Welk beleggingsproduct kies je?

Beleggen bij SNS kan op 2 manieren: met SNS Doelbeleggen of met de SNS Beleggingsrekening. Wat zijn de verschillen?
Let op: met beleggen loop je risico en maak je kosten. Je kunt je inleg of een deel daarvan verliezen.


Wat zijn de verschillen tussen SNS Doelbeleggen en SNS Beleggingsrekening?

Bij SNS kun je kiezen tussen twee verschillende beleggingsproducten; doelbeleggen en SNS beleggingsrekening. We zetten hieronder voor je de verschillen op een rij.

SNS Doelbeleggen SNS Beleggingsrekening
Je kiest uit 5 mixfondsen op basis van het risico dat je wilt nemen. De Doelplanner kan je daar inzicht in geven. Je belegging is automatisch gespreid over verschillende sectoren, regio’s en categorieën zoals aandelen, obligaties en microkredieten. Je stelt je portefeuille samen uit 12 verschillende beleggingsfondsen, inclusief de 5 mixfondsen. Je kunt dus kiezen voor alleen aandelen of alleen obligaties, of een verdeling maken over verschillende fondsen, inclusief microkredieten. Je belegging is dus niet automatisch gespreid zoals bij Doelbeleggen.
Je hoeft geen uitgebreide kennis van beleggen te hebben. Je moet wel weten welk risico je wilt nemen. Je vindt het leuk om je te verdiepen in de afzonderlijke fondsen en om de verdeling zelf te maken. Waarschijnlijk heb je al wat ervaring met beleggen of je hebt je ingelezen.
De Doelplanner helpt je rekenen. En je krijgt seintjes van ons als je je doel niet dreigt te halen. Je kunt je beleggingen ook inzien in de app. Elke maand kun je de prestaties van het fonds bekijken in het maandbericht. Je kunt je beleggingen en rendementen 24/7 bekijken in de app.
Je kunt er met hulp van de Doelplanner ook voor kiezen om een deel van je doel te sparen. Elk fonds heeft z’n eigen thema. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor microkredieten, groene beleggingen (met mogelijk fiscaal voordeel) of het ASN Milieu- en Waterfonds.
Bekijk SNS Doelbeleggen Bekijk de SNS Beleggingsrekening

Waarom beleggen bij SNS?

Welke vorm je ook kiest, beleggen bij SNS betekent in ieder geval:

  • Goed gespreide beleggingsfondsen
  • Geen minimale of maximale inleg, jij bepaalt
  • In Mijn SNS en de App 24/7 inzicht in je rendement
  • Je profiteert van de kennis en ervaring van experts die je inleg goed spreiden
  • Je kunt je beleggingen per de volgende beursdag verkopen*
* Bij het ASN Groenprojectenfonds en bij het ASN Microkredietfonds kunnen er periodes zijn dat je niet kunt instappen of niet kunt uitstappen.

Ook handig om te bekijken

Voor wie is SNS Doelbeleggen geschikt?

Voor wie is de SNS Beleggingsrekening geschikt?

Overzichtspagina met alle fondsen en koersen

Goed om te weten: De koersen hangen af van ontwikkelingen op de beurs. Je belegging kan meer waard worden, maar ook in waarde dalen. In het Essentiële-informatiedocument (Eid) en op de pagina’s van de afzonderlijke fondsen lees je meer over de kenmerken en risico’s.

Voorbeeld

Elise heeft best wat spaargeld en zou wat meer rendement willen maken. Zelf beleggen in aandelen en obligaties ziet ze niet zo zitten; ze heeft er liever weinig omkijken naar. Ze kiest voor de SNS Beleggingsrekening.

Ze investeert een deel van haar inleg in het ASN Small- & Midcapfonds, omdat ze best wat meer risico durft te nemen met het geld dat ze niet op korte termijn nodig heeft. In de factsheet heeft ze gezien dat het fonds de laatste jaren mooie rendementen heeft betaald.

Om haar portefeuille te spreiden kiest ze voor het ASN Duurzaam Mixfonds Defensief. Zo is haar inleg ook belegd in obligaties, microkredieten en wereldwijde aandelen. Elise plaatst een periodieke order, zodat ze elke maand belegt in de 2 fondsen van haar keuze. Zo heeft ze er minder omkijken naar.

5 misverstanden over beleggen

5 misverstanden over beleggen

Kun je alleen beleggen als je al een groot vermogen hebt? Lees hier 5 misverstanden over beleggen.
Keuzehulp beleggen

Keuzehulp beleggen

Ben je benieuwd of beleggen iets voor jou is? Check het met onze handige keuzehulp.