ASN Biodiversiteits-fonds

Met beleggen loop je risico en maak je kosten. Je kunt je inleg of een deel daarvan verliezen.

nettorendement sinds oprichting: -0,69%

Koers 24-05-2024 € 24,63

Dit is de laatste bekende afgiftekoers van het fonds. Zodra er een nieuwe afgiftekoers beschikbaar is (rond 10:30 op beursdagen) wordt deze koers geactualiseerd.

Beleg in ASN Biodiversiteitsfonds

Biodiversiteitsfonds belegt anders dan klassieke fondsen

Het ASN Biodiversiteitsfonds is het eerste Nederlandse fonds primair gericht op het herstel en beschermen van biodiversiteit. Met het ASN Biodiversiteitsfonds kan het behoud en herstel van de natuur en de biodiversiteit hand in hand gaan met een mooi financieel rendement.

De werkwijze is anders dan bij klassieke beleggingsfondsen. Klassieke beleggingsfondsen starten vaak met het bepalen van de verhouding tussen aandelen, obligaties, liquiditeiten en andere beleggingscategorieën. Het ASN Biodiversiteitsfonds richt zich eerst op de verdeling van het vermogen over sectoren die kansrijk zijn om de biodiversiteit te versterken. Bezig zijn met het herstellen en versterken van biodiversiteit is een relatief nieuwe tak van sport. De bedrijven waar het fonds zich op richt zijn dan ook vaak nog relatief klein, vaak innovatief en intrinsiek gedreven om te groeien. Hoe groter ze zijn, hoe meer impact ze hebben om de natuur te versterken. De ene keer wordt er in aandelen van een bedrijf geïnvesteerd, de andere keer in onderhandse leningen. Bedrijven die onderdeel zijn van het ASN Biodiversiteitsfonds zijn actief in de sectoren duurzame bosbouw, boslandbouw, duurzame zeeën en visserijen en ecotoerisme. In de tabel hieronder kun je de verhoudingen tussen deze sectoren in het fonds zien.

Weging van aandeel biodiversiteitsfonds per sector

Sector Aandeel in het fonds Minimale-maximale weging
Duurzame bosbouw 35% 20% - 50%
Boslandbouw 30% 20% - 50%
Duurzame zeeën en visserijen 30% 20% - 50%
Ecotoerisme 5% 0% - 20%

Rendement en risico

de koers van het ASN Biodiversiteitsfonds is afhankelijk van de waarde van de beleggingen binnen het fonds. Daardoor kan je belegging meer, maar ook minder waard worden. Bekijk hieronder de rendementsontwikkeling per periode of lees meer over de risico's.

Rendementsontwikkeling van het ASN Biodiversiteitsfonds

Step 1

Rendementsontwikkeling (groei per €100)

Koersverloop

Bron: Infront Financial Technology

Omdat het fonds belegt in nieuwe sectoren waarover nog weinig bekend is, is tijdens de opstartfase het risico als bovengemiddeld ingeschaald (risico indicator 4). Het fonds spreidt de beleggingsrisico’s door spreiding over vier verschillende sectoren, veel bedrijven en verschillende regio’s.

Meer weten over de risico's van beleggen

Waarom kiezen voor het ASN Biodiversiteitsfonds?

Wil je investeren in het herstel van de balans tussen mens en natuur? Zie je de maatschappelijke relevantie én de economische mogelijkheden van biodiversiteit?  Dan kan dit fonds interessant zijn voor beleggers die de economische kansen willen benutten van bedrijven die zich richten op herstel, behoud en verrijking.

Goed om te weten: Wil je in het ASN biodiversiteitsfonds beleggen, kies dan voor SNS Beleggingsrekening. Met SNS Doelbeleggen kun je alleen beleggen in de duurzame mixfondsen.

Liever een ander fonds?

Je kunt met de SNS Beleggingsrekening kiezen uit een overzichtelijk aantal fondsen. Je stelt zelf je combinatie van fondsen samen. Bekijk de andere beleggingsfondsen.

Kosten

De kosten van je belegging in het fonds bestaan uit de kosten van het fonds zelf en de servicekosten die je aan SNS betaalt.Bekijk alle kosten

Fondsmanagement

Dit fonds is een bij de AFM geregistreerd subfonds van ASN Biodiversiteitsfonds N.V. Dit fonds wordt beheerd door ASN Impact Investors (AII), een handelsnaam van ASN Beleggingsinstellingen Beheer B.V. Lees ook de prospectus en bekijk de fondsinformatie op de website van All

Belangrijke documenten

Lees de belangrijke documenten voor je gaat beleggen. Als je de risico’s per fonds wilt vergelijken, lees dan in elk geval het Essentiële-informatiedocument van de fondsen die je overweegt te kopen.

Kwartaalbericht ASN Biodiversiteitsfonds

Beleggen voor je kind(eren)

Beleggen voor je kind(eren)

Open een beleggingsrekening voor je kind en ontdek de kracht van beleggen voor de lange termijn.
SNS Beleggingsrekening openen

SNS Beleggingsrekening openen

Kies uit een overzichtelijk aantal beleggingsfondsen, elk met een eigen thema.