Tips om energie te besparen

Wil je je energiekosten een beetje binnen de perken houden? Als je je huis gaat verduurzamen, dan merk je dat meteen aan je energierekening. Zelfs met kleine aanpassingen kan je verbruik al omlaag.

Tips om energie te besparen

Besparen zonder financiële investering

Elk jaar zo’n € 250 besparen op je energiekosten? Dat is helemaal niet zo ingewikkeld. Met deze 5 tips zet je al eenvoudig een 1e stap:

Check hoe jouw huis energiezuiniger kan worden

 1. Kies voor een laptop

  Ben je toe aan een nieuwe computer? Kies dan voor een laptop. Deze is zuiniger in energieverbruik dan een desktop, het scheelt je jaarlijks ongeveer € 12.

 2. Gebruik het ecoprogramma voor de was

  Wist je dat het ecoprogramma op je wasmachine is bedoeld voor de gewone was? Vaak wordt dit nog niet gebruikt. Wanneer je het gebruikt scheelt dat je elk jaar ook nog eens zo’n € 10.

 3. Bedek je radiator met radiatorfolie

  Hangen je radiatoren tegen een niet-geïsoleerde buitenmuur? Als je de achterkant van de radiator met speciale radiatorfolie bedekt, bespaar je makkelijk € 30 per jaar.

 4. Zet je verwarming 1 graadje lager

  Klein verschil, groot plezier: door je verwarming een graadje lager te zetten, bespaar je al snel € 100 per jaar.

 5. Zet de verwarming ’s nachts op 15 graden

  Door de verwarming ’s nachts omlaag te draaien, bespaar je gemiddeld 100 euro per jaar. Heb je vloerverwarming? Zet je thermostaat dan op 17 of 18 graden, anders duurt het opwarmen te lang.

Er zijn veel manieren om je huis energiezuiniger te maken. Bijvoorbeeld door je huis goed te isoleren, of door het plaatsen van zonnepanelen. Benieuwd hoe jouw huis energiezuiniger kan worden? Met het stappenplan in samenwerking met onze partner Solease check je in 5 minuten wat de beste maatregelen voor jouw huis zijn, wat de investering is en hoeveel je daarmee bespaart.

SNS in samenwerking met partners

Je woonlasten verlagen? We denken graag met je mee en kijken dan verder dan je hypotheek. Bijvoorbeeld hoe je energieverbruik omlaag kan. Daarom ontwikkelden wij samenwerkingen met partners samen met Natuur&Milieu. Via de scan in samenwerking met Solease krijg je onafhankelijk advies over energie besparen en dat helpt je om echt met verduurzaming van je huis aan de gang te gaan. Bovendien heeft De Volksbank een uitgebreid netwerk van bedrijven die tegen een eerlijke prijs helpen met energie besparen.

Meer tips om energie te besparen?

Ook met kleine maatregelen kun je flink besparen op je energierekening. Kijk via Solease welke kleine maatregelen je gemakkelijk zelf kan uitvoeren.

Afspraak maken duurzaam wonen

Afspraak maken duurzaam wonen

Wil je advies over hoe je de verduurzaming van je huis kunt financieren?
Meer over duurzaamheid

Meer over duurzaamheid

Wil je ook duurzaam en energiezuinig wonen?