Annuleringsverzekering

Gaat je reis niet door? Had je vliegtuig enorme vertraging? Of moet je eerder naar huis door een onverwachte, ernstige gebeurtenis? Met de annuleringsverzekering ben je dan verzekerd.  


Goed om te weten

Dit is een aanvullende verzekering van de SNS Reisverzekering. Je kunt deze verzekering ook alleen maar afsluiten bij de reisverzekering. Let er op dat de annuleringsverzekering binnen 7 dagen na het boeken van je vakantie in moet gaan. Vraag deze dus meteen na het boeken van je vakantie aan.

Waarom een annuleringsverzekering afsluiten?

Als je vakantie door persoonlijke en plotselinge omstandigheden niet kan doorgaan of moet worden afgebroken, betaalt je annuleringsverzekering een deel van de reissom. Of het hele bedrag.  

Bij een goedkope reis kun je erover nadenken om de kosten die je moet maken als je de reis annuleert zelf te betalen. Maar bij dure en verre reizen is een annuleringsverzekering wel verstandig. Deze verzekering is net als de SNS Reisverzekering het hele jaar geldig.

Voor welke bedragen ben je verzekerd?

Je bent voor maximaal € 1.500 per persoon per reis verzekerd. En maximaal € 6.000 voor alle verzekerden samen per verzekeringsjaar.

Premie annuleringsverzekering

De maandelijkse premie is voor iedereen anders:

  • Alleenstaand zonder kinderen  € 3,03
  • Alleenstaand met kinderen € 5,54
  • Gezin zonder kinderen € 5,05
  • Gezin met kinderen € 6,05

Bekijk altijd de voorwaarden. Daarin zie je precies wat wel en niet verzekerd is.

Wat is verzekerd?

  • Annulering van je reis: als je een reis hebt geboekt en die vanwege een onverwachte verzekerde gebeurtenis moet annuleren. Een opsomming van onverwachte gebeurtenissen vind je op bladzijde 16 van de voorwaarden van de SNS Reisverzekering.
  • Niet gebruikte reisdagen: als je op reis bent en vanwege een verzekerde onverwachte gebeurtenis niet alle dagen van die reis kunt doorbrengen op je bestemming of in je verblijf.

Wat is niet verzekerd?

  • Als je annuleert omdat je liever niet meer wilt.
  • Als je moet annuleren omdat je zelf een fout hebt gemaakt.

Voorwaarden van de annuleringsverzekering

De annuleringsverzekering sluit je af bij de SNS Reisverzekering. Op bladzijde 15 van de voorwaarden van de SNS Reisverzekering vind je de voorwaarden van de Annuleringsverzekering. Hier staat precies wat de Annuleringsverzekering wel en niet vergoed.

Annuleringsverzekering aanvragen

Annuleringsverzekering aanvragen

Heb je al een SNS Reisverzekering en wil je een aanvullende verzekering afsluiten? Voeg de annuleringsverzekering dan online toe.
Reisschade melden

Reisschade melden

Bij ons kun je dag en nacht je schade melden. We zorgen er dan voor dat je schademelding zo snel mogelijk wordt opgepakt.