Reisverzekering voor backpackers

Een goede reisverzekering is ook voor jou als backpacker belangrijk. Het biedt je financiële bescherming tegen onvoorziene gebeurtenissen tijdens de reis.

Waar moet je op letten?

Let bij het kiezen van een geschikte verzekering vooral op medische dekking, persoonlijke bezittingen, annuleringsdekking, dekking voor activiteiten en de looptijd van de verzekering.

1. Medische dekking

Een ongeluk zit in een klein hoekje, en als je aan het backpacken bent loop je misschien meer risico dan normaal gesproken. Daarom is medische dekking één van de belangrijkste onderdelen van een reisverzekering voor backpackers.

Je zorgverzekeraar vergoedt mogelijk niet alles in het buitenland. Zonder dekking voor medische kosten ben je dan zelf verantwoordelijk voor alle extra kosten die voortvloeien uit je medische behandeling in het buitenland. Check dus vooraf goed de voorwaarden van je zorgverzekering.

 • Zorg dat je reisverzekering voldoende medische kosten vergoedt in geval van ziekte of letsel tijdens je verblijf in het buitenland.
 • Vaak is er sprake van een eigen risico, dus zorg dat je dit ook meeneemt in het bepalen van de hoogte van de premie.
 • Het is ook verstandig om te controleren of je reisverzekering de kosten voor repatriëring (terugkeer naar Nederland) bij medische noodgevallen vergoedt. In sommige gevallen kan het nodig zijn om terug te keren naar Nederland voor behandeling en dan wil je niet met hoge kosten geconfronteerd worden.

Bij de SNS Doorlopende Reisverzekering kun je de aanvullende Module ‘Medische kosten’ meeverzekeren. Als je ziek wordt of gewond raakt tijdens je trip, zorgt deze dekking ervoor dat je krijgt wat er nodig is om te herstellen, zonder dat je zelf voor alle kosten opdraait.

Of het nu gaat om medische behandeling in het buitenland of repatriëring naar huis, de verzekeraar zal helpen om alles snel en efficiënt af te handelen. 

2. Dekking voor persoonlijke bezittingen

Heb je tijdens het backpacken zo min mogelijk bij je? Of reis je met waardevolle bezittingen, zoals camera's, laptops en smartphones? Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw reisverzekering voldoende dekking biedt voor diefstal en schade aan persoonlijke bezittingen.

Het is daarbij handig als je voor je reisverzekering keuze hebt wat betreft de maximale vergoeding voor je bagage en kostbare spullen. Bijkomend voordeel: je betaalt alleen voor wat je wilt verzekeren.

Check de verschillende verzekerde bedragen van de SNS Doorlopende Reisverzekering

3.  Annuleringsdekking

Ga je maandenlang op reis? Soms gebeuren er onverwachte dingen waardoor je genoodzaakt bent je plannen te annuleren. Het is daarom slim om bij je reisverzekering een annuleringsdekking af te sluiten.

Sommige verzekeraars dekken alleen specifieke situaties, zoals overlijden of ernstige ziekte van een familielid of ernstige schade aan je huis. Andere verzekeraars bieden bredere dekking, zoals annulering door onvoorziene omstandigheden. Check altijd de polisvoorwaarden om te zien voor welke situaties de annulering vergoedt wordt.

4. Dekking voor activiteiten

Houd je van avontuurlijke activiteiten, zoals watersporten, bergbeklimmen en bungeejumpen? Dan is het belangrijk om te controleren of jouw reisverzekering deze activiteiten dekt en tot welke hoogte.

Bij de SNS Doorlopende Reisverzekering kun je de Module ‘Wintersport en bijzondere sporten’ afsluiten. Daarmee verzeker je je voor medische kosten en hulpverlening tijdens je wintersport of het uitvoeren van bijzondere sporten, zoals bergbeklimmen en parachutespringen.

5. Looptijd van de verzekering

Backpackers hebben vaak geen vaste reisplanning en sommigen blijven maandenlang in het buitenland. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat je reisverzekering voldoende lang geldig is voor jouw reisperiode. Controleer hoe lang je verzekering geldig is en wat er gebeurt als je langer in het buitenland verblijft dan gepland.

Met de SNS Doorlopende Reisverzekering is je reis standaard 90 dagen verzekerd. Ga je langer weg? Dan kun je dit uitbreiden naar 180 dagen. Dat kan ook als je al op reis bent en besluit om nog wat langer te blijven.

Kosten

De kosten van een reisverzekering kunnen aanzienlijk variëren, afhankelijk van de dekkingsniveaus en andere factoren zoals leeftijd en medische

  De SNS Doorlopende Reisverzekering stel je met verschillende verzekerde bedragen en keuze uit verschillende modules en looptijden helemaal zelf samen. Zo betaal je alleen voor wat je wilt verzekeren.


  Reisverzekering nodig?

  Reisverzekering nodig?

  Ga goed verzekerd op reis met de SNS Doorlopende Reisverzekering.
  Flexibel verzekerd

  Flexibel verzekerd

  Met de SNS-verzekeringen bepaal je zelf wat je verzekert.