Welke reisverzekeringen heb ik nodig?

Goed verzekerd op reis is een zorg minder. Welke verzekeringen heb je op reis allemaal nodig en wanneer heb je er wat aan? En als er iets gebeurt, hoe werkt het dan met schade claimen?
Welke reisverzekeringen heb ik nodig?

Reisverzekeringen vergelijken

Met een reisverzekering ben je tijdens je vakantie verzekerd bij ongelukken en schade. Bij de meeste verzekeringsmaatschappijen kun je kiezen tussen een tijdelijke verzekering of een doorlopende. Kijk ook goed naar de dekking als je reisverzekeringen gaat vergelijken.

Met de doorlopende SNS Reisverzekering ben je sowieso verzekerd voor:

  • Schade, verlies en vermissing van bagage
  • Schade aan een vakantieverblijf dat je gehuurd hebt
  • Hulp bij ziekte, een ongeval of overlijden tijdens je reis
  • Extra kosten die je moet maken als er tijdens je vakantie onverwachts iets ernstigs gebeurt

Je kunt bovendien kiezen voor aanvullende modules, net wat het beste bij jouw vakantie past. Denk bijvoorbeeld aan een annuleringsverzekering of wintersportdekking.

Bij je SNS Reisverzekering heb je een eigen risico. Met Europa-dekking is je eigen risico € 100 per gebeurtenis. Met Europa Plus- en Werelddekking is dit € 50 per gebeurtenis.
Meer over SNS Reisverzekering

Goed om te weten: Heb je kinderen tot 27 jaar die thuis wonen of studeren? Deze kun je meeverzekeren op een SNS Reisverzekering. Dit regel je eenvoudig zelf online

Annuleringsverzekering voor je vakantie

Gaat je reis niet door? Of moet je eerder naar huis door een onverwachte, ernstige gebeurtenis? Met een annuleringsverzekering ben je dan verzekerd voor de kosten van annulering en niet gebruikte reisdagen . Je kunt een annuleringsverzekering eenmalig afsluiten bij het boeken van je reis, maar vaak ook als extra module bij je doorlopende reisverzekering.

Zorgverzekering

Met je basisverzekering heb je overal ter wereld recht op onverwachte, medische zorg. De kosten hiervoor worden in ieder geval voor een deel vergoed.

Zelf bijbetalen

Let op: de basisverzekering kijkt naar wat een bepaalde behandeling in Nederland kost. Voor dat bedrag ben je verzekerd. Is de behandeling duurder in je vakantieland? Dan moet je het verschil zelf betalen. In landen als de VS, Canada en Zwitserland kan dat behoorlijk oplopen.

Aanvullend verzekeren

Als je je ook tegen deze extra kosten wil verzekeren, kun je een aanvullende zorgverzekering met buitenlanddekking afsluiten. Of een reisverzekering met medische dekking, zoals de SNS Reisverzekering.

Caravanverzekering

Ben je een trouwe kampeerder? Met de Caravanverzekering verzeker je je caravan of vouwwagen tegen schade die je op vakantie, thuis of in de stalling oploopt. Je bent dan verzekerd bij brand, diefstal en natuurschade. Alleen niet bij schade van hagelstenen. Dit kun je wel meeverzekeren. Ook kun je extra modules afsluiten, bijvoorbeeld om zonnepanelen of een fietsenrek te verzekeren.

Meer over de Caravanverzekering

Schade doorgeven?

Heb je schade op reis? Meld schade met het schadeformulier. In noodsituaties kun je de alarmcentrale van SOS International dag en nacht bellen. Bijvoorbeeld om medische hulp te regelen. Maar wist je dat je aan de alarmcentrale ook praktische vragen kunt stellen? Zoals: waar vind ik de lokale wegenwacht? Bel ze op: +31 (0)20 651 51 51. Ze spreken Nederlands.

Verzekerd op reis

Verzekerd op reis

Heb je al een reisverzekering? Met onze reisverzekering ga je goed voorbereid op pad.
Zorgeloos op vakantie

Zorgeloos op vakantie

Betaalpas op zak en reisverzekering op orde? Bekijk alle tips en checklists voor een fijne vakantie.