Kosten SNS Studentenrekening

Met onze betaalrekening voor studenten krijg je alles wat je nodig hebt om je geldzaken goed te regelen en in de gaten te houden. Het aanhouden van SNS Studentenrekening kost je niks per maand. Maar soms betaal je kosten voor het gebruik van de betaalrekening. Bijvoorbeeld als je buiten de EER geld opneemt of daar pint met je betaalpas.

Op deze pagina vind je meer informatie over wanneer er wel kosten zijn voor SNS Studentenrekening.

Wat krijg je bij SNS Studentenrekening?

  • Internetbankieren in Mijn SNS
  • Internetbankieren met SNS Mobiel Bankieren App
  • Saldo-informatie via e-mail en SMS
  • Online huishoudboekje
  • 1 standaard of zelfontworpen SNS Betaalpas
  • Een nieuwe, vervangende SNS Betaalpas als je 'm bijvoorbeeld bent verloren

Basis Bankieren

SNS Studentenrekening valt vanaf 1 juli 2022 onder Basis Bankieren. Basis Bankieren is voor klanten vanaf 18 jaar en bestaat uit 1 betaal- en spaarrekening voor een vast tarief per maand. Heb je een betaalrekening bij ons? Dan bestaat je tarief voor Basis Bankieren uit de maandelijkse kosten voor je betaalrekening. In het geval van de SNS Studentenrekening is dat dus € 0. Lees meer over Basis Bankieren

Een extra SNS Betaalpas?

Wil je een 2e betaalpas, bijvoorbeeld voor een wettelijk vertegenwoordiger? Dan bieden we je zonder extra kosten een extra betaalpas aan.

Betalen en contant geld opnemen

Betaal je in Nederland of een EER-land met je betaalpas? Of neem je daar met je betaalpas contant geld op? Dat kost je niets extra’s. Behalve als het bedrag niet in euro’s en niet in de munteenheid van het EER-land is. Dan betaal je € 4,00 voor elke opname van contant geld en € 0,30 voor elke betaling met je betaalpas. Deze kosten gelden ook voor landen buiten de EER.

Als je vreemde valuta contant opneemt met je pinpas, wordt het bedrag omgerekend naar euro’s. We gebruiken de valutakoers die geldt op de dag dat de transactie verrekend wordt.

Wat kost geld overboeken?

Geld overboeken in Mijn SNS of de SNS Mobiel Bankieren app kan geld kosten. Bijvoorbeeld als je geld overmaakt naar het buitenland.

Goed om te weten: neem je contant geld op met je betaalpas? Bij sommige geldautomaten in binnen- en buitenland betaal je per opname ook geld voor het gebruik van de automaat. Dit wordt altijd gemeld tijdens je geldopname of het staat op de geldautomaat.

Andere kosten

Rood staan

Over het bedrag dat je rood staat betaal je rente. Maar omdat we begrijpen dat de maand soms net te lang kan duren, hoef je bij ons 3 dagen in de maand geen rente te betalen over het bedrag dat je tot € 1.000 rood staat. Na die 3 dagen betaal je wel rente over het bedrag dat je rood staat. Deze rente is variabel en kan dus veranderen.

Bij SNS Studentenrekening mag je maximaal 90 dagen achter elkaar rood staan. Zorg er dus voor dat je saldo minimaal 1 dag in de 90 dagen positief is. Of en hoeveel je rood mag staan, hangt af van onder andere je inkomen.

Meer over rood staan

SNS Creditcard

De SNS Creditcard wordt aangeboden door International Cards Services (ICS). Hiervoor betaal je elk jaar € 14. Meer over kosten SNS Creditcard

Alle kosten op een rij

De bedragen die je op deze pagina ziet, gelden vanaf 1 januari 2021. Alle kosten voor een SNS Studentenrekening vind je in de Tarievenwijzer Betalen.

Meer weten over SNS Studentenrekening?

Meer weten over SNS Studentenrekening?

Ontdek wat je nog meer krijgt bij een SNS Studentenrekening.