Nul-op-de-meterwoning: zo doe je dat

Bij een nul-op-de-meterwoning is je huis energieneutraal. Je wekt dus net zoveel energie op als dat je verbruikt. Je huis levert genoeg energie op voor verwarming, warm water en om je elektische apparaten te gebruiken. Dat is goed voor het milieu én voor je portemonnee. Maar hoe maak je van je huis een nul-op-de-meterwoning?

Nul-op-de-meterwoning

In 1 keer naar nul-op-de-meter

Je kunt je huis in 1 keer duurzaam maken. Hiervoor is een behoorlijke investering nodig en de renovatie is meestal niet in 1 dag achter de rug. En dus zit je een tijdje in de rommel. Het voordeel is wel dat je na alle aanpassingen helemaal klaar bent en meteen begint met je investering terugverdienen.

Doe de Woningtest

Met de Woningtest op slimwoner.nl ontdek je in 5 minuten hoe je jouw huis energiezuiniger kunt maken en wat je daarmee kunt besparen. Doe de test

Stap voor stap naar nul-op-de-meter

Je kunt je huis ook stap voor stap duurzaam maken. Bijvoorbeeld als je niet de financiële middelen hebt om in 1x alles aan te passen. Als je kiest voor stapsgewijs, is het verstandig om te beginnen met aanpassingen die meteen het meest opleveren.

Slimme volgorde

Meestal is het handig om te beginnen met de isolatie van je huis. Want als de isolatie niet in orde is, hebben andere maatregelen weinig zin: Je duurzaam opgewekte energie lekt dan meteen weer weg. Verliest je huis geen warmte en energie meer? Dan kun je aan de slag met andere maatregelen, zoals zonnepanelen of een warmtepomp.

Meer informatie vind je op slimwoner.nl

SNS en Slimwoner

Je woonlasten verlagen? We denken graag met je mee en kijken dan verder dan je hypotheek. Bijvoorbeeld hoe je energieverbruik omlaag kan. Daarom werken we samen met Slimwoner. Slimwoner is een initiatief van Natuur & Milieu. Dit online platform geeft onafhankelijk advies over energie besparen en helpt je om er echt mee aan de gang te gaan. Bovendien heeft Slimwoner een uitgebreid netwerk van bedrijven die tegen een eerlijke prijs helpen met energie besparen. En wij helpen je graag met de financiering van je aanpassingen.

Afspraak maken duurzaam wonen

Afspraak maken duurzaam wonen

Wil je advies over hoe je de verduurzaming van je huis kunt financieren?
Meer over duurzaamheid

Meer over duurzaamheid

Wil je ook duurzaam en energiezuinig wonen?
Terug naar boven