Beleggen met weinig geld

Beleggen is al lang niet meer alleen voor rijke stinkerds. Jong of oud, rijk of arm, iedereen kan tegenwoordig beleggen. Ook met weinig geld: bij ons kun je zonder minimum per maand meedoen.

Beleggen met weinig geld

Beleggen met een klein bedrag: voor- en nadelen

  • Het rendement op beleggen kan hoger zijn dan van sparen, zeker nu de spaarrente laag is. Kijk maar eens naar de rendementen van onze beleggingsfondsen. Maar let op: rendementen uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst. En: beleggen is niet zonder risico, dus bepaal of je bereid bent die risico’s te nemen.
  • Als je belegt met een klein bedrag per maand dat je kunt missen, telt dat per jaar toch leuk op. Als je bijvoorbeeld iedere maand € 50 belegt, heb je aan het eind van het jaar al € 600 ingelegd, los van eventueel rendement en kosten.
  • Ook met weinig geld kun je gespreid beleggen. Bijvoorbeeld via een mixfonds. Zo spreid je het risico over meer beleggingscategorieën en landen. Meestal verlaagt dit het risico.
  • Als je beleggingen minder waard worden, ben je niet meteen heel veel geld kwijt.
  • Verwacht niet dat je miljonair wordt als je met een klein bedrag belegt. Bekijk in de Doelplanner wat je ongeveer mag verwachten als je belegt met bijvoorbeeld € 10 of € 50 per maand.
  • Let op: er zitten risico's aan beleggen. Zie ook: Veilig beleggen.
Welk beleggingsproduct kies je?

Welk beleggingsproduct kies je?

Bekijk hoe je wilt beleggen: met SNS Doelbeleggen of de SNS Beleggingsrekening.
Alle beleggingsfondsen op een rij

Alle beleggingsfondsen op een rij

Bekijk het overzicht en de koersen van de 11 duurzame beleggingsfondsen.