SNS Profiel Beleggen

Kies voor gemak. Beleggingsexperts volgen de beurzen voor jou. En zorgen ervoor dat je belegt met het risico dat bij je past. Inleggen en verkopen kost niets en kan altijd.

Goed om te weten
SNS Profiel Beleggen kun je niet meer afsluiten. De informatie op deze pagina is alleen bedoeld om je te informeren als je SNS Profiel Beleggen hebt. Wil je gaan beleggen? Kijk dan bij SNS Doelbeleggen.

Wat is SNS Profiel Beleggen?

SNS Profiel Beleggen is een vorm van online vermogensbeheer. SNS stelt je risicoprofiel vast en belegt daarna voor je in een SNS Profielfonds. Via een goed gespreide portefeuille. Met het risico dat je van tevoren hebt aangegeven.

Inleggen en opnemen

Inleggen kan altijd vanaf € 20 per keer. Bijvoorbeeld eenmalig, maandelijks of alleen op het moment dat je wat geld over hebt. Als je het geld nodig hebt, kun je er weer bij door een deel van je beleggingen te verkopen. Je kunt in Mijn SNS online volgen waar je in belegt. Voor SNS Profiel Beleggen betaal je geen transactiekosten, en beleg je je geld maatschappelijk verantwoord.

Hoe kan ik mijn profiel bepalen?

Ga naar het aanvraagformulier SNS Profiel Beleggen. Je vult je gegevens en de vragenlijst in en op basis van jouw antwoorden bepalen we jouw persoonlijke beleggingsprofiel. Je profiel koppelen we aan één van de bijbehorende SNS Profielfondsen. Je profiel kan variëren van zeer defensief tot zeer offensief. We checken jaarlijks of je profiel nog bij je past en als dat nodig is, passen we het aan. Heb je zelf vragen of wil je je profiel eerder aanpassen, dan kun je terecht bij onze medewerkers van SNS Beleggen.

Fondskosten Servicekosten
Beheer van beleggingsrekening
Kwartaalrapporten
Jaarlijkse Profielcheck
Aan- en verkopen van beleggingen
Macro-economische visie
Beheer van de beleggingen
Verdeling beleggingen over regio's en categorieën
Bewaking van de risico’s
Juridische structuur

De kosten van SNS Profiel Beleggen bestaan uit fondskosten en servicekosten. De fondskosten zijn de kosten die je betaalt aan het fonds. Deze kosten zijn al verwerkt in de koers van het fonds. De servicekosten betaal je aan SNS. We brengen de servicekosten per kwartaal bij je in rekening. Dit doen we door een klein gedeelte van je fonds te verkopen. Beide kosten bestaan uit een percentage van het belegde vermogen. Zo weet je precies wat je waarvoor betaalt.

De kosten van Profiel Beleggen

Profiel Naam fonds Fondskosten Servicekosten* Historisch rendement**
Zeer defensief SNS Profiel Blauw 0,30% 0,50% 3,2%
Defensief SNS Profiel Geel 0,30% 0,50% 4,8%
Neutraal SNS Profiel Oranje 0,30% 0,50% 6,2%
Offensief SNS Profiel Rood 0,30% 0,50% 7,2%
Zeer offensief SNS Profiel Paars 0,30% 0,50% 7,9%

Als je klikt op een fonds, kom je in een nieuw venster op de pagina van ACTIAM. Dit is de fondsbeheerder van de SNS Profielfondsen.

De AFM beoordeelt het risico dat je loopt met onze beleggingsprofielen. Dat doen ze met de bovenstaande risicometers. SNS Profiel Blauw en Geel krijgen het cijfer 3, SNS Profiel Oranje krijgt een 4 en SNS Profiel Rood en Paars krijgen het cijfer 5.

SNS Profielfondsen zijn subfondsen van SNS Beleggingsfondsen N.V. De beheerder van deze fondsen is ACTIAM N.V. ACTIAM en de fondsen zijn geregistreerd bij de AFM. Voor elk subfonds is een prospectus en Essentiële Beleggersinformatie beschikbaar. De op deze webpagina getoonde informatie mag niet worden aangemerkt als beleggingsadvies.

* Inclusief b.t.w.

** Bij beleggen kan de waarde van de belegging meer, maar ook minder waard worden. Het risico dat je belegging minder waard wordt heet beleggingsrisico. Een hoger (historisch)rendement betekent meestal dat een hoger beleggingsrisico wordt gelopen, want er wordt meer in aandelen belegd. Binnen SNS Profiel Beleggen wordt gebruikgemaakt van 5 SNS Profielfondsen. Omdat de historie van deze fondsen kleiner is dan 4 jaar, gebruiken wij als gemiddeld (reken)rendement de historie sinds 01-01-2003 van de voor de SNS Profielfondsen gebruikte benchmarks. Daarvan trekken wij 0,3% jaarlijkse kosten af. Genoemde rendementen kunnen een indicatie geven voor een gemiddeld rendement van SNS Profiel Beleggen op lange termijn, maar zijn geen garantie voor de toekomst. Genoemd historisch rendement is bepaald per 01-01-16.

Voor wie is Profiel Beleggen geschikt?

Rentevergoeding

Beleg je even niet? Dan ontvang je rente over het saldo op je SNS Profiel Beleggen. Dit is een variabele rente van 0,07 op jaarbasis per 15-05-2019. Rentewijzigingen voorbehouden. De rente schrijven we aan het begin van het jaar bij op je SNS Profiel Beleggen.

Voorwaarden en overige informatie

In de voorwaarden en overige informatie hieronder lees je wat je van ons kunt verwachten. Maar ook wat wij van jou verwachten. Om te begrijpen hoe het product precies werkt, is het belangrijk dat je de bijlagen goed doorleest. Doe dat voordat je de rekening aanvraagt.

Geld dat op de beleggingsrekening van Profiel Beleggen staat, valt onder het depositogarantiestelsel. Je beleggingen zelf vallen daar niet onder.


Meer informatie over het depositogarantiestelsel

Hieronder vind je het nieuwe Reglement SNS Profiel Beleggen. Dit geldt vanaf 1 augustus 2015. De belangrijkste aanpassingen:

  • Je tegenrekening hoeft nu geen Nederlandse rekening meer te zijn.
  • In artikel 10 staat duidelijker wat er gebeurt als je meerdere orders tegelijk doet.
  • In artikel 15 staat nu dat we je servicekosten incasseren door een deel van je belegging te verkopen.
  • In artikel 26 hebben we de omschrijving van "Nederlands ingezetenschap" iets aangepast.
Waar beleg je in met Profiel Beleggen?

Waar beleg je in met Profiel Beleggen?

Waar beleg je in met Profiel Beleggen? Ontdek het hier.

Terug naar boven