Onze partners voor duurzaamheid

Wil je je huis energiezuiniger maken maar weet je niet waar je moet beginnen? We helpen je er graag mee. Je kunt ook hulp krijgen van onze duurzaamheidspartners. Dat zijn organisaties met veel kennis over bijvoorbeeld zonnepanelen of groene daken. Of met goede contacten met installateurs zodat je makkelijk offertes kunt opvragen.

Onze installatiepartner Solease

Solease is aanbieder van zonnepanelen en isolatie. En werkt waar mogelijk samen met lokale installateurs bij jou in de regio. Wil je weten welke energiebesparende maatregelen je het beste voor jouw huis kunt nemen? Doe dan op de website van Solease de huisscan. In een paar minuten ontdek je de mogelijkheden voor jouw huis. Op basis van de uitkomst van de huisscan kun je vrijblijvend een offerte bij Solease aanvragen. Je zit nergens aan vast.

Naar de huisscan van Solease

Check hoe je gemeente je kan helpen

Veel gemeenten helpen inwoners met het energiezuiniger maken van hun huis. Bijvoorbeeld met subsidies. Kijk ook eens op de energiesubsidiewijzer voor meer informatie.

Onze installatiepartner Het Groene Loket

Het Groene Loket is specialist in het aanleggen van groene daken. Ze helpen je bij het samenstellen van jouw ‘groendak’-pakket. Op hun website kun je een prijsindicatie voor jouw dak aanvragen. Je vindt er ook veel informatie over groene daken.

Naar Het Groene Loket

Goed om te weten:

  • Maak je gebruik van een dienst van Solease of Het Groene Loket? Dan gelden ook hun algemene voorwaarden. Je vindt ze op hun websites.
  • Vraag je een offerte aan bij Solease en regel je daarna de installatie van een product via Solease? Dan krijgen we (de Volksbank waar SNS onder valt) daar een vergoeding voor. De adviseur krijgt geen vergoeding. Je betaalt niet meer of minder voor een opdracht door deze vergoeding. De prijs voor jou is hetzelfde, of je nu via ons bij Solease terecht bent gekomen of rechtstreeks.
  • Je bent natuurlijk altijd vrij om andere organisaties te benaderen of te kiezen.

De risico's en nadelen bij investering in duurzame maatregelen

Duurzaam wonen is goed voor je energierekening en het klimaat, maar voor het zover is moet je vaak eerst geld investeren. En dat is nooit zonder risico’s. Want investeren kost geld en tijd, of je nu zelf investeert of producten gaat huren. Check daarom goed wat het beste bij jou past en vergelijk de verschillende mogelijkheden die er zijn om te verduurzamen. En als je je huis verkoopt, is het niet altijd zeker of je de investering er helemaal uitkrijgt.

Terugverdientijd en besparing

Leen je geld voor energiebesparende maatregelen? Dan is het goed om te weten dat er tijd nodig is om de investering en de kosten van de lening terug te verdienen. Maak daarom een realistische berekening. De besparingen van de energiebesparende maatregelen kunnen tegenvallen. Het is goed om hier rekening mee te houden. Want de kosten voor de lening moet je in ieder geval terugbetalen, ook als de hoogte van je energiebesparing lager is dan verwacht.

Check de kosten en opbrengst van isolatiemaatregelen

Afspraak maken duurzaam wonen

Afspraak maken duurzaam wonen

Wil je advies over hoe je de verduurzaming van je huis kunt financieren?
Meer over duurzaamheid

Meer over duurzaamheid

Wil je ook duurzaam en energiezuinig wonen?