De browsers die u gebruikt wordt niet meer ondersteund.
Toegang via Windows XP met Internet Explorer 8 of lager wordt per 10 mei 2015 beëindigd.

Kijk hier voor meer informatie.

tekst browser
SNS Bank


SNS Reisverzekering
Bereken nu je premie


Samenstelling huishouden


SNS Reisverzekering

 • Doorlopende reisverzekering
 • Voor jou + je hele gezin
 • 24/7 hulp in noodsituaties
 • Al vanaf € 1,67 per maand
 • Nu geregeld = vandaag verzekerd
 

SNS Reisverzekering
Vandaag geregeld = vandaag verzekerd

Wat is het?

Doorlopende reisverzekering

Vakantie of een spontaan weekendje weg? Met de SNS Reisverzekering ben je het hele jaar zorgeloos verzekerd. Zit er iets tegen op reis? Dan zijn wij er. We helpen je bij ongelukken en in noodsituaties en vergoeden schade. Bijvoorbeeld als je bagage gestolen is.

24/7 hulp door alarmcentrale

In noodsituaties is de alarmcentrale van SOS International dag en nacht bereikbaar. Bijvoorbeeld om medische hulp te regelen. Wist je dat je de alarmcentrale ook met praktische vragen kunt bellen? Zoals: waar vind ik de lokale wegenwacht. Bel ze op: +31 (0)20 651 51 51. Ze spreken Nederlands.

Voor jou + je gezin

Heb je een partner en/of kinderen tot 27 jaar die thuis wonen of studeren? Dan regel je in 1x voor iedereen een reisverzekering. Een gerust gevoel, ook als jullie wel eens los van elkaar op stedentrip gaan.

Lage premie: vanaf € 1,67

Op je reizen in Europa ben je al vanaf € 1,67 per maand doorlopend verzekerd. Je premie is afhankelijk van hoeveel mensen je verzekert. En of je buiten Europa reist. Je betaalt bij ons geen polis- en administratiekosten. Onze premies zijn inclusief assurantiebelasting.

Eigen risico

Voor je reisverzekering geldt een eigen risico. Met Europa-dekking is het eigen risico € 100 per gebeurtenis. Met Europa Plus- en Werelddekking is het eigen risico € 50 per gebeurtenis.

Looptijd

Je verzekering loopt totdat jij ‘m opzegt. Opzeggen kan altijd, je hebt een opzegtermijn van 1 maand.

Verzekerd

Wat is verzekerd in je reisverzekering?

Diefstal van je bagage, bal door de ruit van je vakantiehuisje of verlies van je dure zonnebril. Bij diefstal, schade of medische noodsituaties op reis ben je met je SNS Reisverzekering goed verzekerd.

Waar ben je verzekerd?

Bij de SNS Reisverzekering kies je voor een doorlopende reisverzekering voor:

 • Reizen in Europa + de landen rond de Middellandse Zee (Azoren, Canarische Eilanden, Madeira, Algerije, Egypte, Israël, Libanon, Marokko, Syrië, Tunesië en Turkije)
 • Reizen over heel de wereld

Wat valt onder je reisverzekering?

Is Europa voor jou groot genoeg? Dan kies je tussen een standaard dekking (Europa) en een uitgebreide dekking (Europa Plus). Vlieg je graag ver weg? Dan kies je voor een Werelddekking.

Europa Europa Plus en Wereld
Maximale reisduur per reis 45 dagen 60 dagen
Eigen risico € 100 per gebeurtenis € 50 per gebeurtenis
Bagage (schade, diefstal, verlies) tot € 5.000 per reis tot € 7.000 per reis
Schade aan je vakantieverblijf ja ja
Medische kosten ja ja
Hulpverlening ja ja
Medische kosten voor je huisdier nee € 300

Uitbreiding reisduur mogelijk

Met de Europa-dekking ben je per reis maximaal 45 dagen verzekerd. Met de Europa Plus- en Werelddekking maximaal 60 dagen. Ga je langer op vakantie? Je kunt per reis 30 of 60 dagen extra bijverzekeren. Dat kan ook vanuit het buitenland. Bel hiervoor: 030 - 633 30 00.

Vergoeding spoedeisende zorg

Heb je tijdens de vakantie spoedeisende zorg nodig, zoals tandartsbezoek of ziekenhuisopname? Dan dekt je SNS Reisverzekering de kosten die je niet terugkrijgt van je zorgverzekering. Bijvoorbeeld je eigen risico en het bedrag boven de maximumvergoeding van je zorgverzekeraar.

Dekkingsoverzicht

Wil je precies weten welke schade je vergoedt krijgt van je SNS Reisverzekering? Bekijk dan het dekkingsoverzicht.

Aanvullend

Aanvullende dekkingen bij de SNS Reisverzekering

Wil je je aanvullend verzekeren voor annulering van je vakantie, automobilistenhulp en diefstal van geld? Dan regel je je dat tegelijkertijd met je SNS Reisverzekering. Net als je reisverzekering, geldt de extra dekking het hele jaar. Dus ook bij spontane weekendjes weg.

Heb je al een SNS Reisverzekering en wil je een aanvullende dekking afsluiten?
Bel dan onze klantenservice: 030 - 633 30 00.

Annuleringsverzekering

Gaat je reis niet door? Had je vliegtuig ernstige vertraging? Of moet je eerder naar huis vanwege een onverwachte ernstige gebeurtenis? Met de extra annuleringsdekking ben je verzekerd voor de kosten van annulering, gemiste reisdagen en een vroegtijdige terugkeer naar huis.

Automobilistenhulp

Doet je auto het niet meer door een ongeval of pech? Of kun je zelf niet meer rijden door een ongeval? Met de aanvullende dekking voor automobilistenhulp ben je goed verzekerd. Bijvoorbeeld voor de kosten van vervangend vervoer, reparatiekosten en extra verblijfkosten.

Ongevallenverzekering

De aanvullende ongevallenverzekering vergoedt kosten vanwege een ongeval op reis. De verzekering keert uit bij blijvende invaliditeit of overlijden.

Wintersportuitrusting

Met de aanvullende dekking voor wintersport verzeker je je voor beschadiging, diefstal en verlies van gehuurde ski-uitrusting en je skipas.

Contant geld, cheques, pinpas of creditcard

Verlies of diefstal op reis van contant geld, cheques of pasjes is per gebeurtenis verzekerd tot € 500.

Overzicht aanvullende dekkingen

Wil je precies weten wat je verzekert met een aanvullende dekking? Bekijk het dekkingsoverzicht op pagina 2.

Niet verzekerd

Wat is niet verzekerd?

Met de SNS Reisverzekering ben je verzekerd bij ziekte, diefstal en schade op reizen in binnen- en buitenland. We vergoeden niet alle soorten schade. Je krijgt bijvoorbeeld geen schadevergoeding in de volgende situaties.

Opzet of roekeloosheid

Schade door roekeloos gedrag, vergoeden we niet. We betalen ook niet voor schade die je met opzet hebt veroorzaakt. Zoals schade:

 • omdat je een verbod of waarschuwing negeerde
 • omdat je meedeed aan een snelheidswedstrijd of bungeejumpen
 • die is ontstaan door alcohol, drugs of bepaalde medicijnen
 • door gevaarlijke werkzaamheden (ook tijdens je stage of vrijwilligerswerk)

Uitzonderlijke situaties

Schade die te groot is om te verzekeren, vergoeden we niet. Zoals schade door:

 • een gewapend conflict, een burgeroorlog of binnenlandse onlusten
 • een atoomkernreactie

Andere situaties

Andere voorbeelden van situaties waarin we geen schadevergoeding betalen:

 • als je de verzekering hebt aangevraagd terwijl je al in het buitenland was
 • als de schade is ontstaan tijdens een (poging tot) misdrijf
 • als je voor je reis al kon weten dat de schade zou ontstaan
 • bij fraude met de verzekering. Bijvoorbeeld als je liegt over de omvang of de oorzaak van de schade. Bij fraude beëindigen we je verzekering

Precies weten wat niet verzekerd is?

Wil je precies weten in welke situaties op reis je niet bent verzekerd? Lees dan de voorwaarden (artikel 7 en 8 op pagina 12 en 13).


Voorwaarden SNS Reisverzekering

Als je een verzekering afsluit, ga je akkoord met de voorwaarden en de dekking van de verzekering. Lees de voorwaarden goed door voordat je een verzekering aanvraagt.

Wat verzeker je met je Europa-, Europa Plus en Werelddekking van de SNS Reisverzekering? Je ziet het in 1 oogopslag in het dekkingsoverzicht.

In de voorwaarden staat precies welke schade we wel en niet vergoeden. Je leest er ook hoe we het schadebedrag bepalen.

Heb je jouw SNS Reisverzekering vóór 7 mei 2010 afgesloten? Dan gelden andere voorwaarden en dekkingen. De datum waarop je je polis hebt afgesloten staat op je polisblad of in Mijn SNS.

De SNS Reisverzekering is een schadeverzekering. Voor onze schadeverzekeringen gelden een paar algemene regels. Bijvoorbeeld over hoe schade meldt, hoe je premie betaalt en hoe je je verzekering kunt opzeggen.

Klant bij SNS

logo-pdf Goed verzekerd via SNS (PDF, 52,08 KB)

In het document Goed verzekerd via SNS vind je belangrijke informatie over welke partijen een rol spelen bij verzekeren via SNS. Ook vind je informatie over hoe wij met jouw gegevens omgaan en hoe wij de premie incasseren.

logo-pdf SNS Dienstenwijzer (PDF, 83,06 KB)

In de SNS Dienstenwijzer staat informatie over SNS. Bijvoorbeeld hoe je ons kunt bereiken. En dat je 14 dagen bedenktijd hebt nadat wij je verzekering hebben geaccepteerd.

De Algemene Bankvoorwaarden beschrijven de relatie tussen de bank en jou. En de regels waaraan we ons houden. De Algemene Bankvoorwaarden zijn mede opgesteld door de Consumentenbond en gelden voor alle banken.


 

Independer klantcijfer SNS ReisverzekeringVerzekeren bij SNS

 • Tot 8% pakketkorting
 • Geen polis- en administratiekosten
 • Snel geholpen bij schade
 • Eenvoudig overstappen
 • Maandelijks opzegbaar