De Ruimte van SNS

In Maastricht is onze eerste community store geopend: de Ruimte. De Ruimte is een ontmoetingsplek, waar je leert en geïnspireerd raakt over allerlei thema’s die met geldzaken en dús met het dagelijkse leven te maken hebben. Een plek waar je binnenwandelt voor een inspirerend gesprek, een workshop of gewoon een lekkere kop koffie.

Over de Ruimte

Geldzaken houden iedereen in meer of mindere mate bezig. Of de inkomsten en uitgaven elke maand wel in balans zijn, hoe je na je vakantie je spaarrekening weer op peil krijgt of als je stiekem droomt over een sabbatical. Maar ook als de krappe huizenmarkt of negatieve spaarrente in het nieuws is. Mensen gooien hierover soms een balletje op tijdens verjaardagen of in de sportkantine, maar weten hun bank niet te vinden met dit soort vragen. En dat terwijl die expertise juist bij hun bank aanwezig is.

Geldzaken bespreekbaar

Financiële kennis moet voor iedereen toegankelijk zijn, zodat je niet onnodig lang met je geldvragen blijft rondlopen. Vragen over geld kunnen tot onnodig veel stress leiden en zelfs effect hebben op andere zaken in je leven. Zoals je gezondheid of je sociale contacten. Om het financiële welzijn van een lokale gemeenschap te verbeteren, moet de drempel om over geldzaken te praten omlaag. Daarom hebben we een ontmoetingsplek opgezet: de Ruimte.

Mensen met elkaar verbinden

In de Ruimte willen we mensen met elkaar verbinden, zodat ze op een laagdrempelige manier gebruik kunnen maken van elkaars én onze expertise als het gaat om geldzaken. Met deze ontmoetingsplek hopen we van elkaar te leren, geldzaken een normaal gespreksonderwerp te maken en zelf een betere gesprekspartner te worden

Pak je ruimte in Maastricht

De Ruimte in Maastricht is onze eerste ontmoetingsplek en is onlangs geopend. Je kunt de Ruimte hier zien als een grote koffietafel, waar allerlei thema’s met elkaar worden besproken en opgelost. Neem plaats voor een kop koffie, een lekkere lunch, of ga actief aan de slag bij georganiseerde events over geldzaken. Denk aan workshops en themamiddagen over belastingaangifte, sparen, je pensioen of je kinderen leren omgaan met geld.

Een plek voor ondernemers

De Ruimte in Maastricht is er ook voor ondernemers. Wil je een eenmanszaak openen en ben je op zoek naar advies over je verdienmodel? Aan de slag! Bouw een netwerk, ontmoet andere ondernemers, inspireer, help elkaar of reserveer een plekje om je werk te exposeren. In de Ruimte verbinden we.

Kom langs

Loop gerust binnen, ook als je geen klant bent bij ons.

De Ruimte Maastricht
Petrus Regoutplein 3
06 125 351 50

Maandag t/m zaterdag van 9.30 tot 18 uur.
Download en bekijk de evenementen: