Besparen op je verzekeringen?

Elke maand zijn ze vaste prik: je verzekeringen. Eenmaal afgesloten, kijk je er meestal nog weinig naar om. Zonde, want misschien kun je wel besparen op je verzekeringen. Zo houd je elke maand wat geld over. Toch fijn!

Tip 1: Kies voor 1 verzekeraar

Probeer zo veel mogelijk verzekeringen bij 1 verzekeraar onder te brengen. Dat levert je vaak korting op. Los daarvan geeft het je overzicht: je weet meteen bij wie je moet zijn als je iets wilt claimen.

Tip 2: Check de verzekeringen voor je huis

Het is slim om je inboedelverzekering en je woonhuisverzekering bij dezelfde verzekeraar af te sluiten. Zo voorkom je dat je dingen dubbel verzekert, zoals glas. Check ook of je dekking niet te hoog of juist te laag is. Is je dekking te laag? Dan betaal je minder premie maar krijg je bij schade niet het hele bedrag vergoed. En bij een te hoge dekking betaal je meer premie dan nodig is. Vraag daarom aan je verzekeraar hoe de premie is berekend en of je kunt besparen.

Goed om te weten: een woonhuisverzekering heet ook wel een opstalverzekering.

Tip 3: Houd je reisverzekering in de gaten

Bij sommige reisverzekeringen kun je ook ziektekosten meeverzekeren. Klinkt handig, maar dat is niet altijd nodig. Blijf je bijvoorbeeld in Nederland of een ander EU-land? Dan zijn de zorgkosten soms ook al verzekerd in je zorgverzekering. Als dat zo is, hoef je je ziektekosten niet mee te verzekeren in je reisverzekering.

Wintersportdekking

Heb je een reisverzekering met wintersportdekking, maar sla je de wintersport dit jaar over? Of heb je werelddekking, maar blijf je dit jaar dicht bij huis? Vergeet dan niet om op tijd je dekking aan te passen. Anders betaal je meer premie dan nodig is.

Pech onderweg

Ben je lid van een pechhulpdienst zoals ANWB of Route Mobiel? Check dan of je bij je reisverzekering ook autohulpdekking hebt. Het zou kunnen dat je dubbel verzekerd bent – zonde van het geld!

Tip 4: Samenwonen? Voorkom dubbele verzekeringen

Ga je binnenkort samenwonen? Grote kans dat je dan dubbele verzekeringen hebt. Zo heb je maar 1 inboedelverzekering nodig en kun je je laten bijschrijven op de aansprakelijkheidsverzekering van de ander. Lees hoe je nog meer kunt besparen op je verzekeringen als je gaat samenwonen

Hulp nodig? Doe de verzekeringscheck!

Vind je het maar lastig of saai, al die verzekeringen? Maak dan gebruik van de verzekeringscheck. Je kijkt samen met een van onze adviseurs naar je polissen en checkt of je kunt besparen op je verzekeringen. Je kunt de check telefonisch doen of maak een afspraak en kom langs in de winkel. Neem contact op

Vergelijken - NBA - Icoon

Op zoek naar een verzekering via SNS?

Vraag de verzekering aan die je nodig hebt.
De verzekeringscheck

De verzekeringscheck

Leg je polissen vast klaar en maak een afspraak voor een verzekeringscheck.