Beleggen met weinig geld

Beleggen is al lang niet meer alleen voor rijke stinkerds. Jong of oud, rijk of arm, iedereen kan tegenwoordig beleggen. Ook met weinig geld: met SNS Doelbeleggen kun je al vanaf € 10 per maand meedoen in een van onze fondsen.

Beleggen met weinig geld

Beleggen met een klein bedrag: voor- en nadelen

  • Het rendement op beleggen kan hoger zijn dan van sparen, zeker nu de spaarrente laag is. Kijk maar eens naar de rendementen van onze Mixfondsen. Maar let op: rendementen uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst. En: beleggen is niet zonder risico, dus bepaal of je bereid bent die risico’s te nemen.
  • Als je belegt met een klein bedrag per maand dat je kunt missen, telt dat per jaar toch leuk op. Als je bijvoorbeeld iedere maand 50 euro belegt heb je aan het eind van het jaar al 600 euro ingelegd, los van eventueel rendement en kosten.
  • Ook met weinig geld kan je gespreid beleggen. Via een mixfonds. Zo spreid je het risico over meerdere beleggingscategorieën en landen. Doorgaans verlaagt dit het risico.
  • Als je beleggingen minder waard worden, ben je niet meteen heel veel geld kwijt.
  • Verwacht niet dat je miljonair wordt als je met een klein bedrag belegt. Bekijk in de Doelplanner wat je ongeveer mag verwachten als je belegt met bijvoorbeeld 10 of 50 euro per maand.
  • Let op: er zitten risico's aan beleggen.
Jouw doel in de Doelplanner

Jouw doel in de Doelplanner

Check hoeveel je elke maand moet Inleggen om je doel te halen.

Terug naar boven