Medische kosten en je reisverzekering

Een van de aanvullende modules die je bij de SNS Doorlopende Reisverzekering kunt afsluiten is ‘Medische kosten’.

Maar waarom zou je de medische kosten meeverzekeren op je reisverzekering als je al een zorgverzekering hebt?

Je zorgverzekering biedt niet altijd volledige bescherming in het buitenland

Je zorgverzekeraar vergoedt mogelijk alleen medische kosten tot aan de Nederlandse tarieven en vaak worden er beperkende voorwaarden gesteld aan behandelingen in andere landen.

Zonder medische reisverzekering ben je dan zelf verantwoordelijk voor alle extra kosten die voortvloeien uit je medische behandeling in het buitenland. Check daarom goed de dekking van je zorgverzekering.

In tegenstelling tot een reguliere reisverzekering, biedt een medische reisverzekering dekking voor ziektekosten en andere medische kosten die kunnen ontstaan op vakantie. Van kleine problemen zoals een verkoudheid of griep, tot ernstige gezondheidsproblemen met ziekenhuisopname als gevolg.

Medische dekking bij je reisverzekering

Bij de SNS Doorlopende Reisverzekering kun je de aanvullende Module Medische kosten meeverzekeren. Als je ziek wordt of gewond raakt tijdens je trip, zorgt deze dekking ervoor dat je krijgt wat er nodig is om te herstellen, zonder dat je zelf voor alle kosten opdraait.

Of het nu gaat om medische behandeling in het buitenland of repatriëring naar huis, je verzekeraar zal helpen om alles snel en efficiënt af te handelen. 

Kenmerken van de Module Medische kosten

  • Je bent verzekerd voor medische kosten die je basis- of aanvullende zorgverzekering (of andere verzekering, voorziening of regeling) niet vergoedt.

  • Heb je door een ongeval tijdens je reis een tandheelkundige behandeling nodig? Dan worden de kosten van die behandeling tot maximaal € 500,- per verzekerde vergoed.

    Wat wel en niet verzekerd is met de Module Medische kosten lees je in de voorwaarden SNS Doorlopende Reisverzekering

Op vakantie naar het buitenland?

Dan is behalve de SNS Reisverzekering ook de Module Medische kosten het overwegen waard. Zodat je met volle teugen kunt genieten van je vakantie zonder je zorgen te hoeven maken over onverwachte medische kosten.

Meer over de aanvullende modules bij de SNS Doorlopende Reisverzekering

Kosten

De kosten van een reisverzekering kunnen aanzienlijk variëren, afhankelijk van de dekkingsniveaus en andere factoren zoals leeftijd en medische geschiedenis.

De SNS Doorlopende Reisverzekering stel je met verschillende verzekerde bedragen en keuze uit verschillende modules en looptijden helemaal zelf samen. Zo betaal je alleen voor wat je wilt verzekeren.

Reisverzekering nodig?

Reisverzekering nodig?

Ga goed verzekerd op reis met de SNS Doorlopende Reisverzekering.
Flexibel verzekerd

Flexibel verzekerd

Met de SNS-verzekeringen bepaal je zelf wat je verzekert.