Je huis isoleren

Door je huis te isoleren, bespaar je energie en dus geld. Dat kan bijvoorbeeld met vloerisolatie en dakisolatie. Bovendien geeft het meer comfort in huis. Het mooie van isolatie is dat je de investering vaak snel terugverdient.

Bron: Milieu Centraal
Je huis isoleren

Waarom isoleren?

Je huis goed isoleren is altijd de eerste stap als je energie wilt besparen. Want als de isolatie niet in orde is, hebben andere maatregelen weinig zin: Je duurzaam opgewekte energie lekt dan meteen weer weg. Verliest je huis geen warmte en energie meer? Dan kun je aan de slag met andere maatregelen.

Dakisolatie

Vaak lekt er veel energie weg via het dak, dus je dak isoleren is meestal geen overbodige luxe. Met een goed geïsoleerd dak bespaar je elk jaar al snel honderden euro’s op je energierekening. Dakisolatie verhoogt meestal ook de waarde van je huis. En je woont bovendien een stuk comfortabeler!

Doe de Woningtest

Met de Woningtest op slimwoner.nl ontdek je in 5 minuten hoe je jouw huis energiezuiniger kunt maken en wat je daarmee kunt besparen. Doe de test

Spouwmuurisolatie en gevelisolatie

Spouwmuurisolatie en gevelisolatie

Vul je je spouwmuren op met isolatiemateriaal? Dan kan dat elk jaar tot wel 30% schelen op je gasrekening. Bij een gemiddelde tussenwoning kost het ongeveer € 800 om de muren te isoleren. Je hebt dit in ongeveer 4 jaar terugverdiend. Bovendien stijgt meestal de waarde van je huis. Je kunt ook de buitenkant van je gevel isoleren. Het voordeel is dat je aan de buitenkant een dikkere isolatielaag kunt aanbrengen. Maar gevelisolatie is wel duurder dan spouwmuurisolatie.

Er warmpjes bijzitten

Spouwmuurisolatie en gevelisolatie zijn niet alleen goed voor je portemonne, het is ook comfortabel. Je huis houdt beter warmte vast en de muren geven minder kou af. Het is overal in huis ongeveer even warm.

Isolatie infographic

Vloerisolatie

Plannen om je vloer te vervangen? Combineer dat dan meteen met vloerisolatie. Zo krijg je warmere voeten én een lagere energierekening. In een tussenwoning bespaar je gemiddeld € 160 per jaar. Na ongeveer 9 jaar heb je de kosten van de isolatie terugverdiend. Vloerisolatie verhoogt meestal ook de waarde van je huis.

Bodemisolatie

Is vloerisolatie niet mogelijk in jouw huis? Of ga je je vloer niet op korte termijn vervangen? Dan kun je de kruipruimte isoleren. Zo verliest je huis ook minder warmte en hoeft je ketel dus minder hard te stoken.

HR++ glas

HR++ glas

Met HR++ glas of triple glas houd je warmte goed binnen óf juist buiten. Zo is je huis lekker koel in de zomer en behaaglijk in de winter. Het laat bovendien een stuk minder warmte door dan enkel en dubbel glas, waardoor je in een tussenwoning gemiddeld
€ 240 per jaar bespaart op je energierekening.

HR++ glas en triple glas hebben bovendien een positief effect op je energielabel en dus op de verkoopwaarde van je huis.

Aan de slag

Wil je je huis isoleren? Schakel dan een expert in, bijvoorbeeld via Slimwoner. Je kunt een installateur laten langskomen, die stelt een offerte op. Of laat een Energie Prestatie Adviseur langskomen voor onafhankelijk advies op maat. Hij checkt wat er mogelijk is en maakt een rapport over welke maatregelen je het meeste opleveren. Dit advies kost tussen de € 200 en € 350.

SNS en Slimwoner

Je woonlasten verlagen? We denken graag met je mee en kijken dan verder dan je hypotheek. Bijvoorbeeld hoe je energieverbruik omlaag kan. Daarom werken we samen met Slimwoner. Dit online platform geeft onafhankelijk advies over energie besparen en helpt je om er echt mee aan de gang te gaan. Bovendien heeft Slimwoner een uitgebreid netwerk van bedrijven die tegen een eerlijke prijs helpen met energie besparen.

Zo financier je het

Zo financier je het

Duurzaam wonen is goed voor je energierekening. Maar eerst moet je vaak geld investeren. Hoe financier je dit?
Meer over duurzaamheid

Meer over duurzaamheid

Wil je ook duurzaam en energiezuinig wonen?
Terug naar boven