ASN Duurzaam Mixfonds Zeer Offensief

3 redenen om in dit fonds te beleggen:

  • Je gaat voor hoog rendement en begrijpt dat je hiervoor een hoog risico loopt
  • Je belegt een heel groot deel in aandelen, en een veel kleiner deel in obligaties en microkredieten.
  • De experts doen de rest.

Nettorendement 3 jaar*: 7,70%
Nettorendement 5 jaar*: 6,84%

Koers 03-10-2022 € 64,01

Dit is de laatste bekende afgiftekoers van het fonds. Zodra er een nieuwe afgiftekoers beschikbaar is (rond 10:30 op beursdagen) wordt deze koers geactualiseerd.

* Dit fonds is opgericht op 10 januari 2017. De beleggingspools waarin dit fonds belegt bestaan al veel langer. De getoonde resultaten die behaald zijn vóór de introductie van het fonds op 10 januari 2017 zijn op basis van gesimuleerde resultaten van deze beleggingspools. Deze geven de gecumuleerde historische resultaten weer van de portefeuille van het fonds in de samenstelling op de introductiedatum. De getoonde nettorendementen zijn de gemiddelde rendementen per jaar per 31 augustus 2022.

Beleg in ASN Duurzaam Mixfonds Zeer Offensief

Rendement en risico

Je gaat voor een goed gespreid mixfonds met een hoog risico. Het mixfonds belegt voor jou vooral in aandelen, en een klein deel in obligaties en microkredieten.

Het mixfonds is steeds op zoek naar een goede verdeling tussen rendement en risico en zorgt voor een afgewogen spreiding.

Step 1

Rendementsontwikkeling (groei per €100)

Koersverloop

Bron: Infront Financial Technology

Extra uitleg berekening verwacht rendement

Dit is het verwachte nettorendement in een gemiddeld, goed of slecht jaar na aftrek van fondskosten. Verwacht, omdat het werkelijke rendement anders kan zijn. Je kunt een rendement niet met zekerheid voorspellen. De ondergrens en bovengrens zijn dus ook niet gegarandeerd.

De risico’s en rendementen van de 5 ASN Duurzame Mixfondsen heeft ASN laten berekenen door Ortec Finance. Er is in een willekeurig jaar een grote kans (80%) dat het rendement uitkomt tussen de grenzen van een goed en een slecht jaar. Maar het kan ook dat het rendement lager is dan wat je bij het slechte jaar ziet (10% kans).

Deze berekening is gemaakt met gegevens die kunnen veranderen. Beleg je over een langere periode, dan kun je er langer over doen om een slecht jaar te compenseren. Zo is de kans groter dat je dichter bij het verwachte rendement per jaar uitkomt.

Keuze uit een overzichtelijk aantal fondsen

Liever een ander fonds? Je kunt met de SNS Beleggingsrekening kiezen uit een overzichtelijk aantal fondsen. Je stelt zelf je combinatie van fondsen samen. Bekijk de andere beleggingsfondsen. Zo zijn er bijvoorbeeld nog 5 andere mixfondsen, met andere risiconiveaus of spreiding, door ook in microkredieten te beleggen, naast obligaties en aandelen.

Waarom kiezen voor ASN Duurzaam Mixfonds Zeer Offensief?

Je kiest voor ASN Duurzaam Mixfonds Zeer Offensief als je goed gespreid wilt beleggen met hoog risico om je inleg kwijt te raken, en daarmee een hoog verwacht rendement. Je wilt vooral in aandelen beleggen en voor een heel klein deel in obligaties en microkredieten .

Je vindt het goed om fondskosten te betalen voor het gemak en de deskundigheid van een fondsbeheerder.

Je geld wordt duurzaam belegd, dus sowieso niet in bedrijven die actief zijn in wapens, kernenergie en fossiele brandstoffen. De fondsmanager kiest hieruit de bedrijven met goede financiële vooruitzichten.

De staatsobligaties kiezen we van overheden die goed zorgen voor de natuur, die de overgang stimuleren naar duurzame energie en die werken aan een goede leefomgeving.

Kosten

De kosten van je belegging in het fonds bestaan uit de kosten van het fonds zelf en de servicekosten die je aan SNS betaalt.
Bekijk alle kosten

Fondsmanagement

Dit fonds is een subfonds van ASN Beleggingsfondsen AIF N.V. Dit fonds wordt beheerd door ASN Beleggingsinstellingen Beheer B.V. (“ABB”). Lees ook de prospectus en bekijk de fondsinformatie op de website van ABB

Goed om te weten: De koers van het ASN Duurzaam Mixfonds Zeer Offensief is afhankelijk van de waarde van de beleggingen binnen het fonds. Daardoor kan je belegging meer, maar ook minder waard worden.

Belangrijke documenten

Lees de belangrijke documenten voor je gaat beleggen. Als je de risico’s per fonds wilt vergelijken, lees dan in elk geval de Essentiële Beleggersinformatie van de fondsen die je overweegt te kopen. Essentiële beleggersinformatie

Voorwaarden SNS Beleggingsrekening

Wil je ASN Duurzaam Mixfonds Zeer Offensief aanvragen? Open dan een SNS Beleggingsrekening. Lees dan ook de voorwaarden.

Meer over de SNS Beleggingsrekening

Meer over de SNS Beleggingsrekening

Je kunt voor 1 of meer duurzame beleggingsfondsen kiezen. Zo stel je zelf je eigen portefeuille samen.
Alle beleggingsfondsen op een rij

Alle beleggingsfondsen op een rij

Bekijk het overzicht en de koersen van de duurzame beleggingsfondsen.