Zo ga je slimmer met je geld om

In tijden van inflatie en stijgende energieprijzen kan het geen kwaad om je financiën onder de loep te nemen. Misschien kun je slimmer met je geld omgaan zodat je ook nog iets overhoudt om opzij te zetten. Met dat bedrag kun je dan weer sparen of beleggen om zo je vermogen te laten groeien. We hebben een paar tips en tools voor je om te checken of het slimmer kan.

Check dit

  • Hoeveel komt er elke maand echt binnen?
  • Kun je ergens op besparen?
  • Wat kun je doen met het geld dat je overhoudt?

1. Creëer inzicht en overzicht

Zet je uitgaven op een rij

Zorg eerst voor overzicht. Zet je inkomsten en uitgaven op een rij en ontdek hoeveel je elke maand overhoudt om uit te geven of te investeren. Wil je weten waar je geld precies aan opgaat? Als je een rekening bij ons hebt, dan heb je ook de SNS Mobiel Bankieren app en kun je een online huishoudboekje bijhouden. Zo zie je snel waar jij je salaris aan uitgeeft.

Meer over de app

Check waar je recht op hebt

Als je dan toch bezig bent, check dan meteen of je recht hebt op toeslagen of subsidies. Daarmee kun je je inkomen misschien nog iets verhogen.

Check je recht bij het Nibud

2. Check onze tips om geld te besparen

Energie

Is je energierekening ook flink gestegen? Dan kan het geen kwaad om te checken of je wat minder kunt verbruiken. Met kleine aanpassingen kun je al besparen.

Besparen op je energierekening

Besparen met energiezuinige apparatuur

Verzekeringen

Na het afsluiten van een verzekering kijken de meeste mensen er niet meer naar om. Maar doe je dat wel, dan ontdek je misschien wel dat je sommige verzekeringen niet meer nodig hebt. Of dat je kunt besparen op de premie.

Zo bespaar je op je verzekeringen

Hypotheek

Past je hypotheek nog wel bij je situatie? Soms kan het voordelig zijn om je hypotheek aan te passen voor je rentevaste periode afloopt. Om te besparen op je maandlasten bijvoorbeeld. Je ontdekt het met onze hypotheekcheck.

Check of oversluiten voor jou gunstig is

3. Ga slimmer om met wat je overhoudt

Sparen

Door automatisch te sparen, kun je sparen zonder dat je er omkijken naar hebt. Met een vast bedrag of juist met wat je overhoudt. Dat kan elke maand een ander bedrag zijn.

Zo spaar je slimmer

Beleggen

Als je spaart, hou je dan nog wat over? Zo ja, dan is beleggen misschien iets voor je. Je loopt meer risico dan met sparen, maar je rendement kan ook hoger zijn.

De verschillen tussen sparen en beleggen

Vraag een expert om mee te kijken

Wil je de mening van een expert? Onze groeicoaches zijn slim met geld en laten je graag zien hoe je meer overhoudt om te investeren. Tijdens het financieel groeigesprek kijk je samen naar je inkomsten en uitgaven en zie je wat je kunt doen om je financiële doelen te halen.

Het financieel groeigesprek

Je kunt ook altijd binnenlopen in een van onze winkels. Maar bellen, mailen of videobellen kan natuurlijk ook. Je groeicoach is er voor je, op jouw manier en wanneer het jou uitkomt.

Meer uit je geld halen

Meer uit je geld halen

Hoe haal jij genoeg uit je geld voor nu, morgen en later? Hoeveel heb je nodig? Check het in Mijn Getal.
Onze contactgegevens op een rij

Onze contactgegevens op een rij

Bel ons, stuur een mail, stel je vraag via social media of ga naar 1 van de bijna 200 SNS Winkels.