ASN Duurzaam Small & Midcapfonds

Ben je benieuwd naar het ASN Duurzaam Small & Midcapfonds? Dit fonds belegt in kleine, specialistische bedrijven die doorgaans flexibeler zijn dan grote bedrijven. Bekijk hier het verwachte rendement, de risico's en de fondsdocumenten.

ASN Duurzaam Small & MidcapfondsDit is de laatste bekende afgiftekoers van het fonds. Zodra er een nieuwe afgiftekoers beschikbaar is (rond 10:30 op beursdagen) wordt deze koers geactualiseerd.

Nettorendement 3 jaar: 1,77%*

Nettorendement 5 jaar: 6,99%*

* Gemiddeld nettorendement per jaar t/m 31 januari 2024, na aftrek van de kosten van het fonds.

Beleg in ASN Duurzaam Small & Midcapfonds

Rendement en risico

Vergeleken met een fonds dat belegt in grote bedrijven streef je naar een hoger rendement. Je loopt daardoor ook hoger risico .

Door de duurzame visie zijn de bedrijven in dit fonds goed voorbereid op de toekomst. Dit biedt ook financiële kansen.

Deze belegging brengt spreiding aan in je aandelenportefeuille. Want van kleinere bedrijven verwachten we een hoger rendement tegen een hoger risico. De bedrijven in dit fonds zijn bovendien meer actief op binnenlandse markten dan wereldwijd, zoals grote ondernemingen.

Step 1

Rendementsontwikkeling (groei per €100)

Koersverloop

Bron: Infront Financial Technology

Nettorendement na aftrek van de kosten van het fonds t/m 31 januari 2024
Vanaf de start 10 jaar* 5 jaar* 3 jaar* Dit jaar
Fonds 5,22% 6,97% 6,99% 1,77% -2,16%
Benchmark 4,93% 7,28% 6,51% 2,23% -0,85%
* Gemiddeld per jaar ** Benchmark: MSCI Small Cap Total Return Net Index

De waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De fondsbeheerder probeert op lange termijn (langer dan 5 jaar) een rendement te behalen dat vergelijkbaar is met de niet-duurzame benchmark. Op de kortere termijn kan het rendement afwijken van de benchmark, zowel positief als negatief. Dat komt doordat de ASN beleggingsfondsen alleen in bedrijven beleggen die voldoen aan strenge duurzaamheidseisen. Dit kan als gevolg hebben dat de samenstelling van de portefeuille soms anders is dan de benchmark.

Keuze uit een overzichtelijk aantal fondsen

Liever een ander fonds? Je kunt met de SNS Beleggingsrekening kiezen uit een overzichtelijk aantal fondsen. Je stelt zelf je combinatie van fondsen samen. Bekijk de andere beleggingsfondsen.

Waarom kiezen voor ASN Duurzaam Small & Midcapfonds?

Je belegt in ongeveer 35 duurzame kleine en middelgrote Europese bedrijven die zich vooral bezighouden met vastgoed, zakelijke dienstverlening en IT. Vaak zijn de bedrijven meer binnenlands actief dan wereldwijd.

De bedrijven hebben een duurzame toekomstvisie die zorgt voor financiële gezondheid. Ze besparen kosten en spelen in op het feit dat grondstoffen steeds schaarser worden. De duurzame toekomstvisie van bedrijven draagt op termijn positief bij aan de financiële resultaten én niet-financiële resultaten..

Kosten

De kosten van je belegging in het fonds bestaan uit de kosten van het fonds zelf en de servicekosten die je aan SNS betaalt.
Bekijk alle kosten

Fondsmanagement

Dit fonds is een subfonds van ASN Beleggingsfondsen UCITS N.V. Dit fonds wordt beheerd door ASN Beleggingsinstellingen Beheer B.V. (“ABB”). Lees ook de prospectus en bekijk de fondsinformatie op de website van ABB

Goed om te weten: De koers van het ASN Duurzaam Small & Midcapfonds is afhankelijk van de waarde van de beleggingen binnen het fonds. Daardoor kan je belegging meer, maar ook minder waard worden.

Belangrijke documenten

Lees de belangrijke documenten voor je gaat beleggen. Als je de risico’s per fonds wilt vergelijken, lees dan in elk geval het Essentiële-informatiedocument van de fondsen die je overweegt te kopen.

Kwartaalbericht ASN Duurzaam Small & Midcapfonds

Goed om te weten: Wil je beleggen in ASN Duurzaam Small & Midcapfonds? Open dan een SNS Beleggingsrekening. Lees dan eerst de voorwaarden.
Periodiek beleggen

Periodiek beleggen

Met periodiek beleggen bepaal je zelf hoeveel je inlegt en wanneer. Lees meer over de kracht van periodiek beleggen.
SNS Beleggingsrekening openen

SNS Beleggingsrekening openen

Kies uit een overzichtelijk aantal beleggingsfondsen, elk met een eigen thema.