beleggingsrekening

Meer over de SNS Beleggingsrekening

Je kunt 1 of meer fondsen kiezen uit 11 duurzame beleggingsfondsen. Zo stel je zelf je eigen portefeuille samen.
Alle beleggingsfondsen op een rij

Alle beleggingsfondsen op een rij

Bekijk het overzicht en de koersen van de 11 duurzame beleggingsfondsen.