Beleggen met weinig geld

Beleggen is al lang niet meer alleen voor rijke stinkerds. Jong of oud, rijk of arm, iedereen kan tegenwoordig beleggen. Ook met weinig geld: bij ons kun je zonder minimum per maand meedoen.

Beleggen met weinig geld

Beleggen met een klein bedrag: voor- en nadelen

  • Het rendement op beleggen kan hoger zijn dan van sparen, zeker nu de spaarrente laag is. Kijk maar eens naar de rendementen van onze beleggingsfondsen. Maar let op: rendementen uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst. En: beleggen is niet zonder risico, dus bepaal of je bereid bent die risico’s te nemen.
  • Als je belegt met een klein bedrag per maand dat je kunt missen, telt dat per jaar toch leuk op. Als je bijvoorbeeld iedere maand € 50 belegt, heb je aan het eind van het jaar al € 600 ingelegd, los van eventueel rendement en kosten.
  • Ook met weinig geld kun je gespreid beleggen. Bijvoorbeeld via een mixfonds. Zo spreid je het risico over meer beleggingscategorieën en landen. Meestal verlaagt dit het risico.
  • Als je beleggingen minder waard worden, ben je niet meteen heel veel geld kwijt.
  • Verwacht niet dat je miljonair wordt als je met een klein bedrag belegt. Bekijk in de Doelplanner wat je ongeveer mag verwachten als je belegt met bijvoorbeeld € 10 of € 50 per maand.
  • Let op: er zitten risico's aan beleggen. Zie ook: Veilig beleggen.
Welk beleggingsproduct kies je?

Welk beleggingsproduct kies je?

Bekijk hoe je wilt beleggen: met SNS Doelbeleggen of de SNS Beleggingsrekening.
Alle beleggingsfondsen op een rij

Alle beleggingsfondsen op een rij

Bekijk het overzicht en de koersen van de 12 duurzame beleggingsfondsen.

Terug naar boven