ASN Biodiversiteitsfonds

Met beleggen loop je risico en maak je kosten. Je kunt je inleg of een deel daarvan verliezen.

3 redenen om in dit fonds te beleggen:

  • Het eerste Nederlandse fonds primair gericht op het herstel en beschermen van biodiversiteit
  • Voor beleggers die risico accepteren
  • Met jouw inleg van bijvoorbeeld € 2.500 streven we naar het jaarlijks beschermen en herstellen van de biodiversiteit van een landoppervlak ter grootte van bijna 1 voetbalveld

Verwacht nettorendement 3%
Het fonds is pas opgericht in december 2021. Dit is dus een inschatting van het verwachte rendement.

Koers 01-12-2023 € 24,60

Dit is de laatste bekende afgiftekoers van het fonds. Zodra er een nieuwe afgiftekoers beschikbaar is (rond 10:30 op beursdagen) wordt deze koers geactualiseerd.

Beleg in ASN Biodiversiteitsfonds

Biodiversiteitsfonds belegt anders dan klassieke fondsen

Met het ASN Biodiversiteitsfonds gaan het behoud en herstel van de natuur en de biodiversiteit hand in hand met een goed financieel rendement.

De werkwijze is anders dan bij klassieke beleggingsfondsen. Die starten met het bepalen van de verhouding tussen aandelen, obligaties, liquiditeiten en andere beleggingscategorieën. Het ASN Biodiversiteitsfonds richt zich eerst op de verdeling van het vermogen over sectoren die kansrijk zijn om de biodiversiteit te versterken.

Bezig zijn met het herstellen en versterken van biodiversiteit is een relatief nieuwe tak van sport. De bedrijven waar het fonds zich op richt zijn relatief nog klein, vaak innovatief en intrinsiek gedreven om te groeien. Hoe groter ze zijn, hoe meer impact ze hebben om de natuur te versterken.

De ene keer wordt er in aandelen van een bedrijf geïnvesteerd, de andere keer in onderhandse leningen.

Sector Aandeel in het fonds Minimale-maximale weging
Duurzame bosbouw 35% 20% - 50%
Boslandbouw 30% 20% - 50%
Duurzame zeeën en visserijen 30% 20% - 50%
Ecotoerisme 5% 0% - 20%

Rendement en risico

Omdat het fonds belegt in nieuwe sectoren waarover nog weinig bekend is, is tijdens de opstartfase het risico als hoog ingeschaald (risico indicator 5). Het fonds spreidt de beleggingsrisico’s door spreiding over vier verschillende sectoren, veel bedrijven en verschillende regio’s.

Step 1

Rendementsontwikkeling (groei per €100)

Koersverloop

Bron: Infront Financial Technology

Goed om te weten: de koers van het ASN Biodiversiteitsfonds is afhankelijk van de waarde van de beleggingen binnen het fonds. Daardoor kan je belegging meer, maar ook minder waard worden.

Waarom kiezen voor het ASN Biodiversiteitsfonds?

Wil je investeren in het herstel van de balans tussen mens en natuur? Zie je de maatschappelijke relevantie én de economische mogelijkheden?  Ons nieuwe fonds is op zoek naar fondsbeleggers die zich, net als wij, zorgen maken over de biodiversiteit. Beleggers die de economische kansen willen benutten van bedrijven die zich richten op herstel, behoud en verrijking.

Goed om te weten: bij het investeren in een nieuw soort beleggingsfonds accepteer je dat tijdens de opstartfase het risico hoog is.

Liever een ander fonds?

Je kunt met de SNS Beleggingsrekening kiezen uit een overzichtelijk aantal fondsen. Je stelt zelf je combinatie van fondsen samen. Bekijk de andere beleggingsfondsen.

Kosten

De kosten van je belegging in het fonds bestaan uit de kosten van het fonds zelf en de servicekosten die je aan SNS betaalt.
Bekijk alle kosten

Fondsmanagement

Dit fonds is een bij de AFM geregistreerd subfonds van ASN Biodiversiteitsfonds N.V. Dit fonds wordt beheerd door ASN Impact Investors (AII), een handelsnaam van ASN Beleggingsinstellingen Beheer B.V. Lees ook de prospectus en bekijk de fondsinformatie op de website van All

Belangrijke documenten

Lees de belangrijke documenten voor je gaat beleggen. Als je de risico’s per fonds wilt vergelijken, lees dan in elk geval het Essentiële-informatiedocument van de fondsen die je overweegt te kopen.

Kwartaalbericht ASN Biodiversiteitsfonds

Voorwaarden SNS Beleggingsrekening

Wil je beleggen in ASN Biodiversiteitsfonds? Open dan een SNS Beleggingsrekening. Lees eerst de voorwaarden.

Beleggen voor je kind(eren)

Beleggen voor je kind(eren)

Open een beleggingsrekening voor je kind en ontdek de kracht van beleggen voor de lange termijn.
SNS Beleggingsrekening openen

SNS Beleggingsrekening openen

Kies uit een overzichtelijk aantal beleggingsfondsen, elk met een eigen thema.