Automatisch sparen in Mijn SNS

Met automatisch sparen stel je in hoe vaak en hoeveel je spaart. Je bepaalt zelf of je een vast bedrag spaart. Of dat je een rest bedrag spaart wat overblijft aan het einde van de maand.

Sparen op jouw manier

Automatisch sparen kan op 2 manieren: periodiek met een vast bedrag of met een rest bedrag dat je over hebt. Dit stel je 1 keer in. Daarna gaat het bedrag vanzelf naar je spaarrekening. Tenminste, als er genoeg op je betaalrekening staat. Je hebt er dus geen omkijken naar!

1. Met een vast bedrag

Dit kan zo vaak als je wilt, bijvoorbeeld elke maand. Stel het bedrag en de termijn in. Dit kun je altijd weer aanpassen. Heb je je spaardoel bereikt? Dan zet je de automatische overboeking net zo makkelijk weer stop.

Voorbeeld vast spaarbedrag

Je wilt sparen voor een buffer, zodat je altijd wat geld achter de hand hebt bij onverwachte uitgaven. Bijvoorbeeld als je laptop crasht of je wasmachine kapot gaat. Als je iedere maand een vast bedrag van € 50 opzij zet, heb je in een jaar tijd al een mooie buffer van € 600 gespaard.

2. Met een restbedrag

Je kunt ook een restbedrag sparen. Bijvoorbeeld het bedrag dat je overhebt 1 dag vóórdat je je salaris krijgt. Geef aan hoeveel je op deze dag minimaal op de betaalrekening wilt hebben. Het bedrag hierboven gaat dan automatisch naar je spaarrekening. Zit je er een keer onder? Dan wordt er niks afgeschreven.

Voorbeeld restspaarbedrag

Wil je wel sparen, maar lukt het je niet om iedere maand een vast bedrag opzij te zetten? Dan kun je ervoor kiezen om automatisch te sparen wat er eind van de maand overblijft. Bijvoorbeeld alles boven de € 50. Dan heb je over een jaar wat achter de hand voor onverwachte uitgaven.

Stel het zelf makkelijk in

Bepaal zelf hoe je automatisch wilt sparen en stel het in. Zo doe je dat:

  • Log in in Mijn SNS.
  • Ga naar Overboeken.
  • Vul het bedrag in dat je wilt sparen.
  • Kies je spaarrekening of een spaarpot die je hebt aangemaakt.
  • Plan in wanneer en hoe vaak je een bedrag wilt laten overmaken naar je spaarrekening. Ook kun je hier aangeven of je het spaarbedrag wilt laten afhangen van het saldo op je betaalrekening. Vul dan in welk bedrag er op je betaalrekening moet blijven staan.
  • Verzend je spaaropdracht.

Je vindt je spaaropdracht terug onder je Ingeplande overboekingen.

Regel het zelf in Mijn SNS

Regel het zelf in Mijn SNS

Je hebt het in 5 minuten geregeld. En daarna heb je er geen omkijken meer naar.
Zo werkt internetbankieren

Zo werkt internetbankieren

Lees meer over hoe je internetbankiert met Mijn SNS.