Wat is Ockto?

Ockto is een app waarmee je makkelijk je financiële gegevens doorgeeft. Je logt in op websites waar financiële gegevens van jou staan: de Belastingdienst en UWV. Ockto laat deze gegevens zien in de app. Je hoeft ze alleen maar te controleren en versturen.
Wat is Ockto?

De voordelen van Ockto

  • je hoeft je financiële gegevens niet op te zoeken
  • je hoeft niet al je gegevens zelf in te vullen in je aanvraag
  • je maakt geen fouten bij het invullen

Oeps! Geen video

Je kunt de video over dit onderwerp niet kijken omdat je een vereiste cookie hebt uitgeschakeld. Toch zien?
Kies een andere cookie-instelling
Of kijk deze video op youtube.com

Zo werkt Ockto

Ockto verzamelt je financiële gegevens bij sites waar gegevens van jou bekend zijn.  Bij elke site log je in met je DigiD. Ockto laat de verzamelde gegevens zien in de app. Je hoeft ze alleen maar te controleren en te versturen. Na de eerste keer inloggen kan Ockto je inloggegevens bewaren als je dat goed vindt. Dan zijn ze ingevuld als je tijdens die sessie bij de volgende site inlogt. Zodra je Ockto stopt, wordt alle informatie uit de app verwijderd. Sluit je samen een hypotheek af? Dan logt je partner zelf in. Dat kan met 1 app. Je hoeft de app dus maar 1 keer te downloaden.

Ockto bij hypotheek zonder advies

Sluit je een online hypotheek af zonder advies (execution only)? Dan kun je met Ockto makkelijk je gegevens bij elkaar verzamelen. Sluit je samen een hypotheek af? Dan hoef je de app maar 1 keer te downloaden. Je partner logt wel zelf in, maar kan dezelfde app gebruiken.

Welke gegevens haalt Ockto op?

Ockto haalt je gegevens op bij de Belastingdienst en UWV.

  • Bij de Belastingdienst gaat het om de Vooraf Ingevulde Aangifte (VIA). Hierin staan gegevens over je huishouden, inkomen, bezittingen en schulden. Dit is dezelfde informatie die vooraf is ingevuld bij je jaarlijkse belastingaangifte.
  • Bij het Uitvoeringsinstituut WerknemersVerzekeringen (UWV) haal je je salaris op.

Meer weten?

Meer informatie over Ockto vind je op ockto.nl.