In 5 stappen je hypotheek oversluiten

Het kan soms gunstig zijn om je hypotheek nu over te sluiten naar een SNS Hypotheek. Dit stappenplan helpt je erbij.


1. Check of je niet te veel rente betaalt

Overstappen naar een andere hypotheekaanbieder lijkt misschien een grote stap. Maar het hoeft niet ingewikkeld te zijn. Met de SNS Oversluitcheck check je in 1 minuut of je mogelijk kunt besparen op je hypotheeklasten als je je hypotheek oversluit. Beantwoord een paar vragen en ontdek of het voor jou een goed moment is om een afspraak te maken voor een gratis oriëntatiegesprek.

Naar de SNS Oversluitcheck

2. Maak een afspraak met een SNS Adviseur

Kan het gunstig zijn om over te stappen naar een SNS Hypotheek? Maak dan meteen een afspraak met een SNS Adviseur. Een oriëntatiegesprek met de adviseur is gratis en kan plaatsvinden in de winkel of via beeldbellen vanuit huis. De SNS Adviseur berekent of het inderdaad voordelig is om over te stappen naar een SNS Hypotheek. De adviseur houdt onder andere rekening met de kosten voor de notaris, het hypotheekadvies, en kosten als je een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) afsluit.

Weet je al genoeg?

Maak dan een afspraak met de SNS Adviseur

3. Ontvang je hypotheekadvies en teken de offerte

Als oversluiten voordelig is, heb je een hypotheekadvies en een offerte nodig. De SNS Adviseur helpt je erbij. Je levert documenten aan, zoals een werkgeversverklaring. Vraag ook de vergoeding op die je betaalt voor de rente diejehypotheekaanbieder misloopt . Dit wordt ook wel boeterente genoemd. Je betaalt wel voor het advies van de SNS Adviseur. Is je hypotheekaanvraag geaccepteerd en wil je de hypotheek afsluiten? Dan onderteken je het hypotheekadvies en de offerte.

Dit zijn de kosten van hypotheekadvies bij SNS

4. Ga naar de notaris

Is je hypotheekaanvraag goedgekeurd? Dan krijg je een seintje van de SNS Adviseur. Je maakt zelf een afspraak met een notaris. De notaris zorgt ervoor dat de hypotheek wordt ingeschreven in het register.

Tip: Gebruik de Notarisservice. Je SNS Adviseur helpt je dan bij het vinden van een betrouwbare notaris bij jou in de buurt. Meer weten? Neem gerust contact op je met SNS Adviseur.


5. Geniet van je lagere maandlasten

De handtekeningen zijn gezet en je hebt een nieuwe SNS Hypotheek. Nu kun je genieten van je lagere maandlasten. Twijfel je nog? Lees dan de ervaringen van onze klanten.

Interessant? Je kunt dit artikel downloaden.

Verder in gesprek met een SNS Adviseur

Verder in gesprek met een SNS Adviseur

Maak een afspraak voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek. Het gesprek vindt plaats in de winkel of via beeldbellen vanuit huis.
Meer over je hypotheek oversluiten

Meer over je hypotheek oversluiten

Wil je weten of oversluiten interessant voor je is? Check hier waarom je dat zou doen.