Kosten betaalrekeningen SNS Basis en SNS Compleet

De betaalrekeningen SNS Compleet en SNS Basis vallen onder Basis Bankieren. Basis Bankieren bestaat uit 1 betaal- en spaarrekening voor een vast tarief per maand. Heb je zelf of samen met iemand anders een betaalrekening bij ons? Dan bestaat je tarief voor Basis Bankieren uit de maandelijkse kosten voor je betaalrekening.

Goed om te weten

  • Houd ook rekening met eventuele andere kosten, bijvoorbeeld als je buiten de EU geld opneemt.

  • Wil je behalve betalen ook bij ons sparen? Je opent de betaal- en spaarrekening binnen Basis Bankieren los van elkaar. De kosten voor sparen zitten al in je vaste tarief.

Kosten van je betaalrekening per maand

SNS Basis

SNS Compleet

Kosten aanhouden betaalrekening* € 2,95 per maand* € 3,95 per maand*
Internetbankieren/mobiele app
1e betaalpas
Extra betaalpas + € 0,75 per maand*
Apple Pay/Mobiel betalen
Veel aankopen de eerste 30 dagen verzekerd X
3 dagen rood staan zonder rente te betalen X
0,01% rente** over je saldo tot € 5.000 X
Openen

Meer informatie
Openen

Meer informatie

*Dit zijn de vaste maandelijkse kosten. Er kunnen kosten bijkomen, bijvoorbeeld als je buiten de EER geld opneemt of daar betaalt met je betaalpas. De kosten voor de SNS EU Betaalrekening en de SNS Basis Privérekening vind je in de tarievenwijzer. Een overzicht van alle kosten vind je in de Tarievenwijzer Betalen. Vanaf 1 juli wijzigen onze voorwaarden en tarieven. Kijk op sns.nl/tarieven-en-voorwaarden-2024 voor de nieuwe tarieven en voorwaarden.

**Deze rente is variabel en kan dus veranderen.

Kosten voor betalen en geld opnemen

Betaal je in Euro’s met je betaalpas of neem je in Euro’s met je betaalpas contant geld op? Dat kost je niets extra’s. Behalve als het bedrag niet in euro’s is. De kosten hiervoor vind je terug in de Tarievenwijzer Betalen.

Wat kost geld overboeken?

Soms kost het geld als je wilt overboeken in Mijn SNS of de SNS Mobiel Bankieren app.
Bijvoorbeeld als je geld overmaakt naar het buitenland. Kijk voor de kosten in de Tarievenwijzer Betalen.

Goed om te weten:
neem je contant geld op met je betaalpas? Bij sommige geldautomaten betaal je per opname ook geld voor het gebruik van de automaat. Dit wordt altijd gemeld tijdens je geldopname of het staat op de geldautomaat.

Andere kosten van de bankrekening

Rood staan

Rood staan kost geld. Over het bedrag dat je rood staat, betaal je rente. Deze rente is variabel en kan dus veranderen. Heb je SNS Compleet? Dan hoef je over de eerste 3 dagen die je per maand rood staat geen rente te betalen. Na die 3 dagen betaal je wel rente over het bedrag dat je rood staat. Bij SNS Basis betaal je vanaf de eerste dag dat je rood staat rente.
Alle kosten van Rood staan

SNS Creditcard

De SNS Creditcard wordt aangeboden door International Cards Services (ICS). Hiervoor betaal je nu elk jaar € 24. Voor een extra creditcard betaal je ook € 24 per jaar. Vanaf 1 mei 2024 wordt dit € 35 per jaar.

Meer over kosten SNS Creditcard

Rente over je saldo

Over het geld op je betaalrekening, of een deel daarvan, krijg of betaal je rente. Het rentepercentage kan ook nul zijn. Hoe we de rente berekenen en met je verrekenen, lees je in het Reglement Privérekening. Meer informatie over de actuele rente en saldoklassen vind je in de Tarievenwijzer Betalen en op snsbank.nl.

Alle kosten op een rij

De bedragen die je op deze pagina ziet, gelden vanaf 1 juli 2020. Alle kosten voor SNS Basis en SNS Compleet vind je in de Tarievenwijzer Betalen.

Voorwaarden

In de voorwaarden lees je wat je van ons kan verwachten. Maar ook wat wij van jou verwachten. Lees ze goed door voor je een betaalrekening opent.

Voorwaarden SNS Basis

Voorwaarden SNS Compleet

Open SNS Basis

Open SNS Basis

De betaalrekening SNS Basis is een goede basis voor je bankzaken.
Open SNS Compleet

Open SNS Compleet

Kies voor een betaalrekening met veel extra's.