Je huis verduurzamen met het energiebespaarplan plus

Heb je plannen om je huis energiezuiniger te maken? En wil je daarvoor een nieuwe hypotheek afsluiten? Met het Energiebespaarplan Plus van Susteen weet je precies wat je moet doen om het energielabel van je huis te verbeteren. En kies je voor de SNS Bespaarhypotheek? Dan krijg je meteen de lagere hypotheekrente die hoort bij het verbeterde energielabel. Zo bespaar je op je energiekosten én je hypotheekrente.

Het Energiebespaarplan Plus in ’t kort

 • Er staat precies in wat je moet doen, wat het kost en wat je bespaart als je je huis energiezuiniger maakt voor een beter label.
 • Kies je ook voor een SNS Bespaarhypotheek? Dan krijg je meteen de lagere rente die hoort bij je toekomstige energielabel.
 • Laat je alles uit je plan uitvoeren? Dan weet je zeker dat je je gewenste energielabel haalt.

Een lagere rente op je bespaarhypotheek

Met het Energiebespaarplan Plus van Susteen krijg je meteen een lagere rente op je nieuwe SNS Bespaarhypotheek als je het energielabel van je huis verbetert tot label A of B. Want hoe beter je energielabel is, hoe lager je rente. En je rente daalt automatisch als je aflost en je hypotheek daardoor in een lagere tariefgroep valt.

Zo werkt de SNS Bespaarhypotheek

Ontdek wat er voor jou kan

Wil je weten of het Energiebespaarplan Plus met de SNS Bespaarhypotheek iets voor je is? En wat de voordelen zijn als je een Energiebespaarplan Plus bij Susteen afsluit. Vraag het een hypotheekadviseur.

Maak een afspraak

Verduurzamen samen met Susteen

Susteen maakt je Energiebespaarplan Plus en voert de werkzaamheden die daar in staan uit. Zij weten veel van verduurzamen en kunnen je veel werk uit handen nemen. De SNS Adviseur geeft je gegevens door aan Susteen. Daarna bellen zij je voor een afspraak bij jou thuis.

De energieadviseur van Susteen maakt daarna een Energiebespaarplan Plus voor je dat je een paar dagen later krijgt. Samen met een offerte voor de maatregelen. Susteen zorgt ervoor dat de genoemde maatregelen uitgevoerd worden.

Over Susteen en de voorwaarden van het Energiebespaarplan Plus

Deeladvies

Energiebespaarplan Plus zonder bespaarhypotheek

Ook zonder een bespaarhypotheek kun je een Energiebespaarplan Plus van Susteen aanvragen. Je krijgt dan van hen nog steeds de garantie dat je je energielabel haalt. Alleen niet het rentevoordeel dat je met de SNS Bespaarhypotheek hebt.

De kosten

Het Energiebespaarplan Plus bij je SNS Bespaarhypotheek kost € 455. Kies je ervoor om de maatregelen uit je plan door Susteen uit te laten voeren? Dan krijg je korting:

 • € 75 bij 1 maatregel
 • € 175 bij 2 maatregelen
 • € 275 bij 3 of meer maatregelen

Susteen verwerkt die korting op je factuur.

Goed om te weten:

 • Als je de kosten meefinanciert in je hypotheek, dan kun je de hypotheekrente over dat bedrag aftrekken in je belastingaangifte. Je moet dan wel de werkzaamheden uit je plan laten uitvoeren.
 • In het plan lees je belangrijke informatie over de garantie die je krijgt van Susteen. En de voorwaarden die bij die garantie horen.

Kosten voor de energiebesparende maatregelen

In de offerte van Susteen staat wat je betaalt voor de maatregelen die zij adviseren. Met hen sluit je ook een aanneemovereenkomst. Houd er wel rekening mee dat de kosten van de maatregelen hoger kunnen worden. Bijvoorbeeld als materialen duurder worden. Misschien zit er dan niet genoeg geld in je bouwdepot om de kosten van alle maatregelen te betalen.

Zo werkt het

1. Bespreek je plannen met een SNS Adviseur

Als je langskomt voor je hypotheekgesprek, dan bespreek je meteen je duurzame plannen met een SNS Adviseur. En kies je voor een Energiebespaarplan Plus bij je SNS Bespaarhypotheek? Dan meldt de adviseur je aan voor een gesprek met een energieadviseur van Susteen.

Maak een afspraak

Goed om te weten: Het hypotheek- en energieadvies kosten geld. Je adviseur vertelt je wat die kosten precies zijn.

2. Susteen maakt je Energiebespaarplan Plus voor je

Als de energieadviseur van Susteen voor je aan de slag gaat, dan kun je dit verwachten:

 • De energieadviseur komt bij je thuis en kijkt naar je situatie nu, de energiezuinige maatregelen waar je in kunt investeren en wat ze je opleveren.
 • De energieadviseur meet je huis in om een energielabel te registreren.
 • Je krijgt een plan met maatregelen, kosten en een offerte om de werkzaamheden uit te laten voeren.
 • Je kunt je oude energielabel laten registreren. Je krijgt daar korting op en betaalt daar € 60 voor.
 • De energieadviseur registreert kosteloos je nieuwe energielabel nadat je het plan hebt laten uitvoeren.
 • Je krijgt de garantie dat je je gewenste label ook echt gaat halen. In het plan lees je welke voorwaarden daarbij horen.

3. Verduurzaam je huis

Susteen is verantwoordelijk voor de uitvoering van je Energiebespaarplan Plus. Wij zetten het geld voor de werkzaamheden in een bouwdepot. Daarmee betaal je Susteen voor de werkzaamheden die in het Energiebespaarplan Plus staan. Zo is het geld gereserveerd om jouw duurzame plannen uit te voeren.

Is alles klaar? Dan registreert de energieadviseur van Susteen je nieuwe energielabel bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Veelgestelde vragen over het Energiebespaarplan Plus van Susteen

 • Heb je je gewenste label na 2 jaar nog niet gehaald? Dan passen we je hypotheekrente aan naar het percentage dat hoort bij het energielabel van je huis op dat moment. Dat doen we op basis van de rentes die in je hypotheekofferte of renteverlengingsvoorstel staan.
 • Tijdens de werkzaamheden blijkt soms dat je een maatregel niet kunt laten uitvoeren. Bijvoorbeeld omdat je dak niet geschikt is voor zonnepanelen. Dan kan Susteen je Energiebespaarplan Plus aanpassen. Zo kun je toch je gewenste energielabel halen. En je houdt nog steeds 2 jaar de hypotheekrente die hoort bij dat energielabel. Lukt het niet om je huis binnen 2 jaar energiezuiniger te maken? Dan krijg je na 2 jaar de rente die hoort bij het energielabel van je huis op dat moment.
 • Heb je na 2 jaar nog geld in je bouwdepot, omdat je niet alle plannen kon laten uitvoeren? Of heb je minder geld uitgegeven? Dan lossen we het geld uit je bouwdepot af op de SNS Bespaarhypotheek.
 • Dat kan. Je kunt ook kiezen voor een gewoon energiebespaarplan. Dan komt er ook een energieadviseur van Susteen bij je langs en maakt daarna een plan voor je. Je krijgt alleen niet de garantie dat je je gewenste energielabel in 2 jaar gaat halen. Je SNS Adviseur kan je hier meer over vertellen.

Icoon duurzame bespaarhypotheek

Tariefgroepen bespaarhypotheek

Bekijk alle tariefgroepen voor de SNS Bespaarhypotheek.
Meer over duurzaamheid

Meer over duurzaamheid

Wil je ook duurzaam en energiezuinig wonen?