Hypotheeklasten verlagen

Wil je de maandlasten van je hypotheek verlagen, zodat je geld overhoudt? Of wil je simpelweg niet te veel betalen voor je hypotheek? Wat je reden ook is, het is slim om te kijken of je hypotheeklasten omlaag kunnen.

Handig:  je regelt het in de meeste gevallen gewoon zelf.
In Mijn SNS. Maar samen met je adviseur kan natuurlijk ook.

Liever met hulp?

Van je adviseur krijg je advies of en hoe je je hypotheeklasten kunt verlagen. En de adviseur laat je zien hoeveel je kunt besparen en wat de eventuele kosten zijn. Ook handig als je twijfelt wat de beste manier is om jouw maandlasten te verlagen. De afspraak met een SNS Adviseur vindt plaats in de winkel of via beeldbellen vanuit huis. Wil je niets zelf regelen? Dan doet de adviseur dat voor je. Goed om te weten: Aan advies zijn kosten verbonden.

Zo kun je je hypotheeklasten verlagen

1. Extra aflossen of extra storten

Als je extra aflost op je hypotheek, heb je minder hypotheekschuld. Daardoor gaan je rentelasten omlaag. Ieder jaar kun je een deel van je hypotheekschuld extra aflossen zonder kosten.
Extra aflossen

Heb je een spaarhypotheek of spaarrekeninghypotheek? Dan kun je extra geld storten op je spaarpolis of spaarrekening eigen woning. Daardoor kun je de spaarpremie en spaarinleg die je iedere maand betaalt verlagen. Of de looptijd van je hypotheek inkorten. Hiervoor kun je terecht bij je adviseur.
Extra storten

2. Hypotheekrente verlagen

Is je huis meer waard geworden? Of heb je wat afgelost op je hypotheek? Dan kunnen je hypotheeklasten misschien omlaag doordat je hypotheekrente dan in een lagere tariefgroep kan vallen. Een lagere tariefgroep aanvragen regel je door je woningwaarde aan te passen.
Woningwaarde aanpassen

Is de actuele rente lager dan de rente die jij voor je hypotheek betaalt? Dan kan het gunstig zijn om je rentecontract open te breken en de rente al voor het einde van je rentevaste periode aan te passen. Je betaalt dan wel een vergoeding voor het renteverlies. Deze vergoeding kun je in 1x betalen of gespreid (rentemiddeling).
Rente eerder aanpassen

Rentekorting

Heb je een SNS Hypotheek? Maar nog geen betaalrekening bij ons? Open dan een betaalrekening en gebruik die voor je inkomsten en uitgaven. Dit kan korting op je hypotheekrente opleveren!
Rentekorting

Waarom helpt SNS?

Waarom helpt SNS mijn hypotheeklasten verlagen?

Het is onze missie om er voor te zorgen dat mensen in Nederland onbezorgd kunnen wonen. En als wij om te beginnen onze eigen klanten hierbij kunnen helpen, doen wij dat graag. Daarvoor doen we verschillende dingen. Zoals helpen bij het verlagen van je maandlasten.
Onze missie

Persoonlijk advies

Persoonlijk advies

Vraag je adviseur of en met hoeveel je de maandlasten van je hypotheek kunt verlagen. Het oriƫntatiegesprek is gratis, voor advies betaal je kosten.
Hulp bij problemen

Hulp bij problemen

Ben je bang dat je je hypotheek niet meer kunt betalen? Bel of mail met ons Hulpteam Hypotheken. Dan zoeken we samen een oplossing.