Hypotheek meenemen bij een verhuizing

Als je wilt verhuizen ga je opnieuw naar hypotheken kijken. Het kan soms voordelig zijn om je rente-afspraken mee te nemen naar je nieuwe huis. Hoe werkt dat?

Hoe werkt meenemen?

Je bestaande hypotheek meeverhuizen of meenemen, betekent dat je de rente-afspraken, de looptijd van je rentevaste periodedie nog over is en ook je openstaande schuld meeneemt naar een nieuw huis. En waarschijnlijk heb je voor je nieuwe huis nog een aanvullende hypotheek nodig. De oude hypotheek en de aanvullende hypotheek vormen samen je nieuwe hypotheek voor je nieuwe huis.

Goed om te weten: Voor je nieuwe hypotheek kunnen misschien nieuwe voorwaarden gelden.

In het kort

  • Hypotheek meenemen is soms gunstig.
  • Hypotheken van SNS of hypotheken die je via ons hebt afgesloten kun je meeverhuizen.
  • Een adviseur kan je verder helpen.

Wanneer je hypotheek meenemen?

Het is soms gunstiger om een hypotheek mee te nemen. Dat is bijvoorbeeld zo als je nu een lagere rente hebt dan de rente van je nieuwe hypotheek. De oude hypotheek kan samen met de nieuwe hypotheek in een andere tariefgroep vallen. Dit kan invloed hebben op de rente die je meeneemt.

Voor hypotheken van of via SNS

Je kunt je hypotheek meenemen als je een SNS Hypotheek hebt en mogelijk ook als je een andere hypotheek hebt afgesloten via ons. We kijken natuurlijk wel of je voldoet aan de regels voor het meenemen van je hypotheek.

Voorwaarden meeneemregeling

  • Je moet binnen 6 maanden nadat je je oude SNS Hypotheek heb afgelost met de opbrengst van je verkochte huis een nieuwe SNS Hypotheek aanvragen.
  • Je kunt de rente alleen meenemen als je voldoet aan de regels die er bij ons gelden voor een nieuwe hypotheek.
  • Als je de rente-afspraken mee mag nemen, dan gelden ze alleen voor maximaal het hypotheekbedrag dat er nog over is op het moment dat je je oude hypotheek aflost.
  • Als je je rente-afspraken meeneemt, dan gelden ze voor de looptijd van je rentevaste periode die nog over is.
  • Je kunt de meeneemregeling alleen gebruiken als je huidige hypotheek een vaste rente heeft. Je kunt geen variabele rente meenemen of rentevormen die we niet meer aanbieden.
Goed om te weten:
Ga je verhuizen? Dan beoordelen we je aanvraag volgens dezelfde acceptatievoorwaarden (die gelden op dat moment) als een
aanvraag voor een nieuwe hypotheek. Dit geldt ook als je de meeneemregeling wilt gebruiken.

Hogere hypotheek

Als je een hogere hypotheek wilt, dan sluit je een extra hypotheek af. Daarbij horen eventueel andere belastingregels, voorwaarden, acceptatieregels en een andere rente.

Hoeveel eigen geld nodig?

Hoeveel eigen geld nodig?

Ook als je nieuwbouw koopt, heb je spaargeld nodig. Bereken hoeveel.
Maak een afspraak met een adviseur

Maak een afspraak met een adviseur

Een adviseur helpt je berekenen wat je hypotheek meenemen kost.