Kosten hypotheekadvies voor een nieuwe hypotheek

Een eerste oriëntatiegesprek is altijd gratis, de rest van het hypotheekadvies niet. Een goed advies levert je een passende hypotheek op. De SNS Adviseur steekt dan ook heel wat uren in het advies. Daarvoor betaal je een vaste vergoeding: wel zo duidelijk. Ontdek wat je in jouw situatie betaalt.

Kosten hypotheekadvies

Advieskosten
Je situatie je bent starter (eerste hypotheek) je wilt een andere hypotheek
Oriëntatiegesprek € 0 € 0
Persoonlijk hypotheekadvies 1 aanvrager € 1.350 € 1.850
Persoonlijk hypotheekadvies 2 aanvragers € 1.650 € 2.150
2de hypotheek binnen een bestaande inschrijving, zonder notaris, voor 1 aanvrager nvt € 1.850
2de hypotheek binnen een bestaande inschrijving, zonder notaris, voor 2 aanvragers nvt € 2.150
Begeleiden en uitvoeren
hypotheek € 450 € 450
verzekering(en): overlijdensrisicoverzekering woonlastenverzekering € 250 € 250

Goed om te weten: Ben je zelfstandig ondernemer? Dan betaal je € 500 extra advieskosten. En ben je een directeur-grootaandeelhouder (DGA)? Dan betaal je € 750. Laat je je inkomen zelf vaststellen via een Inkomensverklaring (IKV)? Dan betaal je een opslag van € 200, plus een vergoeding aan de partij die voor ons inkomens vaststelt. Deze kosten variëren meestal van € 225 tot € 585. Je adviseur kan je helpen om te bepalen wat het beste bij jouw situatie past.

Heb je samen een koopwoning (gehad) en wil jij of je partner de hypotheek overnemen? Dan betaal je € 300 extra advieskosten, omdat een adviseur langer voor je aan de slag is.Dit betalen Remco en AnneEen voorbeeld: Remco en Anne

Remco en Anne kopen voor 't eerst een huis. Ze gaan naar de SNS Adviseur. Ze krijgen een adviesrapport waarin de best passende hypotheek staat. Remco en Anne vragen de adviseur om de hypotheek voor ze af te sluiten. Ze sluiten meteen een overlijdensrisicoverzekering af, om de hypotheek nog te kunnen betalen als een van hen overlijdt.

Kosten hypotheekadvies

Persoonlijk hypotheekadvies: € 1.650. Begeleiden en uitvoeren hypotheek: € 450. Begeleiden en uitvoeren verzekering: € 250.
Totale kosten: € 2.350.

SNS Hypotheek wijzigen

Heb je al een SNS Hypotheek en wil je iets laten wijzigen, of heb je advies nodig? Kijk dan bij kosten wijzigen hypotheek.

Dienstverleningsdocument

In dit document lees je nog eens na wat we voor je kunnen doen. En hoeveel dat kost. Andere financiële dienstverleners hebben ook zo’n document. Zo kun je ons vergelijken met anderen. En kun je ook onze kosten vergelijken. In de bijlage vind je informatie over hoe je ons kunt bereiken en over persoonlijk advies bij SNS.

Hypotheek afsluiten bij SNS

Hypotheek afsluiten bij SNS

Wat kun je verwachten en hoe helpen we je daarbij?